Dopen RK Gilze Rijen

vertelde op 28 april 2009 om 13:21 uur

Het is mij opgevallen dat van
32 RK - Rijen - akten van doop en trouw 1680-1731, Gilze en Rijen
de ene doop wel in de database zit en de andere niet (pff en voornamelijk die ik zelf nodig heb) heb verschillende dopen met ook verschillende schrijfwijzen geprobeerd,maar toch staat de ene doop er wel in en de andere niet ???????????
Is hier een reden voor of had iemand mschn gewoon vierkante ogen gekregen van het turen??

Reacties (9)

Mariët Bruggeman bhic zei op 7 mei 2009 om 11:16 uur

Beste Els,
ik heb nog niemand van mijn collega's zien lopen met vierkante ogen, dus daarom wil ik ook graag je vraag verder uitzoeken. Zou je me nog kunnen laten weten welke dopen je bijvoorbeeld niet hebt kunnen vinden. Dan kunnen we daar gerichter naar zoeken.

Els Sins-van eijk zei op 8 mei 2009 om 22:09 uur

Ik heb even een paar voorbeelden opgezocht: Dingmannus van Vessem (of Fessem) wordt niet vermeld,ook niet als je alleen zoekt onder dingmannus zonder achternaam ( Rijen 13-4-1703) op de zelfde scan staat er een Joanna Adriani 15-9-1703 die wel vermeld wordt in de database. Maar Paula Adriani 28-4-1703 weer niet. Joannes Nicolaus 8-4-1703 weer wel en zo zijn er weer meerderen van dezelde scan die er niet in staan.Dit zijn even alleen voorbeelden van scan nr 41 van 32 RK - Rijen - akten van doop en trouw 1680-1731, Gilze en Rijen.

Ook doet de zoekmachine niet altijd wat je wilt,wil je bijvoorbeeld alleen de Johannessen uit zevenbergen hebben krijg je toch zo'n beetje elke Johannes die er in de database zitten en pas na diverse pogingen geeft hij ze dan alleen uit zevenbergen (om maar een voorbeeld te noemen)
mvr groeten Els Sins. Hoop dat jullie er iets mee kunnen

Mariët Bruggeman bhic zei op 19 mei 2009 om 11:42 uur

Beste Els,
je hebt al eventjes niets van ons gehoord, maar we zijn nog druk aan het zoeken waar dit nou allemaal aan ligt. Ik hoop je binnenkort meer te kunnen laten weten.

Mariët Bruggeman bhic zei op 22 mei 2009 om 09:48 uur

Beste Els,
mijn collega heeft ondertussen de gelegenheid gehad het een en ander na te kijken. Hij is tot de conclusie gekomen dat je helemaal gelijk hebt; het indiceren is niet helemaal nauwkeurig gedaan. We gaan dit zeker opnieuw doen. Alleen kan ik je niet met zekerheid zeggen wanneer dit gaat gebeuren; maar het staat zeker op onze lijst. In ieder geval bedankt voor je opmerkzaamheid.

Els Sins zei op 7 juni 2010 om 20:38 uur

O,jeetje. we zijn een jaar verder,maar ik zie nog geen verbetering.
Nog een andere vraag over Gilze Rijen... ik kan in de boeken diverse mensen niet terug vinden,kan het zijn dat de doop en trouwboeken niet compleet meer zijn???
mvrgr Els Sins

Dorethé zei op 8 juni 2010 om 00:35 uur

Els,

Zie voor Gilze en Rijen ook de website van het Regionaal Archief Tilburg. Gilze-Rijen valt onder hun werkgebied.
Er staan daar vele bronnen uit Gilze en Rijen online.
Zie www.regionaalarchieftilburg.nl.
Succes.

Els Sins zei op 8 juni 2010 om 11:25 uur

Daar zat ik al in te zoeken,zie ook bovenstaande ivm de missende dopen die ik wel in de doopboeken vond.
Maar het gaat hierom dat in de scans veel mensen niet terug te vinden zijn hoewel ze er blijkbaar wel geboren zijn. Dit zijn vaak broers en zusters van elkaar en bij hun huwelijken in gilze rijen staat ook vermeld dat ze van Gilze zijn,maar ik kan ze niet in de boeken vinden,zodoende de vraag of de boeken compleet zijn.
mvr groeten E Sins

Dorethé zei op 8 juni 2010 om 13:31 uur

Els, ik weet niet welke personen je in welke periode zoekt, maar je zou ook eens in omliggende plaatsen kunnen zoeken. Zelf ben ik ook regelmatig tegengekomen, dat enkele kinderen in plaats A gedoopt zijn, dan een of enkele in plaats B, en de rest weer in plaats A. Zeker als er om wat voor reden dan ook even geen pastoor of dominee beschikbaar was, week men uit naar naburige plaatsen. En ik zie het ook bij kinderen van paren die in het buitengebied tussen twee dorpen wonen en men kan tussendoor natuurlijk best verhuizen.
Je zou ook eens op www.isis.breda.nl kunnen kijken. De achternaam Van Vessem komt daar in elk geval voor in de 17e en 18e eeuw, ook verwijzingen naar Van Vessem uit Gilze en Rijen (in de vestbrieven).

Els Sins zei op 8 juni 2010 om 19:08 uur

Ik ben ook op zoek in Gilze naar de kinderen van Martinus Jans Janse de Jong (in isis per abuis als Jan jans de jongh)gehuwd met Maria Huybrecht Bastiaans van de Elshout. De kinderen zijn alleen terug tevinden vanaf het moment dat ze zelf trouwen.
gr.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: