De parochiekerk Het kerkbestuur ging aan de slag om een kerk te doen bouwen. De architect J. Strik uit Boxtel had de leiding van de bouw die plaats vond gedurende de jaren 1959-1960. De kerk is gebouwd in een moderne stijl van baksteen, beton, glas en staal met een kerkzaal en dagkapel. Aan de westgevel staat op enige afstand een vierkante toren met klokken. Behalve de klokken die de tijd aangeven hangt er ook een luidklok van 317 kg gemaakt door de firma Petit en Fritsen met opschrift: 'Nomen meum: S. Pius X Patronus ecclesiae 1 juni A.D. 1960'. Verder is er nog een bronzen misklokje van 25 cm doorsnee en ornamentele band van engelenfiguren, eveneens uit het jaar 1960. De consecratie van de parochiekerk is op 28 aug 1960 gedaan door bisschop Bekkers. Het kerkorgel is enkele jaren later (1965-1966) door de firma Verschueren uit Heythuisen vervaardigd en aangeboden bij gelegenheid van het zilveren priesterjubileum van de bouwpastoor.
De parochiekerk Het kerkbestuur ging aan de slag om een kerk te doen bouwen. De architect J. Strik uit Boxtel had de leiding van de bouw die plaats vond gedurende de jaren 1959-1960. De kerk is gebouwd in een moderne stijl van baksteen, beton, glas en staal met een kerkzaal en dagkapel. Aan de westgevel staat op enige afstand een vierkante toren met klokken. Behalve de klokken die de tijd aangeven hangt er ook een luidklok van 317 kg gemaakt door de firma Petit en Fritsen met opschrift: 'Nomen meum: S. Pius X Patronus ecclesiae 1 juni A.D. 1960'. Verder is er nog een bronzen misklokje van 25 cm doorsnee en ornamentele band van engelenfiguren, eveneens uit het jaar 1960. De consecratie van de parochiekerk is op 28 aug 1960 gedaan door bisschop Bekkers. Het kerkorgel is enkele jaren later (1965-1966) door de firma Verschueren uit Heythuisen vervaardigd en aangeboden bij gelegenheid van het zilveren priesterjubileum van de bouwpastoor. x
Informatie over afbeelding of scan x
De parochiekerk

Het kerkbestuur ging aan de slag om een kerk te doen bouwen. De architect J. Strik uit Boxtel had de leiding van de bouw die plaats vond gedurende de jaren 1959-1960.

De kerk is gebouwd in een moderne stijl van baksteen, beton, glas en staal met een kerkzaal en dagkapel. Aan de westgevel staat op enige afstand een vierkante toren met klokken. Behalve de klokken die de tijd aangeven hangt er ook een luidklok van 317 kg gemaakt door de firma Petit en Fritsen met opschrift: 'Nomen meum: S. Pius X Patronus ecclesiae 1 juni A.D. 1960'. Verder is er nog een bronzen misklokje van 25 cm doorsnee en ornamentele band van engelenfiguren, eveneens uit het jaar 1960.
De consecratie van de parochiekerk is op 28 aug 1960 gedaan door bisschop Bekkers.
Het kerkorgel is enkele jaren later (1965-1966) door de firma Verschueren uit Heythuisen vervaardigd en aangeboden bij gelegenheid van het zilveren priesterjubileum van de bouwpastoor.
Uw bestand wordt voorbereid, een moment geduld alstublieft.