Archieven

 Notaris-, schepen- en andere akten
 
 
 
 
 
63.199 notaris-, schepen- en andere akten
sorteren op:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Schepenakte134 Voor notaris Johan Ragaij in Grave, is op 9 december 1779 verschenen Maria Peters van der Linden weduwe van Hendrik Denissen, gezond van verstand, wonend in Grave. Zij wil haar testament maken en verklaart dat haar eerder testament met haar man, gesloten op 16 september 1747 voor notaris Engelen, in stand blijft. Zij benoemt als haar erfgenamen de kinderen van haar broer Peeter Peeters van de Linden waarvoor de opbrengst van haar boedel wordt vastgezet en na het overlijden van de broer aan de kinderen wordt uitgekeerd. De voorkinderen van haar broer uit zijn huwelijk met Theodora Verhaer, krijgen bovendien de goederen volgens opgemaakte lijst. Als executeurs stelt zij aan Leonardus Branendonk en Cornelis van Leukeren.
Datering:
06-08-1780
Pagina:
320-324
Soort akte:
Testament
Plaats:
Grave
Toegangsnummer:
7040
Inventarisnummer:
8
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
thumbnail
Schepenakte63 Op 10 maart 1776 maakt Rudolphus Lemmens, wettige zoon van Arnoldus Lemmens en Wilhelmina Lijtjes, geboren te Boxmeer thans pastoor te St. Anthonis, ziek te bedde maar bij volle memorie zijn testament. Hij wil dat zijn lichaam in gewijde aard wordt begraven. Hij legateert aan het Bisschoppelijk seminarie te Roermond, voor missen in de kerk f. 200,-. Voor de priesters die de begrafenis mis verzorgen f. 100,-. Aan de kloosters die jaarlijks statie hebben in St. Anthonis zoals Maastricht, Calcar, Cleve, Boxmeer en Venray veertig missen. Een legaat aan armen van Sint Anthonis en Boxmeer zijn geboorteplaats. Erfgenamen zijn de kinderen van de broer van zijn vader met name Hubertus Lemmens, Joannes Lemmens, Peter Lemmens en Jacobus Lemmens; Walter Lemmens zoon van bloed neef Hendrik Lemmens; de kinderen van bloednicht Gertuijt Lemmens; Jan van der Bruggen zoon van Theodora Lemmens en de kinderen van Anna Catharina Lemmens. Verder van de kant van zijn moeder de bloedooms Jacobus Lijtjes en Peter Lijtjes; de kinderen van Hendrik Lijtjens, Elisabeth Lijtjens en Joanna Lijtjens, verder de kinderen van Hendrik van Rosmeulen, Jan Deenen en Jan Claassen. Wilhelmina Lijtjens, dochter van Hendrik en vrouw van Matthijs Lovendaal krijgt behalve haar portie ook nog het cabinet en verdere meubilaire goederen, beddegoed, tafellakens en servetten. Mocht een van de erfgenamen overlijden zonder iemand na te laten dan dat portie aan de pastoor en de kapelaan voor het lezen van missen. Verder legaat aan armmeesters voor het bakken van brood voor de armen. Aan zijn dienstmeid die bij hem zal wonen als hij sterft f. 75,-. Drossaard De Raet benoemd hij als executeur van zijn testament en hij krijgt daarvoor f. 150,- buiten de te maken kosten. Verklaring van schepenen van Sint Anthonis dat zij testament op 15 maart ongeschonden hebben aangetroffen en in het bijzijn van Drossaard De Raet hebben geopend.
Datering:
18-07-1776
Pagina:
119-128
Soort akte:
Testament
Plaats:
Sint Anthonis
Toegangsnummer:
7040
Inventarisnummer:
8
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
thumbnail
Schepenakte694 Johannes Jacob Jansen, landbouwer te Sint Oedenrode in het Eerde. Legateert in zijn testament 100 gulden aan de kinderen van zijn broer Peter Jacob Jansen. Maakt tot enige erfgename van al zijn goederen, zijn zuster Johanna Maria Jansen, eerst weduwe van Johannes Rooijakkers en nadien van Steven Burgers. Na haar dood zullen zijn goederen gaan naar de kinderen uit beiden huwelijken van zijn genoemde zuster.
Datering:
05-10-1842
Soort akte:
Testament
Plaats:
Sint-Oedenrode
Akte aanwezig:
Ja
Toegangsnummer:
7701
Inventarisnummer:
69
Bron:
Notarissen
Geografische namen:
 
 
 
 
 
thumbnail
Schepenakte689 Gerrit van den Broek, landbouwer te Veghel op het Ham vermaakt al zijn goederen aan zijn kinderen en aan de kinderen van zijn overleden dochter: Aan zijn zoon Aart de helft van perceel in de Hamsche beemden D. 817; Zoon Dirk, land de Eeuwsel D. 1110; Zoon Marte, land onder Schijndel, genaamd Kilsdonk E. 2597 en 2598. in de Dorshoutsche beemden A. 1001, achterste deel van D. 798; Zijn dochter Hendrina gehuwd met Antonij Willem van Doorn, kuiper, aan de Schijfelaar D. 265; Zoon Hendricus land op het Ham D. 978; Dochter Catharina gehuwd met Adrianus van de Leemput land de Eeuwsels D.1081 en 1082; Dochter Johanna Maria gehuwd met Jan Johannes van den Tillaart f. 800,-; Zoon Johannes, land op het Ham D.1002 en 1003; Aan zijn kleinkinderen Catharina, Jan, Gerard, Elisabeth en Maria van Erp, kinderen van Anna Maria van den Broek en Johannes van Erp, land in de Beukelaar C. 402 t/m 406, een huis op het Ham D. 966, 967 en 968 met land D. 985 en 993. Verder zal genoemde zoon Johannes nog aan een ieder een som geld betalen.
Datering:
13-09-1842
Soort akte:
Testament
Plaats:
Veghel
Akte aanwezig:
Ja
Toegangsnummer:
7701
Inventarisnummer:
69
Bron:
Notarissen
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS