Archieven

 Notaris-, schepen- en andere akten
 
 
 
 
 
 
 
Schepenakte162 Lijsbeth Peter Eijmerts als weduwe van Peter Heuvels, oud ca. 94-95 jaar, Verklaring. Zij heeft Peerken Wouters en haar dochter Cathalijn Ansems goed gekend welke Cathalijn was getrouwd met Frans Hendricx van der Drieburgt, wonend Den Dungen. Deze Peerken Wouters was een zuster van Jenneken Wouters, zijnde eerdergenoemde Cathalijn een nicht van de requirant (Adriaen Janssen ). Deze Peerken en Cathalijn Ansems zijn beiden in Den Dungen overleden en daar begraven. Zij attestante heeft Jenneken Wouters hier in Den Dungen dikwijls gesproken, zijnde Jenneken de moeder van de requirant
Jan Hendrick Goijart Cuijpers, oud ca. 40 jaar, inwoner Den Dungen. Hij verklaart dat Jacob van Oerle van Frans Hendricks ongeveer 4 of 5 jaar geleden verschillende essenboompjes had gekocht, welke boompjes op het erf stonden van Catalijn Ansems. Frans had daarvan het vruchtgebruik en heeft de boompjes aan Jacob van Oerle verkocht. Frans had diverse keren tegen de attestant gezegd dat hij vaak bij Ariaen Janssen als requirant had gevraagd dat hij de verkoop van de essenboompjes die hij als vruchtgebruiker aan Jacob had verkocht, te willen toestaan, maar Frans was daar nooit toe kunnen komen.
Dirck Ariens van der Donck, oud ca. 80 jaar wonend St. Michielsgestel. Heeft horen zeggen dat Peerken Wouters en Jenneken als moeder van de requirant zusters van elkaar waren.
Jacob van Oerle, meester stoelen- en wieldraaier, oud ca. 45 jaar wonend Den Bosch. Heeft 4 of 5 jaar geleden de essenboompjes van Frans Hendridks gekocht, maar Frans heeft die boompjes niet kunnen leveren.
Adriaen Janssen, inwoner St. Michielsgestel, requirant
Willem Janssen van Hannen, inwoner en notarisgetuige Den Dungen 1709
Antoni Peters van Grinsven, inwoner en notarisgetuige Den Dungen 1709
Datering:
27 november 1709
Pagina:
397
Plaats:
Den Dungen
Toegangsnummer:
5116
Inventarisnummer:
27
Bron:
Notarissen
Geografische namen:

Ga
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS