Archieven

 2159 Familie Wierts, 1598-1990
 
 
Zoek in deze inventaris
 
 
 
 
 
Inleiding
Historische inleiding
2159 Familie Wierts, 1598-1990
Inleiding
Historische inleiding
De familie Wierts was een welgestelde familie, die ondermeer woonachtig was in St. Oedenrode op het landgoed Wolfswinkel en huize de Kolk. De familie bezat ook nogal wat onroerend goed, zowel in Brabant als in Zeeland.
Verschillende personen uit deze familie hebben overheids - en militaire posten bekleed, en/of zijn gehuwd met personen uit families die ook aanzienlijke posities kenden bijv. families De Jong van Beek en Donk, Coehoorn, van Mourik. Of er verwantschap is geweest met Paulus Wirtz, veldmaarschalk in staatse dienst, is niet bewezen.
Enkele telgen uit het geslacht Wierts:
-Johan Theodoor Wierts was directeur van de Contributiën van Staats Vlaanderen en schepen van Hulst (Zeeuws-Vlaanderen). Hij verwierf verschillende percelen grond in het Hulster ambacht in Zeeuws Vlaanderen. Hij overleed in kasteel Bouvigne in Ginneken bij Breda, welk kasteel aan hem in huur was gegeven door de Oranjes.
-Pieter Hillegardus Francois Wierts Wierts was in 1859 griffier bij het kantongerecht in Oss
-Jan Justus Wierts bekleedde een militaire positie. Aan het einde van zijn loopbaan als militair was zijn rang luitenant generaal. Tevens was deze Jan Justus directeur van de officiersschool, genaamd de "Hoofdcursus", te Kampen rond 1900.
Verantwoording inventarisatie
Inventaris
Kenmerken
Vindplaats origineel:
Locatie Den Bosch
Categorie:
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS