Archieven

 Notaris-, schepen- en andere akten
 
 
 
 
 
115 zoekresultaten sorteren op:
 
 
Pagina: 1
 
 
thumbnail
Schepenakte47 Jacob de Breff, hofraad van de keurvorst en zijn huidige vrouw Anna Maria van de Pol laten een erfmagescheid te Cuijk registreren, opgemaakt tussen Jacob de Breff en zijn vrouw ter eenre en zijn zoon Pieter Arnold de Breff, vaandrig in leger der keizerlijke diensten ter andere zijde. Pieter Arnold de Breff is een zoon uit het eerste huwelijk van Jacob de Breff met wijlen Adriana de Decquere. Vader Jacob en zijn huidige vrouw blijven in het bezit en eigenaars van alle onroerende goederen, waarvoor in de plaats aan zoon Pieter Arnold zijn studieschulden worden kwijtgescholden; daarenboven ontvangt hij zijn moederlijk erfdeel en het erfdeel van zijn grootmoeder, waarover zijn vader alleen het vruchtgebruik heeft. Vader Jacob betaalt hem als genoegdoening f 6.000,--, waarna zoon Pieter Arnold zal afzien van alle verdere rechten. Deze erfmagescheid is opgemaakt dd. 28-09-1723 te Wamel op huize Millinxkamer, genaamd Sterckenborg.
Datering:
09-10-1723
Pagina:
scan 080-scan 084
Soort akte:
Testament
Plaats:
Cuijk
Toegangsnummer:
7040
Inventarisnummer:
413
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
thumbnail
Schepenakte15 Maria Anna van de Pol gehuwd met Jacob de Breff, hofraad van de keurvorst, bijgestaan door Simon Stomwel als haar momboir overhandigt de volgende verklaring om te laten registreren bij het gerecht. Jacob de Breff en zijn vrouw Maria Anna van de Pol zijn erfgenaam van hun overleden zoon Hendrick Johan de Breff, maar hebben een geschil met hun oudste zoon Jacob Adriaan de Breff betreffend de erfenis van de voornoemde overledene, alsmede over testament van grootmoeder, resp. moeder. Jacob Adriaan zou voor het landgericht van Maas en Waal hebben verklaard te hebben afgezien van alle goederen, bestaande uit een halve bouwhof te Altforst in het ambt van Maas en Waal, alsmede een kapitaal van f 1.900,--, zijnde het restant van de verkoop van een bouwhof aan Anneken Baltussen weduwe van Jordanus Coonen te Altforst, alsmede de helft van een uiterwaard, genaamd de Koningswade te Nederasselt; alsmede een 1/3 part van een hoeve te Haps, genaamd de Hapse hoeve, welke volledig eigendom blijven van vader Jacob de Breff. Om problemen met de stiefmoeder in de toekomst te voorkomen, wordt aan zoon Jacob Adriaen de Breff als vaderlijk erfdeel toegescheiden, de helft van bouwhof Op de Woord onder Altforst, alsmede de halve uiterwaard onder Nederasselt, alsmede het 1/3 part van voornoemde Hapse hoeve, met alsnog een kapitaal van f 600,--. Alle voornoemde goederen blijven verder ten behoeve voor de andere zoon Peter Arnoldus de Breff en eventuele verdere halfbroers- en/of zusters. Het vruchtgebruik blijft aan moeder Maria Anna van de Pol voornoemd, als ze gaat hertrouwen. Deze verklaring is als testament opgemaakt dd. 13-05-1721 te Wamel.
Datering:
12-06-1721
Pagina:
scan 023-scan 027
Soort akte:
Testament
Plaats:
Cuijk
Toegangsnummer:
7040
Inventarisnummer:
413
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
thumbnail
Schepenakte227 Johanna Peeter van Schijndel, inwoonster Erp verkoopt perceel teelland en groeskant te Erp aan de Kerkpad, genaamd de Boosen, enerzijds de weduwe Adriaan Tielemans, anderzijds de Hofraad, een eind de Krengestraat, ander eind de Kerkpad. Aangekomen bij deling Erp 1771. Koopsters zijn Catharina en Jennemaria Antonij Nooijen. Op voorwaarde dat Johanna Donatico (?) en haar broer Gerit van Schijndel de jonge, hun leven lang dit perceel kunnen blijven gebruiken.
Datering:
11-08-1789
Pagina:
310
Soort akte:
Belening
Plaats:
Erp
Toegangsnummer:
7690
Inventarisnummer:
60
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
 
 
thumbnail
Schepenakte11 Ruth Jan Pennings, inwoner Erp verkoopt perceel teelland te Erp in het Aarsent op Empeldonk, enerzijds Hendrik van de Rijdt, anderzijds de weduwe Adriaan van de Rijdt; een perceel teelland op Empeldonk, enerzijds de weduwe Adriaan van de Rijdt, anderzijds Hendrik van Meer, een eind de steeg, het andere eind de Heer hofraad Van Duuren. Aangekomen bij deling Erp. Koper is Hendrik Adriaan van de Rijdt, inwoner Erp.
Datering:
13-10-1784
Pagina:
011
Soort akte:
Transport
Plaats:
Erp
Toegangsnummer:
7690
Inventarisnummer:
60
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:
 
 
 
Pagina: 1
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS