de martelaren van gorkum

vertelde op 1 juli 2009 om 16:51 uur

kan iemand mij a.u.b.helpen waar ik meer kan vinden over de martelaren van gorkum, inzonderheid over het leven van Nicolaas Pieck

Reacties (1)

Geraldine Hoevenaars zei op 1 juli 2009 om 23:42 uur

Via Google: martelaren van Gorkum Nicolaas Pieck

en veel informatie komt beschikbaar.

Nicolaas Pieck (Gorcum, 29 augustus 1534 - Brielle, 9 juli 1572) was één van de Martelaren van Gorcum.

http://www.felicitasparochie.nl/berichten/martelaren.htm
geeft de volgende informatie:

Claes Pieck (Nicolaas Picus) werd geboren op 29 augustus 1534 te Gorkum. Hij was een van de zes kinderen die het gezin Pieck telde. Cleas voelde zich al zeer jong aangetrokken tot het priesterschap. Zijn vader stuurde hem naar de latijnse school van de Broeders van het Gemene Leven te 's Hertogenbosch. Daar trad hij als novice in bij de paters Franciscanen. Na zijn noviciaat studeerde hij theologie aan de universiteit van Leuven en werd hij in 1558 tot priester gewijd. Tien jaren later werd deze volksprediker benoemd tot gardiaan van het Franciscanenklooster te Gorkum. De drie kloostergeloften van gehoorzaamheid, armoede en kuisheid kwam hij nauwgezet na. Hij was een zeer evenwichtig en blijmoedig kloosteroverste. Als er één meer geleden heeft, ter verdediging van de Allerheiligste Eucharistie, dan was dat Nicolaas Pieck. Dagenlang werd hij op de meest bizarre en beestachtige wijze gemarteld alvorens hij werd opgehangen.

Wil men meer weten over de martelaren van Gorkum dan kan men diverse boekjes kopen/bestellen onder nr. ISBN 90-73810-19-1 bij uitgeverij Colomba te Oegstgeest of in de bedevaartskerk te Brielle zodra het seizoen weer geopend wordt.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: