Archieven

 7093 Collectie Hengst, 1499-1905
 
 
Zoek in deze inventaris
 
 
 
 
 
Inleiding
Algemeen
De collectie Hengst is in 2001 geschonken door het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) van de Katholieke Universiteit Nijmegen (KUN ) aan het Streekarchief Brabant Noordoost (BNO). Na fusie in 2005 is BNO verder gegaan als Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC).

De dozen zaten vol geladen met stukken; los en al dan niet gebundeld en in enveloppen met een korte beschrijving, welke soms zijn gebruikt voor de beschrijving van de stukken. Deze enveloppen en wikkels stammen soms uit vroeger eeuwen. Dit kon natuurlijk niet worden gehandhaafd en is dan ook losgelaten. Na beschrijving zijn de stukken geordend per familie met aanverwante families.

Voor wat betreft de charters is de oude ordening, gebaseerd op de bundeling in enveloppen, wel gehandhaafd. Deze zijn in het kader van de bewerking van dit archief gevlakt en geconserveerd. De zegels zijn schoongemaakt en het geheel is gescand beschikbaar en te zien onder de beschrijving van de inventarisnummers via de website.

Andere familienamen waarvan stukken aanwezig zijn bij deze collectie zijn: Barbou, Havre en Kesschietre (door verwantschap geworden tot Kesschietre van Havre), Tielens, Jacobs, Verheijen en andere.
Er bevinden zich eveneens stukken bij het BHIC betreffende de families Barbou en De Kesschietre in archiefblok 333 Jan de Quay (inventarisnummers 3190-3225).

In Nederlands Patriciaat 1989 blz 91-106 is een stamreeks van de familie Hengst gepubliceerd.
Op Internet zijn genealogieën Hengst en Tielens aangetroffen.
Inventaris
Kenmerken
Vindplaats origineel:
Locatie Den Bosch
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS