Macken Dit kasteel was oorspronkelijk een grote boerenhoeve in handen van de adellijke familie Van Broekhuizen. De grafelijke bastaardzoon Johan van Gelre heeft het vermoedelijk rond 1500 omgebouwd tot een kasteel. Het schijnt dat de heren van Macken in 1699 de St. Josephkapel van Smakt hebben gesticht, die later als bedevaartsoord bekend werd. In de 18e eeuw is het kasteel verder verfraaid. Het telde in die tijd zeker 25 kamers met een grote voorhof en koetshuis. Aan het einde van de 18e eeuw was Macken echter vervallen tot een bouwval en in 1806 werd het kasteel gesloopt. Slechts een grote schuur herinnert tegenwoordig nog aan die lang vervlogen gloriedagen. De familie van Woelderen kwam in het bezit van dit landgoed in de 18e eeuw.
Macken Dit kasteel was oorspronkelijk een grote boerenhoeve in handen van de adellijke familie Van Broekhuizen. De grafelijke bastaardzoon Johan van Gelre heeft het vermoedelijk rond 1500 omgebouwd tot een kasteel. Het schijnt dat de heren van Macken in 1699 de St. Josephkapel van Smakt hebben gesticht, die later als bedevaartsoord bekend werd. In de 18e eeuw is het kasteel verder verfraaid. Het telde in die tijd zeker 25 kamers met een grote voorhof en koetshuis. Aan het einde van de 18e eeuw was Macken echter vervallen tot een bouwval en in 1806 werd het kasteel gesloopt. Slechts een grote schuur herinnert tegenwoordig nog aan die lang vervlogen gloriedagen. De familie van Woelderen kwam in het bezit van dit landgoed in de 18e eeuw. x
Informatie over afbeelding of scan x
Macken


Dit kasteel was oorspronkelijk een grote boerenhoeve in handen van de adellijke familie Van Broekhuizen. De grafelijke bastaardzoon Johan van Gelre heeft het vermoedelijk rond 1500 omgebouwd tot een kasteel.
Het schijnt dat de heren van Macken in 1699 de St. Josephkapel van Smakt hebben gesticht, die later als bedevaartsoord bekend werd.
In de 18e eeuw is het kasteel verder verfraaid. Het telde in die tijd zeker 25 kamers met een grote voorhof en koetshuis. Aan het einde van de 18e eeuw was Macken echter vervallen tot een bouwval en in 1806 werd het kasteel gesloopt. Slechts een grote schuur herinnert tegenwoordig nog aan die lang vervlogen gloriedagen.
De familie van Woelderen kwam in het bezit van dit landgoed in de 18e eeuw.

Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.