Archieven

 Samenvattingen van oude akten
 
 
 
 
 
 
 
Regest921 1486 september 25.
Schepenen, raadslieden, ambachtsdekens en stad van 's-Hertogenbossche oorkonden, dat enige tijd geleden in de kwestie tussen de stad en de rector van de Fraters van het Huys van Sunte-Gregorius op het Hyntemereynde over de Gheerlixer Brug betreffende de accijnzen op het bier, gebrouwen voor de commensalen, clerici-scholieren van dit huis, vrijdom van accijns verleend is tegen de som van 600 rijnsgulden, die toen ook betaald is, en dat zij deze vrijdom nu opnieuw bevestigen; met de bepaling, dat de stad de vrijdom tegen dezelfde som mag intrekken.
NB:
a. (Breed charter.) Eigentijds transsumpt, geauthentiseerd door notaris Daniƫl van Vlierden junior, tevens gecollationeerd door notaris Lambertus van Borne; met beider klein handmerk. Oorspr. V.D. Coll. Charters Fraterhuis nr.20. In dorso: Copie littere de immunitate commensalium in accysiis. Copia littere immunitatis ex parte scolarum nostrarum. (nr.) 80.
b. (Smal charter.) Eigentijds transsumpt, gelijkluidend aan a., maar in spelling iets ervan afwijkend, door beide notarissen geauthentiseerd en voorzien van hun klein handmerk. Oorspr. V. D. Coll. Charters Fraterhuis nr.20. In dorso: Copia de ... civitate. (nr.) 79.
Bekijk archieftoegang:
Zie ook
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS