Familie Langeweg

vertelde op 4 januari 2017 om 14:07 uur

Een groot deel van mijn familie -Langeweg- kan ik vinden in west-brabant(de database van BHIC en Westbrabantsarchief hebben veel info gegeven. Waar ik tegen aan loop is dat ik met geen mogelijkheid een verband/linking pin vind tussen de leden van de families Langeweg (zevenbergen-klundert-willemstad-etc.)

Reacties (26)

Helena zei op 5 januari 2017 om 04:51 uur

Zo wordt het voor een mede-zoekende ook een sprong in het duister, want van waar en via welke persoon (voorouder) hoop je dan aansluiting te vinden met andere families Langeweg in dat gebied in West-Brabant?
Ga je van voorouders in 19de eeuw uit? of 17de eeuw?

Mag ik aannemen dat de gegevens bij geneanet [ Familiegeschiedenis van.. etc.] soms jouw vooroudera betreft? Heb de lijn terug niet gechckt, maar ben meteen naar de oudste generatie gegaan omdat ik veronderstel dat je hiermee verder zou willen gaan? Daarop volgen hier enkele opmerkingen:
-- Zag een incorrecte notering bij geneanet: 'Gehuwd op 16 februari 1664, Zevenbergen, 4427, , Noord-Brabant, Nederland, met Emmetje Hendriksd ca 1664-' <<== van ca. 1664? Dat kan dus niet dat iemand huwt in het jaar dat de bruid geboren werd.. Zal wel een tikfout zijn gweest; ze huwde idd. in 1664, dat is juist. Heb niet naar haar doop en eventuele kinderen uit dit huwelijk gezocht.
ND Huwelijk 1664 Zevenbergen. Den 16 Februarij. Zeger Jansz, j:m: tot 'et Sevenbergsche land, en Emmeken Henrix, j:d: van Bloemendael. (hier getrouwt).
Zie link: https://familysearch.org/ark:/61903/3:1:3QSQ-G9QJ-4XW6?mode=g&i=147&cc=2037960
-- Verder goed te weten dat Bloemendaal niet meteen Bloemendaal in Z.-Holland hoeft te zijn. Er zijn meerdere Bloemendaal (en). In de DTB's werd dikwijls het buurtschap of gehucht waar iemand geboren werd/ vandaan kwam, of - in dit geval- de naam van de polder genoteerd. Bloemendaal is nl. ook een polder tussen Klundert en Zevenbergen. Vermoed dan ook dat je in Klundert of Zevenbergen of omgeving verder moet zoeken en geen aansluiting hoeft te gaan zoeken met families in Bloemendaal- Z.- Holland.
-- Langewg is (nu) een dorpje tussen Wagenberg en Zevenbergen, niet al te ver van Klundert. Voorheen een buurtschap met verspreid liggende boederijen. Mogelijk kwam hij en/of zijn verdere voorouder daar wel vandaan? Het ligt in het uitgestrekte ' Zevenbergse land' . DTB gegevens van dit gebied zul je onder Zevenbergen of nabije plaatsen moeten zoeken. Langeweg en wijdere omgeving werd vroeger Slijckgadt / Slikgat genoemd...die naam zou je ook nog wel eens in de DTB's tegen kunnen komen?
-- Strijen, aan de andere kant van het Hollands Diep is in dialect Strien. Daar zou Magrietje Cornelisdr. [ van Strien] wel eens vandaan kunnen komen? Meestal werd er in woonplaats van de bruid gehuwd. Het lijkt erop dat de DTB's van Strijen pas vanaf ca. 1695 bewaard gebleven en overgenomen zijn in de Districtklappers. Zie bijv. via deze link: http://pauwel.blogspot.co.nz/2011/08/dtb-zuid-holland-klapper-district-iii.html

Wat links waar je misschien wat aan hebt. Misschien kende je deze al wel. Dan is het overbodige in mijn bijdrage.
http://www.topotijdreis.nl/
http://www.atlas1868.nl/nb/klundert.html
http://www.atlas1868.nl/nb/zevenbergen.html
http://www.langewegonline.nl/langeweg/project-1095/

Marcel zei op 5 januari 2017 om 15:05 uur

Hallo Helena,
bedankt voor je uitgebreide reactie. Ik begrijp dat het moeilijk is om een goed beeld te krijgen van wat mijn probleem nu precies is...ik ga het toch proberen.
Eerst even je opmerkingen /vragen. Ik wist al het e.e.a. maar er zijn toch ook weer wat deuren open gegaan.

Emmeken Henrix, circa 1664 die fout heb ik hersteld door het jaartal weg te halen-ik wet niet wat in zo'n geval te kiezen. Circa-mogelijkerwijze-voor- na- tussen?
Ik heb al een hoop informatie over het gebied moerdijk, drimmelen en idd komt het overgrote deel van de langeweg brabantse tak van de familie uit hoge en lage zwaluwe ,klundert, zevenbergen, terheijden. enz.

Ben erg benieuwd naar de inhoud vd districtsklappers, heb ik nog niets van gezien! ik ga ook de links direct bekijken. Ik zie al dat er nog genoeg te doen is..

Mijn stamboom begint bij de Haagse tak van de familie
Jacobus Langeweg 1916
Zeger Hubertus Langeweg 1890 geboren scheveningen
Hubertus Langeweg 1858
Segebertus Langeweg 1831 hier gaat m.i. de haagse tak richting brabant -hooge zwaluwe
Huibert Langeweg 1798
Seger Langeweg 1771
Adriaan Langeweg 1738
Seger Janszoon Langeweg 1711
Jan (johannes) Langeweg 1686
Zeger Jansz circa 1643-circa 1711 (getrouwd met emmetje hendriksd)
...
dan volgen een aantal ...Nelemansen van 1616 tot 1510?

Dit alles heb ik in beeld, maar nu kom ik in het westbrabantsarchief een of meerdere takken van de langeweg's tegen die ik niet kan koppelen aan wie dan ook aan mijn stamboom..?zevenbergen,klundert, dinteloord.
Kennen die elkaar niet?!

Erg bedankt voor je input, ik sta open voor suggesties!
met vriwendlijke groeten,

Marcel Langeweg

Bas zei op 5 januari 2017 om 19:29 uur

Beste Marcel,
Ik bezit zelf gegevens van de nakomelingen van Jacob Alexander Langeweg, geboren te Willemstad op 3 februari 1847. Hij is een zoon van Gerrit Langeweg, geboren te Willemstad op 28 augustus 1823 en kleinzoon van Zeger Langeweg, gedoopt te Fijnaart op 14 april 1782.
Deze laatste vindt aansluiting bij jouw familie bij zijn vader Leendert Langeweg, gedoopt te Klundert op 31 oktober 1751.
Zie jouw publicatie op Geneanet
http://gw.geneanet.org/rix1965?lang=nl&pz=marcel&nz=langeweg&ocz=0&p=leendert+leonardus&n=langeweg+h

Ik stuur je de gegevens die ik bezit via jouw privemail.
Het is het handigste als je aangeeft van welke takken Langeweg je ondertussen gegevens hebt gevonden en waar je vastloopt. Zodoende kunnen anderen jouw helpen aansluiting te vinden met jouw tak.

Helena zei op 6 januari 2017 om 05:00 uur

Marcel, - Weet niet wat je allemaal nog meer aangereikt hebt gekregen?
Heb niet verder voor je gezocht, alleen even wat tijd besteed aan het bekijken van je gegevens bij geneanet. Hierbij enkele opmerkingen; misschien heb je er wat aan in je verder onderzoek.

- Bijv. in je notering bij 'geboren circa 12 oktober 1643 - Bloemendaal, 5965, , Zuid-Holland, Nederland' kun je beter ' 5965 Zuid-Holland' verwijderen. Je hebt het hiermee nl. het verkeerde Bloemendaal voor ogen. Het zal toch wel de polder tussen Klundert en Zevenbergen bedoeld zijn; Bloemendaal bij Klundert. Overigens: Bij het huwelijk in 1664 werd Bloemendaal genoteerd bij Emmeken, en niet bij Zeger Janszn. <<== bij hem stond 'tot 'et Sevenbergsche land' daarmee werd aangeduid dat hij uit het Zevenbergse gebied kwam. Maar het kan toch wel zijn dat hij in die polder Bloemendaal geboren is en dat je dat ergens andere gevonden hebt?

- Je hebt zijn doop als op 12 okt 1643 te Zevenbergen. Heb je dat in de Doopboeken gevonden of bij een andere stamboom op internet? Die doopdatum is niet correct ...blader maar eens door de ND doopboeken van Zevenbergen. Zijn doop was een jaar eerder, op 11 okt 1642; er staat niet bij waar hij geboren was, wel de namen van de ouders als Jan Matthijszn en Elijsabeth. Hij zal wel in het Zevenbergse land geboren zijn en beslist niet in Bloemdaal - Z.-Holl.
Zie voor zijn doopinschrijving bijv. via www.zoekakten.nl -> NB -> Zevenbergen -> MMBZ-3LM Dopen 1610-1661; Trouwen 1610-1661 -> image 220 van 373.

- Men huwde in die jaren bij een eerste huwelijk meestal op 25-30 jarige leeftijd. Er waren altijd uitzonderingen. Je zou de geboortedatum van Emmeken Henrix kunnen noteren als ca. 1635-1640? Ze kan ouder geweest zijn?
- Dit echtpaar liet wrschl. hun eerste (mogelijk ook enige?) kind dopen op 30-05-1666 te Zevenbergen (ND gedoopt) : Digna, dochter van Zeger Jans en Emmeken Henrix. Doopget.: Cornelis Henrix en Adrientie Marinus.
- Misschien waren meer kinderen elders geboren? [ ..indien hij bijv. schipper of visser was? dan mag je het hele gebied daar wel gaan uitkammen want dan kunnen kinderen in andere plaatsen onderweg gedoopt zijn.., maar ja, we weten niet welk beroep hij uitoefende..]

- Jammer dat je de plaats en datum van het vermeende tweede huwelijk (in of voor 1681?) niet kent.
Daarbij zou kunnen staan dat hij weduwnaar was en niet j.m. zoals bij huwelijk in 1664 wel staat. Uiteindelijk is Grietje Cornelisdr van Strien immers je voormoeder en niet die Emmeken.

- Heb je bij de dopen van hun kinderen alle doopgetuigen genoteerd? Die personen kunnen familieleden zijn.

- Zo maar enkele willekeurig gekozen doopgetuigen bij kinderen uit het huwelijk Zeger Janse Langeweg en Grietje Cornelisdr van Strien [ heb niet alles voor je opgezocht]:
1. Cornelis Cornelissen van Strien [mogelijk een broer van Grietje? Ging in 1676 te Zevenbergen in o.t. met Huijbregtje Willems; bruidegom genoteerd als j.m. van Blommendeal , toestemming om in de Klundert te trouwen.]
2. Dingena Priemers [ zij was gehuwd met Daniel Janse Langewegh. Hoe zijn zij verder gerelateerd?]
3. Cornelis van Strien [ wrschl. broer of vader van Grietje? Zou bovenstaande broer kunnen zijn?]
4. Cornelis Adam Boot [ was gehuwd met Lijsbet van Strijen / van Strien. Bij hun o.t. in mei 1677 in Zevenbergen staat de bruid als j.d. van Bloemmendael met toestemming om in de KLundert te huwen. Zal de polder bedoeld zijn. ]
5. Maria Cornelis van Strijen [ mogelijk zus van Grietje. Maria ging ook in Zevenbergen in ot. in mei 1677 en bij haar staat j.d. van Blommendael met toestemming om in de Klundert te trouwen. ]
- Vermoedelijk heeft Grietje ook in de polder Bloemendaal gewoond... en misschien zijn ze in die regio gehuwd?

Helena zei op 6 januari 2017 om 05:04 uur

Zijn doop was op 12 oktober 1642 (niet 11 okt). Ging even te snel hier.

Marcel zei op 7 januari 2017 om 14:09 uur

Helena,
dankzij je opmerkingen en tips ben ik nu al tot de conclusie gekomen dat ik heel veel meer te checken valt dan simpelweg het koppelen en crosschecken van data.
Ik doe dit naar eer en geweten, en gebruik hier van alles voor...maar dit niveau ligt een tandje of vijf hoger.

Zeg maar dat ik lerende ben...ik zal e..e.a verwerken en gaar verkennen.

met chapaeu
marcel

Marcel zei op 7 januari 2017 om 15:11 uur

Helena, aanvullend...(en sorry voor de taalfouten..als je het mooie NL(-;) woord chapeau ..al verkeerd schrijft.)
ik dacht dat ik wel een tekst zou kunnen reduceren tot the bare essentials.
Maar met deze doop teksten kom ik niet ver..ik voel een cursus aankomen..

Helena zei op 7 januari 2017 om 19:33 uur

Marcel, - Al doende leert men (meestal). Het geeft niet al neem je over vanuit andere stambomen online of van wat je toegestuurd krijgt - zoals bijv. Bas je die dan toegestuurd zal hebben (zijn gegevens zullen wel goed zijn)- , maar het is bekend dat er op het internet in stambomen ook gegevens kunnen staan die niet correct zijn en dan weer overgenomen worden en overgenomen worden en zo blijven voort rollen... Daarom: altijd zelf blijven controleren aan de hand van de oorspronkelijke bronnen voor zover dit mogelijk is. Dan heb je voor wat Noord-Brabant betreft geluk, want de Brabantse archieven hebben echt héél veel online gezet en er komen dagelijks meer gegevens incl. scans online.

Voor wat betreft de inschrijvingen in de DTB registers: Je zult gauw genoeg zien dat de meeste inschrijvingen volgens eenzelfde patroon genoteerd werden met soms een extra opmerking. In de R.K. registers in Latijn, in de andere vrnl. in Nederlands; in Waalse kerk in Frans.

Hierin vind je bijv. al goede tips voor onderzoek in de DTB periode (dus de jaren voor 1811): http://www.voorouders.net/stapvoorstap/stap-5-raadpleeg-de-doop-trouw-en-begraafboeken-dtb/
Er zijn meer sites waar je goede tips kunt vinden als beginnend stamboomonderzoeker.

Tim Langeweg zei op 27 januari 2019 om 18:47 uur

Hoi Marcel,

Zelf ben onderzoek ik ook de stamboom van Langeweg. Ben eerst van vader op vader gegaan en dat probeer ik wat uit te breiden. Ik kwam al vrij snel terecht in Klundert. Wellicht kunnen we elkaar ergens helpen.

Met vriendelijke groet,

Tim Langeweg

Marcel Langeweef zei op 27 januari 2019 om 18:58 uur

Hoi Tim,
Wat wil je precies weten.?ik heb mijn lijn Langeweg ook vanuit mijn vader in beeld gebracht maar loop vast , ik kan geen link meer vinden tussen de personen met dezelfde naam langeweg

Bas zei op 27 januari 2019 om 19:06 uur

Zoals ik 2 jaar geleden al aangaf is het raadzaam om een specifieke vastloper hier te vermelden zodat we een oplossing kunnen aanreiken. Het enkel noemen dat je geen link meer kunt vinden tussen de personen met dezelfde naam Langeweg heeft geen enkele zin en zal geen enkele reactie geven. Misschien is er ook geen aanwijsbare link tussen de verschillende families. We horen graag een voorbeeld

Tim Langeweg zei op 24 maart 2019 om 20:12 uur

Hoi Marcel,

Ik ben ook benieuwd of we een link kunnen vinden? Ik zien het bovenstaande stuk veel Segers voorbijkomen, dat is volgens mij een andere tak (waar ook vast wel een link te vinden is.
Ook ben ook een familiewapen tegen gekomen, wellicht kan jij daar meer over vertellen?
Groeten Tim

Vrijhoeve zei op 25 maart 2019 om 22:51 uur

In de BBL 1964:
Jan Mattijsse, ged. N.H. Zwaluwe 12-6-1616, tr. N.H. Zevenbergen
15-12-1641 — kerkelijk archief aldaar — Elysabeth Zegerten
van Hiel, geb. 1617, dr van Seger Jacobs en van Lyntje
Jansd. van de Corput - acte van 27-1-1628 in weesboek Zevenbergen
—. Hij moet in zeer goede de en zijn geweest. Zijn zoon
en diens nakomelingen in mannelijke lijn dragen de achternaam
Langeweg. Zijn kinderen Anne Jans, Catharina Jans en
Seger Jans Langeweg zijn vermeld in de boedelscheiding d.d.
11-6-1677 — Zevenbergen R 378 —. Zij hertr. N.H. Zevenbergen
23-7-1653 Jan Danielsz. uit Hoge Zwaluwe, uit welk huwelijk
een zoon Daniel Jansz. eveneens de naam Langeweg
aanneemt.

Vrijhoeve zei op 25 maart 2019 om 23:04 uur

De ouders van Jan Mattijsse: BBL 1964
Matthïjs Claesse Nelemans, vermoedelijk geboren omstreeks
1575, die het laatst is vermeld bij de N.H. doop op 29-9-1647 te
Zevenbergen — in kerkelijk archief aldaar — van zijn kleinzoon
Niclaas. Hij is omstreeks 1608 getrouwd met Thijske Anthonisdr,
weduwe van Anthonis N.N.
In haar testament voor notaris Arent van Neten te Dordrecht
94
op 9-12-1657, waarvan copie d.d. 3-4-1659 in Zwaluwe R 85,
wordt vermeld, dat Matthijs Claesen in zijn leven burgemeester
(ontvanger) van Lage Zwaluwe was. Zij zal op 3-4-1659 reeds
zijn overleden. Een acte van 20-6-1668 — Zevenbergen 378 —
geeft een uitvoerige boedelscheiding van haar toen fideicommissaire
goederen.
Uit het huwelijk zijn bekend : 7 kinderen
1. Theunis Mattijsen, ged. N.H. Zwaluwe 13-6-1610, overl. jong.
2. Neeltie Mattijsen, ged. N.H. Zwaluwe 17-1-1613, overl. jong.
3. Antonij Mattijsen, ged. N.H. Zwaluwe 16-12-1614
4. Jan Mattijsse, ged. N.H. Zwaluwe 12-6-1616, tr. N.H. Zevenbergen
15-12-1641 — kerkelijk archief aldaar — Elysabeth Zegerten
van Riel
5. Cornelia Mattijsse, tr. omstreeks 1649 Willem Leenaards
6. Cornelis Mattijsse, ged. N.H. Zwaluwe 13-3-1621, overl. jong.
7. Anneke Mattijsse, ged. N.H. Zwaluwe 15-1-1623. De doopgetuigen
zijn Adriaan Nelemans, Corstiaan Wagemans en Engelke
Jans. Zij trouwde vermoedelijk Bastianen Coverde.
De vader van Neleman Claesse Nelemans (broer Mattijs) en Mattijs Claessen Nelemans zal tenslotte kunnen zijn de in de eerder genoemde acte uit Zevenbergen
R 165 fol. 49vo vermelde Claes Cornelis Claeszoon, die op
10-2-1567 met zijn vrouw Marijke Cornelisse de jaarlijkse rente
van honderd gulden koopt.
Claes Nelemans wordt nogmaals genoemd in Zevenbergen
R 176 fol. 9vo, wanneer hij op 17-4-1577 twee bunder land over
de Dwarsdijk koopt, vermeld in een vestbrief van 3-2-1570.

Wassenaar. Ir F. A. Nelemans.

Vrijhoeve zei op 25 maart 2019 om 23:30 uur

N.B.
Het kopiëren van PDF naar BHIC forum geeft enkele fouten zoals bijv:
Bastianen Coverde= Goverden
Elysabeth Zegerten van Hiel= van Riel

Fred Simons zei op 7 juni 2019 om 10:29 uur

Beste Marcel,

Met wat speurwerk heb ik je Langeweg gegevens op geneanet gevonden. Hierbij een klein commentaar bij Zeger Jans (onder nummer 5). Je vermeldt dat hij op 16 februari 1664 in Zevenbergen met Emmeken Hendriks trouwde, op 30 mei 1666 werd aldaar hun dochter Digna geboren, met als doopgetuigen Cornelis Henrix en Adriaentie Marinis. Nergens wordt hier een familienaam vermeld, en de doopgetuigen kan ik ook niet direct in verband brengen met zijn ouders Jan Matthijsz en Lijsbet Segers. Een klein beetje twijfel of dit huwelijk het huwelijk is van Seger Jansz Langeweg is dus mogelijk.

Dan is er op 6 december 1676 in Standdaarbuiten de doop van Hendrick, zoon van Seger Jansz Langewegh en Zoetje Hendrick Hagens met als getuigen Daniel Jansz Langewegh en Maijque Claas Hagens. Die hoort duidelijk tot de familie; de eerste doopgetuige is een halfbroer van de vader. Is Zoetje Hendrick Hagens dezelfde als Emmeken Hendricks? Dat is goed mogelijk, maar de twijfel blijft.

En nog een correctie: de Cornelis Langeweg die eerst met Aletta den Engelsen en vervolgens met Janna de Sout trouwde is een zoon van Daniel Jansz Langeweg en Dingena Priemers; let maar op naamgeving van de kinderen. Hij is gedoopt op 17 september 1684 in Zevenbergen.

gerrit de wit zei op 19 maart 2020 om 22:04 uur

catharina langeweg 1722 lage zwaluwe, hoogstwaarschijnlijk moeder van mijna dirkse.wie kan daar mij iets meer over vertellen.

Norah zei op 20 maart 2020 om 00:01 uur

Catharina Langeweg * 08-03-1722 Hooge en Lage Zwaluwe.
Ouders Jan Seger Langeweg en Neeltie Huijge Struik.
www.regionaalarchieftilburg.nl

Er was nog een andere Catharina van dit echtpaar in 1717 geboren (tweeling). Vermoedelijk is dit kind al jong overleden.
Verder zou Mijna Dirkse volgens een bevolkingsregister in 1746 in de Zwaluwe geboren zijn, is die doop al nagegaan? Ze was later met ene Jan de Reus getrouwd.

Norah zei op 20 maart 2020 om 11:48 uur

www.westbrabantsarchief.nl

Catharina Langeweg werd te Klundert op 19-03-1801 begraven, niet 19-02 zoals in de index staat. Verder is dat jaar ook zus Huijbertje L.

Op 24-09-1758 te Rucphen(Sprundel) werd het kind Aaltje Kloet door de moeder(= Catharina Langeweg) ten doop gehouden. Vader was Arie Kloet, ook weer een natuurlijk kind.

Gerrit de Wit zei op 20 maart 2020 om 16:26 uur

Dankjewel voor de antwoorden. Ja, dat voormoeder Mijna staat vermeld in een bevolkingsregister met als geboortejaar 1746 is al een mooie vondst. Reden waarom ik het doopregister ben gaan doorbladeren. De doop heb ik echter nog niet gevonden. Ook bijzondere dank voor Aaltje Kloet. Voor meer dingen over Catharina Langeweg houd ik me aanbevolen. Zowel mijn vader Joost de Wit als mijn moeder Adriana Moerland hebben Langeweggen in het voorgeslacht. Moeder via Pietertje Langeweg, naamgeefster van tal van Pietertjes in de familie Moerland.

Norah zei op 20 maart 2020 om 16:38 uur

Dag Gerrit,

Ik ben Mijna's doop niet tegengekomen, tenminste niet in Lage en Hooge Zwaluwe. Misschien toch Klundert? Of.... nooit gedoopt.
Dan het bevolkingsregister plus de overlijdensakte van zo lang geleden, leeftijdgegevens hierin waren vaak schattingen.
Mvg.

Jeanne1 zei op 20 maart 2020 om 18:58 uur

Mijna Dirkze en Jan de Reus trouwden op 22-11-1778 in Klundert, ondertr. 6-11.
Jan de Reus, jongeman, was geboren in de grote polder en Mijna, jongedochter, op de Lage Zwaluwe. Mogelijk werd ze in Lage Zwaluwe gedoopt. Bij "Wat zit er in" is te zien dat het NH-doopregister van Lage Zwaluwe niet online staat en dat er geen kopieën zijn te bestellen.
Ze overleed op 24-4-1829 in Fijnaart en Heijningen, ze was 82 jaar, partikuliere, dochter van Catharina Langeweg en weduwe van Jan de Reus.
Zoals Norah al aangaf moet je de leeftijden in overlijdensakten uit die tijd met een korreltje zout nemen.

Norah zei op 20 maart 2020 om 20:09 uur

Goed, maar het moest wel te vinden zijn bij www.genver.nl en www.regionaalarchieftilburg.nl
Maar dat lukte dus niet...;). De vader heette óf Dirk/Theodorus met zijn voornaam, óf voerde Dirkse(n) als familienaam.
Mvg.

Jeanne1 zei op 20 maart 2020 om 20:31 uur

Bij "wat zit er in" is onderscheid gemaakt tussen Hooge en Lage Zwaluwe en alleen Lage Zwaluwe. Hooge en Lage Zwaluwe is wel te vinden bij RAT maar Lage Zwaluwe niet. In het NH doopboek van Hooge en Lage Zwaluwe heb ik haar niet gevonden. Ik heb niet bij RK gekeken, want ik ga ervan uit dat de familie NH/NG is. De kinderen werden NH gedoopt.

Norah zei op 20 maart 2020 om 20:38 uur

Dit deel van Brabant was sowieso protestant.
Persoonlijk zoek ik altijd bij -genver-, gaat wat vlotter.

Jeanne1 zei op 20 maart 2020 om 22:58 uur

Dit deel van Brabant was inderdaad overwegend protestant, maar er woonden ook Rooms-Katholieken. Een deel van mijn voorouders kwam uit die streek, deels protestant, deels katholiek, met enkele gemengde huwelijken.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: