Archieven

 Notaris-, schepen- en andere akten
 
 
 
 
 
1.015 notaris-, schepen- en andere akten
sorteren op:
 
 
Pagina: 7
 
 
Schepenakte36 Missive van rentmeester Van Limburg Stirum met de mededeling dat de regenten van het Arme Zinnelooshuis die tevens regent zijn van het zgn. Katersgasthuis aan hem te kennen hadden gegeven voor het laatste armhuisje rogge nodig te hebben en daarom graag van het gemene land op de voet der lossing in koop wilden overnemen drie zakken rogge Bossche maat waarbij staat aangegeven Rosmalen onder de naam van Jacobus Roelof Huijsmans en Elizabeth Roelof Huijsmans uit onderpanden van het Convent van Coudewater.
Datering:
maandag 21 februari 1791
Pagina:
189
Plaats:
Hertogenbosch, 's- / Rosmalen
Toegangsnummer:
178
Inventarisnummer:
455 [Aanvraagfuncties niet beschikbaar.  ]
Bron:
Raad van State
Geografische namen:
 
 
 
 
 
thumbnail
Schepenakte10 Jan van Bakel en Jan Hijmans, boerenknechts wonend te Rosmalen verklaren met de ander te zijn overeengekomen, dat eerstgenoemde ingevolge besluit van de prins van Oranje op 20-12-1813 tot de landmilitie is geroepen en het lot hem ongunstig is, zij elkaar wederkerig garanderen, dat de ander de dienst zal aannemen.
Datering:
7-2-1814
Pagina:
scan 16-17
Soort akte:
Remplaçant
Plaats:
Rosmalen
Toegangsnummer:
7367
Inventarisnummer:
26
Bron:
Notarissen
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte57 Missive van rentmeester Van Limburg Stirum over roggepachten die hij in koop zou transporteren na een verzoek van de provisoren van arme en pieuze fundaties o.a. van het mannengasthuis gesticht door Adam van Mierden over een totaal van 345 vaten zowel Bossche als Peelse maten, waarna een uitvoerige lijst volgt t.b.v. de regenten van het Zinnelooshuis binnen ’s-Hertogenbosch nl. onder Knegsel, Sint Oedenrode in 4 posten met de namen van de pachters; idem de fundatie van Margriet Spijkers binnen ’s-Hertogenbosch met pachters te Vlierde en Moergestel; idem de Sint Eloys armenfundatie met pachters onder Boxtel, Heesch, Sint Michielsgestel Rosmalen en Schijndel; ten slotte de armenfundatie van Baatje Ooms te ’s-Hertogenbosch en het Convent van de Uilenburg met pachters te Tilburg, waarbij steeds de namen der pachters, het aantal vaten en de financiële opbrengst staat vermeld – zie ook voor een vervolg op folio 360 o.a. de arme vrouwenfundatie van Jan Schilder met pachters te Cromvoirt, Den Dungen [2 posten] en Udenhout [2 posten] – zie ook folio 458
Datering:
donderdag 22 juli 1790
Pagina:
353
Plaats:
Hertogenbosch, 's- / Knegsel / Sint-Oedenrode / Vlierden / Moergestel / Boxtel / Heesch / Sint-Michielsgestel / Rosmalen / Schijndel / Tilburg / Cromvoirt
Toegangsnummer:
178
Inventarisnummer:
453 [Aanvraagfuncties niet beschikbaar.  ]
Bron:
Raad van State
Geografische namen:
 
 
 
 
 
Schepenakte14 Advies van de advocaat fiscaal op een rekest van A. van Drunen uit Lith in kwartier Maasland pachter van de korenwindmolen onder Rosmalen die een boete heeft gekregen vanwege het frauduleus inbrengen van meel door A.Reuser – zie ook folio 136v, zie ook folio 204v nl. een rekest van hoogschout Bigot tegen Reuser bakker te Lith en de rol van de drossaard van Lith, gevolgd door letteren executoriaal, zie ook folio 338v.
Datering:
woensdag 19 mei 1790
Pagina:
71v
Plaats:
Lith / Rosmalen
Toegangsnummer:
178
Inventarisnummer:
453 [Aanvraagfuncties niet beschikbaar.  ]
Bron:
Raad van State
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 7
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS