De oprichting van de NV Ossche Burgerwoningen vond plaats op 14 maart 1917 bij notariële akte door notaris Hendrikus Adrianus Hubertus Bijvoet te Berghem. De oprichters en aandeelhouders van de NV waren een aantal kooplieden, fabrikanten en inwoners van Oss. Tot die datum werden de voorbereidende werkzaamheden geregeld door het bestuur der Vereniging Oss Belang (uit welke vereniging de nv werd geboren) en een daarvoor benoemde commissie. (bron: eerste regels notulenboek inv.nr. 2) Zie voor stukken van Vereniging Oss Belang archiefblok 7505 Collectie Oss. Na die datum werd de leiding van de NV opgedragen aan een Raad van Commissarissen en een directeur. Het aandelen- en beginkapitaal was 50.000 gulden en verdeeld over 25 aandeelhouders. De vier grootste daarvan waren de Osse firma's nv Ant. Jurgens' Margarinefabrieken, Gebr. van den Bergh, nv H. Hartog' fabrieken en nv Zwanenberg' slachterijen. Verder ook vele particulieren. De eerste directeur was de heer Büngener en tot president commissaris werd gekozen H.F. van den Elzen, burgemeester van Oss (1910-1932). een bankrekening werd geopend en men ging gronden aankopen. Secretaris was de heer J.C. Willemsen, wiens naam veelvuldig voorkomt in dit archief. Men vergaderde vaak in hotel Wilhelmina aan de Spoorlaan, maar ook in hotel De Korenbeurs aan De Heuvel, beide te Oss. Voorzitters: 1) 1917- Büngener 2) -1929 E. van Driel 3) nov 1929-1936 Louis Carpaij 4) 1936-1951 Johannes Cornelis Willemsen + 5) 1951 F.H. van der Marck
De oprichting van de NV Ossche Burgerwoningen vond plaats op 14 maart 1917 bij notariële akte door notaris Hendrikus Adrianus Hubertus Bijvoet te Berghem. De oprichters en aandeelhouders van de NV waren een aantal kooplieden, fabrikanten en inwoners van Oss. Tot die datum werden de voorbereidende werkzaamheden geregeld door het bestuur der Vereniging Oss Belang (uit welke vereniging de nv werd geboren) en een daarvoor benoemde commissie. (bron: eerste regels notulenboek inv.nr. 2) Zie voor stukken van Vereniging Oss Belang archiefblok 7505 Collectie Oss. Na die datum werd de leiding van de NV opgedragen aan een Raad van Commissarissen en een directeur. Het aandelen- en beginkapitaal was 50.000 gulden en verdeeld over 25 aandeelhouders. De vier grootste daarvan waren de Osse firma's nv Ant. Jurgens' Margarinefabrieken, Gebr. van den Bergh, nv H. Hartog' fabrieken en nv Zwanenberg' slachterijen. Verder ook vele particulieren. De eerste directeur was de heer Büngener en tot president commissaris werd gekozen H.F. van den Elzen, burgemeester van Oss (1910-1932). een bankrekening werd geopend en men ging gronden aankopen. Secretaris was de heer J.C. Willemsen, wiens naam veelvuldig voorkomt in dit archief. Men vergaderde vaak in hotel Wilhelmina aan de Spoorlaan, maar ook in hotel De Korenbeurs aan De Heuvel, beide te Oss. Voorzitters: 1) 1917- Büngener 2) -1929 E. van Driel 3) nov 1929-1936 Louis Carpaij 4) 1936-1951 Johannes Cornelis Willemsen + 5) 1951 F.H. van der Marck x
Informatie over afbeelding of scan x
De oprichting van de NV Ossche Burgerwoningen vond plaats op 14 maart 1917 bij notariële akte door notaris Hendrikus Adrianus Hubertus Bijvoet te Berghem. De oprichters en aandeelhouders van de NV waren een aantal kooplieden, fabrikanten en inwoners van Oss. Tot die datum werden de voorbereidende werkzaamheden geregeld door het bestuur der Vereniging Oss Belang (uit welke vereniging de nv werd geboren) en een daarvoor benoemde commissie. (bron: eerste regels notulenboek inv.nr. 2)
Zie voor stukken van Vereniging Oss Belang archiefblok 7505 Collectie Oss.

Na die datum werd de leiding van de NV opgedragen aan een Raad van Commissarissen en een directeur. Het aandelen- en beginkapitaal was 50.000 gulden en verdeeld over 25 aandeelhouders. De vier grootste daarvan waren de Osse firma's nv Ant. Jurgens' Margarinefabrieken, Gebr. van den Bergh, nv H. Hartog' fabrieken en nv Zwanenberg' slachterijen.
Verder ook vele particulieren. De eerste directeur was de heer Büngener en tot president commissaris werd gekozen H.F. van den Elzen, burgemeester van Oss (1910-1932). een bankrekening werd geopend en men ging gronden aankopen. Secretaris was de heer J.C. Willemsen, wiens naam veelvuldig voorkomt in dit archief.
Men vergaderde vaak in hotel Wilhelmina aan de Spoorlaan, maar ook in hotel De Korenbeurs aan De Heuvel, beide te Oss.

Voorzitters:

1) 1917- Büngener
2) -1929 E. van Driel

3) nov 1929-1936 Louis Carpaij
4) 1936-1951 Johannes Cornelis Willemsen +
5) 1951 F.H. van der Marck

Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.