skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

controlle

stamboomuitpluizer vertelde op 16 april 2018 om 12:28 uur
dan heb je een stamboom overgeschreven scheelt een heleboel tijd

hoe vul je dan de gaten op nl.geneanet.org van de namen als die van oorsprong uit een andere provincie zouden komen voorouder man man en vrouw vrouw want je komt niet verder dan 1845 en in verborgen verleden vindt men terug tot een voorouder in de 17 de eeuw en zelfs terug in de periode na 1500

Reacties (7)

Annette zei op 16 april 2018 om 13:15
De stambomen op geneanet of op welke site dan ook moet je trouwens altijd controleren. Heel vaak kloppen ze niet. Verder hangt het van de provincie af waar je het beste kunt zoeken, maar misschien is dit iets op je op weg te helpen:
https://www.stamboomgids.nl/archieven/openarchieven/
Zonder namen is het onmogelijk om je goed vooruit te helpen.
Jeanne1 zei op 16 april 2018 om 16:16
Hoe verder je teruggaat in de tijd, hoe moeilijker het wordt. Dan heb je niet meer genoeg aan de Burgerlijke Stand en de Doop-, trouw- en begraafregisters, maar is het nodig andere archiefbronnen te raadplegen. Aan het programma Verborgen Verleden hebben deskundigen meegewerkt die de weg weten in die materie. Ik raad je aan stap voor stap terug te gaan naar het verleden. Je ziet dan vanzelf waar je uitkomt en tegen welke problemen je aan loopt. Vaak vind je daarbij heel andere zaken dan je verwacht. Dat maakt het interessant. Veel succes!
Michiel zei op 16 april 2018 om 18:14
De site geneaknowhow geeft per provincie en daarbinnen ook op plaats ook een opsomming van primaire bronnen op het net: http://www.geneaknowhow.net/
En natuurlijk de site van Bob Coret: www.openarch.nl (een alternatief voor wiewaswie) waarbij de persoonsdatabases van diverse archieven in één zoekactie worden doorzocht en www.archieven.nl met de keuze van personen of de inventarissen bij talloze sites van archiefdiensten op het net geplaatst, het laatste handig als je de periode van vóór 1600 hebt gehaald.
Helena zei op 17 april 2018 om 03:34
@stamboomuitpluizer , - Sluit me allereerst aan bij wat Annette al schreef [ en bij de rest wat Annette en Jeanne1 schreven] -> "De stambomen op geneanet of op welke site dan ook moet je trouwens altijd controleren." -- Er zijn stambomen op internet die wel 100% correct zijn, maar evengoed andere waarin fouten. Dat weet je pas nadat je alles gecontroleerd hebt. Doe je dat niet dan kun je met de eventuele fouten van een ander naar hartelust verder harken in de tuin der stambomen [ 'scheelt een heleboel in tijd?' ..tuurlijk...tja..., maar eindig je - indien er fouten in staan- waarschijnlijk met dezelfde incorrecte lijn] .

Je hebt inmiddels in dit topic genoeg bruikbare links gekregen waarmee je hopelijk verder kunt.
Dan geldt: Al doende leert men (meestal). Mocht je vast komen te zitten dan kun je altijd vragen hier.

Maar begrijp ik dit goed hier ? Uit deze laatste vraag van je krijg ik de indruk dat je al vanaf 1845 niet verder komt? Klopt dit? Zoek je daarmee hulp dan toch beter om meteen de naam van die persoon te noemen waarmee je niet verder komt. Gaat het over iemand geboren in 1845? Hiermee schend je geen privacy van die persoon want mocht die persoon 100 zijn geworden dan zitten we al 73 jaar na een overlijden. De openbaarheidstermijn van de BS is voor wat betreft overlijdensakten-> 50 jaar na overlijden. Je hoeft de jongere generaties van na 1845 ook niet te vermelden.

Heel goed mogelijk dat een van de forumleden met een persoon geboren in ca. 1845 verder terug in tijd kan komen [mits het niet om een vondeling gaat... mits je niet denkt aan buitenland waarin zoeken van rond die jaren bemoeilijkt kan worden doordat van aldaar nog niet alles op internet te vinden is en men daadwerkelijk naar een archiefinstelling in het buitenland moet ... zoals je wel eens ziet in afleveringen van Verborgen Verleden] . Er zijn overigens ook archiefinstellingen in Nederland die nog niet alles van BS van 19e eeuw online hebben staan al is veel hiervan al wel openbaar.

In dit forum zijn velen actief die ervaren genoeg zijn in het zoeken. Of zocht je toch alleen naar links en tips over 'stamboomuitpluizen'... ?
stamboomuitpluizer zei op 23 april 2018 om 12:16
De ouders zijn gestorven voordat het huwelijk heeft plaatsgevonden, dus de ouders zijn geboren voor 1799 hoe plak je de achternaam aan van het kind aan de moeder?
en aan de vader?
de gegevens die vermeld worden op een stamboomsite zijn bij het jaar niet te vinden
de methode om elke bron bladzijde voor blad door te lezen is niet de methode

hoe weet je dat je de juiste persoon vindt als 2018-XX-XX-XX > Voornaam Achternaam geeft en waar komen de verzin voornamen vandaan die niet in aktes genoemd worden
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 24 april 2018 om 10:39
Zou je je vraag misschien wat willen specificeren? Het is namelijk makkelijker om je te helpen als je een concreet voorbeeld geeft. En wat bedoel je precies met 'verzin voornamen'?

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.