skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Saskia Green
Saskia Green Bhic

adriana antony strick

suske vertelde op 26 december 2017 om 23:45 uur
wie kent de ouders van adriana antony strick gehuwd op 03-06-1696 met Casper Adrianus van der Cammen te sint michielsgestel.

Reacties (7)

Tiny zei op 27 december 2017 om 16:12
Caspar Adrianus van der Cammen 1667-/1707 Gehuwd op 3 juni 1696, Sint Michielsgestel, met Adriana Antonius Strick
Ouders van Caspar Adrianus van der Cammen zijn:

Adrianus Caspar van der Cammen, geboren ( ca 1622)
Gehuwd met
Petronilla Gulielmus Schellekens (Damen), geboren (ca 1640)
Tiny zei op 27 december 2017 om 16:17
2e Huwelijk van Adriana Antonius Strick:
Gehuwd op 8 februari 1705, Sint Michielsgestel, met Johannes Jan van der Pol,
geboren - Weerdenburg
suske zei op 27 december 2017 om 16:35
beste Tiny,

hartelijk dank voor de info. de ouders van Caspar had ik al. wat betreft de ouders Adriana is het wat moeilijker
Tiny zei op 27 december 2017 om 18:56
2 mogelijkheden:
Kind: Adriana Antonii
Geslacht Vrouw
Datum doop 25-04-1665
Plaats doop Vught
Vader Arnoldus Antonii
Moeder Joanna Arnoldi
Getuige Adrianus Antonii
Getuige Anna Jacobi

Mogelijkheid Nr 2
Kind Adriana Antonii
Geslacht Vrouw
Datum doop 24-10-1670
Plaats doop Vught
Vader Henricus Antonii
Moeder Anna Henrici
Getuige Franco Judoci
Getuige Maria Petri
Deel
Vught Sint-Lambertus RK doop-, trouw- en begraafboek, 1622-1674
Plaats Vught
Toegangsnr. 1459
Inv.nr. 26
Folio/pagina 136-01



Deel
Vught Sint-Lambertus RK doop-, trouw- en begraafboek, 1622-1674
Plaats Vught
Toegangsnr. 1459
Inv.nr. 26
Folio/pagina 125-02
Norah zei op 27 december 2017 om 19:53
Klopt niet met haar patroniem.

Teunis Jan Strick begraven 01-05-1702 Den Dungen. Mogelijk Adriana's vader.
Ze kan zelf ook wel in Den Dungen gedoopt zijn.
Dorethé zei op 27 december 2017 om 23:09
Kinderen uit huwelijk Van der Cammen-Strick:
12-02-1697 Den Dungen Adrian/Adrianus, get. Mechel Antonij Strick en Albert van der Cammen / Mechtildis Adriani van Lieshout en Albertus Adriani van der Cammen
09-04-1699 Sint Michielsgestel Anthonius, get Petrus Johannis Martens en Mechtildis Matthiae Lucae van Essch

Kinderen uit huwelijk Van de Pol-Strick
13-01-1706 Sint-Michielsgestel Henricus, get Johannes Francisci van de Pol en Mechtilda Adriana van Lieshout
13-05-1706 Den Dungen Henricus vader Jan van der Poll, moeder Adriantie Antonij Strick, get Willem Henderickx, Mechel Adrians van Lieshout en Joannes Francisci van der Poll, Uit Sint Michielsgestel.

Een Teunis Janssen Strick in Den Dungen was in 1688 ca 35 jaar oud en ongehuwd (notariële akten Den Dungen), hij had broers Peter, Huijbert en Jan. In 1690 kom ik in Den Dungen een Teunis Janssen Strick tegen als man van Anna Pauwels Weijgergancx eerder weduwe van Cornelis Jansen van der Donck. Adriana zal waarschijnlijk vóór 1680 geboren zijn, dus ik denk dat deze Teunis Strick haar vader niet is.

In een notariële akte uit 1684 St Michielsgestel koopt een Teunis Jan Geurts ten behoeve van zijn vader Jan Geurt Strick een stuk akkerland en heide. Dit zou dezelfde Teunis als hierboven kunnen zijn.

In 1675/1676 loopt in St Michielsgestel ook een Anthonis Cornelis Strick rond, die o.a. een partij akkerland koopt. In 1682 is sprake van de weduwe Anthonis Cornelissen Strick, geen naam genoemd. In 1716-1717 komt in een schepenakte Metje Jan Martens, weduwe Anthonij Cornelis Strick voor (in index Netje, in akte Metje). Dezelfde?

Dit zouden inderdaad de ouders van Adriana kunnen zijn, zie deze akte:

5115.3A Index Notarieel protocol Den Dungen (5115.3A)
Schepenakte 137 Er is een konflikt ontstaan tussen Mechteld Jan Martens eerste wduwe van Leendert Jan Leenderts zijnde haar eerste man en naderhand weduwe van Antonis Cornelis Strick haar tweede man en nu weduwe van Adriaen Mattijssen van Lieshout zijnde haar derde overleden man, verder Adriana meerderjarige dochter van deze Mechteld Jan Martens verwekt bij Antonis Cornelis Strick allen wonend te St. Michielsgestel, welke Adriana is vergezeld door Marten Jan Martens zijnde de haar broer wonend in Den Dungen als haar gekozen voogd hierin, als partij ter andere zijde, verder Peter Janssen Leijtens als man van Jenneke ook dochter van deze Mechteld verwekt bij Leendert Jan Leenderts, ook woonachtig in Den Dungen als partij ter andere zijde. Het konflict handelt over de huwelijkse voorwaardes tussen deze Mechteld gemaakt met Leendert Jan Leenderts haar eerste man, alsmede over het kontrakt dat naderhand is gemaakt tussen de voogden van genoemde Jenneken en genoemde wijlen Antonis Cornelis Strick, opgemaakt voor schepenen van de stad Den Bosch, en verder nog inzake een kontrakt tussen deze Mechteld en Peter Jan Leijten, die is getrouwd met deze Jenneken gepasseerd voor notaris Jan van den Heuvel, verder handelt het conflict over de geconquesteerde goederen uit het tweede en derde huwelijk, zowel onroerend als roerend, dat na dood van Mechteld gedeeld zal moeten worden. Daarom zijn vandaag 23 maart 1691 voor mij notaris en getuigen verschenen genoemde Mechteld met haar dochter Adriana en Marten Jan Martens als haar voogd, verder Peter Jan Leijtens en verklaren in der minne met elkaar het volgende te hebben afgesproken via bemiddeling van goede mannen. Mechteld zal haar leven lang het vruchtgebruik blijven houden van alle vaste bezittingen en meubels etc. zowel die zijn geerfd als die welke in haar huwelijk samen zijn verkregen ten tijde van haar huwelijk met Antonis Cornelis Strick afkomstig van zijn familie.
Vervolg:
Na dood van Mechteld zal Adriana Antonis Strick van de kant van haar vader vooraf dat bezit erven alsmede al diens roerend bezit zoals meubels, vorderingen e.d., zonder daarbij in aanmerking te nemen of dat bezit uit het eerste, tweede of derde huwelijk afkomstig was en zonder dat Peter Jan Leijtens of diens vrouw of kinderen daar ooit aanspraken in hebben. Daarnaast zal Adriana Antonis Strick ofwel bij eerder overlijden haar na te laten kind of kinderen vooraf aan de deling uit het geconqesteerde bezit door Antonis en Meriken samen verkregen de som van 250 gulden krijgen en als dat is voldaan aan Adriana of haar kinderen zal het overige geconqesteerde bezit uit het huwelijk van Mechteld en Antonis Strick daarna worden gedeeld waarbij ze met het kind of kinderen van Peter Jan Leijtens verwekt bij Jenneken staaksgewijs zullen delen in twee gelijke delen. Verder zullen door Peter Leijtens of diens vrouw en kinderen geen lopende schulden hoeven te worden betaald, maar alleen verplicht zijn om in de kosten van de uitvaart en kerkenrecht mee te betalen, ook ieder daarin voor de helft en de rest van de lopende schulden komt ten laste van Adriana alleen omdat zij ook alleen de rechten heeft op het erfelijk en roerend bezit. In dat meubilair is echter niet inbegrepen het goed dat Jenneken Jan Martens als stiefmoeder van genoemde Mechteld nog bezit wat betreft vruchtgebruik. Alle andere overblijvende bezit wordt gedeeld door Adriana Antonis Strick en Jenneken als vrouw van Peter Leijtens, in gelijke porties. et. etc. Actum te Gestel, ondertekend : Metken Jan Mertens, Adriana Tonis Strick, Peter Jan Leijtens, Marten Janssen, J. van Schijndel getuige, Joost Janssen et me presente W. van Gestel notarius publicus.
Datering: 23-03-1691
Pagina: 119-v
Soort akte: Minnelijke overeenkomst
Plaats: Den Dungen
Akte aanwezig: Ja
Toegangsnummer: 5115
Inventarisnummer: 3A [Aanvragen (verzoek tot inzage op de studiezaal) ]
Bron: Notarissen
Geografische namen: Den Dungen

Mechteld Jan Martens wordt bij de doop van Adrian/Adrianus in 1697 (zie hierboven) in het ene boek Mechel Antonij Strick genoemd [naar tweede echtgenoot] en Mechtildis Adriani van Lieshout [naar derde echtgenoot]
suske zei op 27 december 2017 om 23:16
probleem zo te zien opgelost. bedankt dorethe.
bedankt

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.