Archieven

 Samenvattingen van oude akten
 
 
 
 
 
 
 
Regest831 1468 maart 30
Anno Domini 1467.
Schepenen van Buscumducis oorkonden, dat Willelmus van Ghoerle z.v.w. Henricus, man en voogd van Aleydis dr.v.w. Willelmus Mynnomeer, en Willemus z.v.w. Johannes van Hoemen, man en voogd van Johanna dr.v.w. Johannes Mynnomeer, beiden krachtens het testament van Barbara dr.v.w. Hermannus Ave-Mary hebben overgedragen aan Lambertus van Doerne Christianuszn, ten behoeve van de Fraters van het Gemene Leven aan de Hynthamerstraat in de Arnt-Heymen-Hostede, een tuin bij de Hynthamerstraat over het water, nader gesitueerd, met de brug en de opstallen, welk goed Yda, weduwe van Arnoldus Ave-Mary, samen met een huis en erf aldaar had verworven van Johannes Everarduszn van Berck en welk goed belast was met een erfcijns van 4 pond, die de heren Johannes van Berck, z.v.w. Johannes van Berck van Kalker, als rector en Alardus z.v.w. Johannes van Wyringia als procurator van het Fraterhuis van St. Gregorius-paus aldaar beloofd hadden te zullen betalen; met de bepaling bij deze overdracht, dat geen van beide Willelmi een nieuwe brug zou bouwen.
NB:
a. Oorspr. V.D. Charters Fraterhuis, nr.19. Met de beschadigde zegels van Johannes Steenwech en Godefridus Cleynael. In dorso: Fratres in communi vita viventes. De hereditate, ubi retro chorum ubi stat domus infirmorum, et de ponte non ponenda, ex qua solvimus 4 libras vidue Wolfs.
b. Vermeld in G. van den Elsen en W. Hoevenaars, in: Analecta Gijsberti Coeverincx,deel I, ('s-Hertogenbosch 1907), blz.343.
c. Getypte tekst in Map-Afschriften.
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS