skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Marilou Nillesen
Marilou Nillesen Bhic

Archieven

 Notaris-, schepen- en andere akten
 
 
 
 
 
 
 
Schepenakte655a [VERVOLG AKTE] Nog krijgt hij de schaapskooi om die binnen een jaar af te breken van de grond van Jan Ariens de jonge. Nog krijgt hij een stuk akkerland ter zelfder plaatse gelegen genoemd 't Groolaer, belendend Henrick Jan Henricks, de weduwe van Jan Henrick Jacops, Jan Henricks van de Eijnde, de gemeijnte van Kempen. Nog krijgt hij anderhalf perceel akkerland ter zelfder plaatse gelegen genoemd de Hedzij, belendend Peter Henrick van Heijst, de andere delers waarvan is afgedeeld, Jan Willem Cuijper. Nog krijgen hij een perceel akkerland onder Tongeren in het Cleijn Vierdel daar, belendend Michiel Dirck Geerts, Antonis Janssen Goorders (?), de mestweg daar, Jan Henrick Michiels en meer anderen. Nog krijgt hij een stuk akkerland onder Lennisheuvel in het Orttenbosch genoemd de Quaetcoop, belendend Arien Jan Henricks, Jan Henricks Hoevenaers, Coenrardt Adams, de kinderen van Jan Dirck Danckeloffs. Nog krijgt hij een perceel akkerland onder Lennisheuvel, genoemd in de Meren, belendend de andere delers waarvan is afgedeeld, de weduwe van Jan Michiels van de Zande, Mattijs Huijbers. Nog krijgt hij een hooibeemd ter zelfder plaatse gelegen in de Mere, belendend hijzelf, Mattijs Huijbers, de weduwe van Jan Michiels. Nog krijgt hij een perceel weiland ter zelfder plaatse onder Lennisheuivel achter de weijer, belendend heer Erbert van de Bichelaer, het deel ervan afgedeeld, de gemeijnte van Oetendonck en Barisveld. Nog krijgt hij het derde deel van een hooibeemd gelegen onder Lennisheuvel, belendend Mattijs Jan Santegoits, Willem Huijbers van Tuijl, Gijsbrecht Jans Molder, de tafel van de H. Geest te Boxtel. Nog krijgt hij de helft van een hooibeemd ter zelfder plaatse gelegen genoemd't Retsel, belendend de heer van Boxtel, de andere delers waarvan is afgedeeld, Aert Ariens.... (Kock?), de gemeijnte van Oetendonck en Barisveld. Nog krijgt hij een perceel heide gelegen onder Luijcel, belendend Arien Henrick Leermakers, heer en meester Rochus Lemius, Jan Martens van Tuijl.
Vervolg:
Nog krijgt hij een heiveld aldaar gelegen, belendend meester Rochus, Michiel Goijaerts cum suis, de pastoor van de Cruijsbroeders in Den Bosch. Nog krijgt hij een keuterrecht op Kempen. Daaruit de chijns te betalen en 18 gulden eens aan de andere delers. Genoemde Jan Arien Dirks de Bresser de oude krijgt een woonhuis, tuin en de halve bocht en een half weiland alhier onder Muntsel, belendend de gemeijnte van El, de weduwe Met Aert Franssen, Henrick Jan Zantegoits waarvan is afgedeeld. Nog krijgt hij de helft van stuk akkerland genoemd de Roijacker, belendend genoemde Henrick waarvan is afgedeeld, de H. Geest in Den Bosch, de gemeenschapplijke mestweg daar, de gemeijnte. Nog een halve acker genoemd de Hoffstadt, belendend Jan Jan Evers de jonge, Dirck Janssen van Hees, de gemeenschappelijke straat, zijnde daarvan de achterste helft. Nog krijgt hij de heft van een akker genoemd 't Schoefken, belendend de kinderen van Jenneken weduwe van Peter van Hees, Margriet weduwe van Henrick Antonis Schellen, de gemeenschappelijke mestweg daar, Aert Quinteijns. Nog krijgt hij een stuk land genoemd de Langacker, zijnde de achterste helft, belendend Gerit Henricks van Eijndhoven, Jan Henrick Jan Santegoits waarvan is afgedeeld, de gemeenschappelijke mestweg, de Gemontsche beemden. Nog krijgt hij een perceel land genoemd de Lijndacker, zijnde de achterste helft, belendend Metken weduwe van Aert Franssen en meer anderen, Jan Peeters, jonker Henrick van Bergaignie. Nog krijgt hij een perceel hooiland onder Onroije, belendend de heer van Boxtel, het kloster van de Geertruijden in Den Bosch, jonker Henrick van Bergaignie. Nog krijgt hij 2 weilanden genoemd de Kempkens nabij de bodem van El, belendend de gemeijnte van El, het deel ervan afgedeeld, de kideren van Adriaen Everts. Nog krijgt hij de helft van de Werffhoeve zijnde een houtveld en heiveld onder St. Oedenrode, daarvan de achterste helft, belendend Henrick Evers de Bever, Barthomeus Goijaerts, Dirck Janssen van Hees,
Vervolg 2:
Jan Peeter Gijsberts. Nog het halve ven aan de Langenberch, belendend Wouter Corsten, de straat. Verder krijgt hij een keuteren rect op Kempen. UIt dit lot de chijnsen te betalen. Genoemde Roelof Andriessen en Jacop Gerits in hun hoedanigheid en Henrick Jan Santegoets krijgen samen de schuur onder Muntsel op het erf van Jan Ariens de oude binnen een jaar te ruimen, met de halve bocht eraan, belendend Jan Ariens waarvan is afgedeeld, Jan Jan Evers de jonge, de gemeijnte van El, Dirck Janssen van Hees. Nog krijgen ze de helft van een perceel land genoemd de Oude Hodstadt, belendend Jan Jan Evers de jonge, Jan Ariens de oude waarvan is afgedeeld, de gemeenschappelijke straat, Dirck Janssen van Hees. Nog krijgen ze een stuk land genoemd de Roijackers zijnde de achterste helft, belendend Jan Peters van Tuijl, Jan Ariens waarvan is afgedeeld, de gemeenschappelijke mestweg, de gemeijnte daar. Nog krijgen ze een akker genoemd het Scheefken de ene helft daarvan 5 voet groter in de breedte, belendend de kinderen van Peter van Hees, Margriet weduwe van Antonis Schel, de gemeenschappelijke mestweg, Aert Quinteijns. Nog krijgen ze de helft van een stuk land genoemd de Langenacker het voorste part ervan, belendend Gerit Henricks van Eijndoven, Jan Ariens de oude waarvan is afgedeeld, de gemeenschappelijke mestweg daar, de Gemontsche beemden. Nog krijgen ze de helft van een akker teulland genoemd de Lijndacker zijnde de voorste helft, belendend de gemeenschappelijke straat, Jan Ariens waarvan is afgedeeld, Jan Peeter Gijsberts, meester Gerit van Hoerenbeeck. Nog de helft van een hooibeemd gelegen in het Elsbroeck, belendend Jan Henrick Santegoits, Jan Aerts en meer anderen, Roelof Andriessen, de kinderen van Marten Wouters. Mog krijgen ze een weiland genoemd de Camp achter El, belendend jonker Wijtfliet, Jan Ariens dat ervan is afgedeeld, de kinderen van Arien Everts, de gemeijnte van El.
Datering:
19-01-1636
Pagina:
262r
Soort akte:
Erfdeling
Plaats:
Boxtel
Toegangsnummer:
392
Inventarisnummer:
94
Bron:
Schepenbanken
Geografische namen:

Ga
 
 
 
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS