Archieven

 7208 Collectie Cuijk, Haps, Beers
 
 
Zoek in deze inventaris
 
 
 
 
 
Inventaris
NCB Beers-Linden
NCB Cuijk
Stichting Promotie Cuijk
sluiten
7208 Collectie Cuijk, Haps, Beers
Inventaris
Stichting Promotie Cuijk
Geschiedenis

In Cuijk wilde niet behoren tot de categorie slapende gemeenten. Gemeente, industrie en middenstand vonden elkaar in de jaren zeventig en wilden de gemeente gaan promoten.
Op 5 apr 1974 passeerde voor notaris van den Berg te Cuijk de akte van oprichting van de "Stichting Cuyk Promotion". Doel is het bevorderen dat Cuyk regionaal en nationaal een goede bekendheid krijgt en houdt als dynamische woon/werkgemeente. Cuijk had nu dus een eigen promotieteam.
De stichting werkte mee aan grote evenementen zoals vanaf 1974 de manifestatie "Kijk Cuijk" (een gezins- en consumentenbeurs) en de "Nacht der Spitsen" voor de restauratie van de Martinuskerk, de actie "Klok gelijk" voor restauratie van de protestantse kerk met het bijzondere orgel. Ook de actie "Kerkepad" werd benut om Cuijk op de kaart te zetten. Het fotoproject bgv de openening van de nieuwe rijksweg A73 - A77 in 1986 kreeg ook veel aandacht. Voorts kreeg de bewegwijzering promotionele aandacht en ook bij de opening in 1982 van het gerenoveerde winkelcentrum van Cuijk was men van de partij. Bij het oldtimer-gebeuren en de jaarlijkse zomermarkt kreeg Cuijk ook het stempel van gezellig Maasstadje mee.
In de stichting participeerden de Industriële Kring, de KNOV (ondernemersvereniging) en de gemeente.
Per 30 jun 1987 werd de Stichting opgeheven, omdat naar gevoelen van het bestuur de stuwende kracht van de beginjaren ontbrak.
87-100 Jaarrekeningen
familie Wintjes te Cuijk
Stichting Kindervreugd Cuijk
Vereniging "Helpt Elkander"
Kenmerken
Vindplaats origineel:
Locatie Den Bosch
Openbaarheid:
Deze toegang bevat een of meer stukken die tot 1 januari 2030 niet zonder meer openbaar zijn.
Het precieze jaar van openbaarheid kun je per inventarisnummer vinden.

Bij vragen kun je contact opnemen met het BHIC.
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS