skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

familie van Altforst/Altvorst/Outvorst

G van Dijk vertelde op 8 februari 2010 om 11:50 uur
Ben op zoek naar de ouders en voorouders van Johanna van Altforst , voor zover mij bekent geboren in , waarschijnlijk 1797 te Megen.Zij is overleden 10-10-1836 in Appeltern. Als ouders heb ik ergens in een stamboom gevonden, Caspar van Altforst en Hendrina Lamers.
Zij was getrouwd met Andries van Dijk.
Omdat de naam Altforst, Altvorst en Outvorst zoveel voorkomt in Megen, kom ik niet verder in mijn zoektocht.Weet ook niet of de achternaam van Johanna die ik heb, goed geschreven is of wellicht toch Altvorst of Outvorst moet zijn.Is er iemand die misschien voor mij meer informatie heeft zodat ik weer verder kan met mijn stamboomonderzoek?
Alvast bedankt,
met vriendelijke groet,
G van Dijk

Reacties (25)

Dorethé zei op 8 februari 2010 om 12:40
Naam van de vader Caspar vind je ook op Genlias:

Bron Burgerlijke stand - Overlijden
Archieflocatie Gelders Archief
Algemeen Toegangnr: 0207
Inventarisnr: 6455
Gemeente: Appeltern
Soort akte: overlijden
Aktenummer: 34
Aangiftedatum: 10-10-1836
Overledene Johanna van Altforst
Geslacht: V
Overlijdensdatum: 10-10-1836
Overlijdensplaats: Appeltern
Vader Caspar van Altforst
Moeder NN NN
Partner Andries van Dijk
Relatie: echtgenote
Nadere informatie dooppl: Megen; oud 39 jaar; beroep overl.: zonder beroep; beroep vader: geen beroep vermeld; beroep moeder: geen beroep vermeld

Doopboeken Megen staan hier op de site. Op 20 februari 1797 wordt in Megen een Johanna Christina gedoopt, dochter van Casparus van Altvorst en Henrica Driessen. Doopgetuigen worden ook genoemd.

Probeer eerst de huwelijksakte van het huwelijk van Johanna en Andries te vinden. Hierin vind je de namen van de wederzijdse ouders zeker.

Goed geschreven? Dat zullen we nooit weten. Er is in die tijd niet echt een goed of fout geschreven, omdat veel mensen zelf niet konden schrijven en de klerken ook niet altijd even goed. Namen werden dan op het gehoor opgeschreven, vandaar dat je o.a. Altforst en Altvorst tegenkomt.
Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 8 februari 2010 om 13:00
Hallo G van Dijk en Dorothe',

Piet Lemmers (met een R !) uit Malden (zie telefoonboek) heeft over de familie van Altvorst een dik boek gepubliceerd. Ik zou zeggen neem eens contact met die geweldige genealoog, Piet Lemmers uit Malden !!

Veel succes,
Gerard Lemmens
G van Dijkj zei op 8 februari 2010 om 15:43
Hallo Dorethé en Gerard,

Leuk dat jullie meedenken en zo snel reageren.Op Genlias had ik de overlijdensakte gevonden en heb de akte in Arnhem gekopieerd.Hier staat wel haar vader op, maar geen moeder.
Verder heb ik een trouwakte uit 1871 uit Afferden, waarop een Casper van Altforst trouwt met Hendrina Lamers.Eerst stond er Driessen maar dat is veranderd in Lamers.Er staan geen ouders bij, tenminsten ik kan dat niet lezen uit de akte.Als ik zoek kom ik ook een Caspar van Altforst en Hendrica Driessen tegen dus dat schept verwarring.Ik ga er maar van uit dat Lamers goed is.Verder kom ik niet, daar stagneert mijn zoektocht op Internet, vandaar mijn vraag hier.
Gerard, wat betreft het boek van Piet Lemmers, dat heb ik ingekeken bij het CBG in Den Haag, maar daar staat geen informatie in voor mij.Het is meer het verhaal van een familie, niet die van mij en Piet Lemmers is volgens mij de uitgever en niet de schrijver.Er is nog wel een ander boek van Frans van Altvorst over het geslacht van Altfvorst uit Megen, hoop dat ik daar de volgende keer bij het CBG in kan zoeken.Nogmaals dank

Geeske van Dijk
Dorethé zei op 8 februari 2010 om 16:31
Akte uit 1871 lijkt me niet te kloppen, ik neem aan dat je 1781 bedoelt? In trouwinschrijvingen uit die tijd (kerk of schepenen) worden ouders meestal niet vermeld, vaak wel getuigen, en als je geluk hebt ook de plaats waar ze vandaan komen.
Lamers en Driessen zijn beide patroniemen. Bij het gebruik van patroniemen denkt men vaak aan de naam van de vader, maar soms wordt de naam van de grootvader gebruikt. Zelf ben ik bijv. een echtpaar tegengekomen waarbij hij Bart Jansen, Bart Hermens of Bart Jansen Hermens genoemd wordt (zijn vader is Jan Hermensen) en haar kom je tegen als Jenneke Peters of Jenneke Peters Jacobs. Houdt er dus rekening mee, dat zowel Lamers als Driessen goed kan zijn. Haar vader zou dan Lamert Driessen of Andries/Andreas Lamers kunnen zijn.
Advies: probeer de gezinnen zoveel mogelijk compleet te maken, evt. ook die van broers en zussen, en schrijf ook de namen van de getuigen op. Dit geeft je meestal voldoende aanwijzingen om de ouders te kunnen vinden. Vooral de namen van de oudste kinderen zijn hierbij belangrijk i.v.m. vernoemingen naar grootouders.
Succes!
gvandijkschipper@kabelfoon.net zei op 22 februari 2010 om 22:30
Dorethé,

Hoop dat je nog een keer bij dit bericht komt kijken, want ik heb al tig keer door de boeken on line gekeken, maar kan in de doopboeken op 20 februari 1797 niet de akte van Johanna van Altforst vinden.
Misschien wil je aangeven waar ik het precies moet zoeken.
Bij voorbaat bedankt!!

Groetjes Geeske
Dorethé zei op 22 februari 2010 om 22:56
Geeske, kijk even bij op de pagina Wat zit erin? bij Megen, Haren en Macharen.
Dan Megen, boek 4, pagina 180.

Toevallig ben ik gisteren de naam Outvorst (of vergelijkbare spelling) ook tegenkomen in het Rechterlijk Archief. Kijk op Onderzoek, Gescande bronnen, en dan Schepenprotocollen Maasland (de 5 maasdorpen), inv. 103 ("Protocol van bezwaar", register van akten van uiteenlopende aard, 1800-1810).
Geeske van Dijk zei op 24 februari 2010 om 13:48
Heel erg bedankt Dorethé. Heb hem meteen uitgeprint. Heb na 8 kinderen Altvorst een negende gevonden, maar niet in het RK doopboek, maar bij de agent van Gemeente bij de dopen 1798-99 Peter van Altvorst, akte 23.
Kan alleen de datum niet lezen, daar ontbreekt mij de kennis voor.
Mag ik nog een keer een beroep op je doen Dorethé? En hoe kan het dat die anderen allemaal in de rk-boeken staan en deze niet?
Voor de andere informatie die je gaf Dorethé, heb ik nog geen tijd gehad, maar daar ga ik zeker nog naar kijken.

Bedankt en groetjes Geeske
Flip zei op 4 maart 2010 om 21:49
Evert Hendricx Wilms van Autforst
geb. 1615 Megen, overl. 1673
x 1654
Joanna/Jenneken de Groot
overl. Megen 1669

Zoon o.a.
Matheus van Altforst
geb. Megen, 3-5-1656, overl. 1746
x 1694
Christina Hendriks Coymans
geb. Megen/Dreumel ? 1670, overl.Megen 19-12-1738

Zoon o.a.
Henricus van Altvorst
overl. Megen 16-3-1754
x 1748
Joanna Maria (van) Linsbergen
overl. Megen na 28-5-1782

Zoon o.a.
Casparus van Altvorst
overl. 25-4-1810
x 1781
Hendrika Driessen/Lam(m)ers
overl. Megen 23-11-1800

Dochter o.a.
Joanna Christina
Geeske zei op 6 maart 2010 om 12:45
Flip, wat ontzettend aardig dat je gezocht heb voor mij.Dank je wel.Ben nu weer wat verder in de stamboom en kan ook zelf weer verder gaan zoeken. Neem aan dat deze gegevens in Den Bosch te vinden zijn.Ga er binnenkort eens op speurtocht.
Jos van Altvorst zei op 13 maart 2010 om 12:57
Als iemand iets wil weten over geslacht van Altvorst uit Megen e.o. is enfamilielid van mij de juiste bron. Die is al jaren bezig en heeft een schat aan informatie beschikbaar.
Ik ben zelf bereikbaar op altv008@planet.nl.

Jos van Altvorst
Oosterhout NB
Jeroen Arts. zei op 19 maart 2010 om 21:27
In Huisseling woonde in het begin van de 20e eeuw Grad van Outvorst, geboren te Megen. Hij was gehuwd met Johanna van Houtert, geboren te Huisseling. Grad was dorpsomroeper van de gemeente Huisseling ca. Zij kregen samen drie kinderen, namelijk Francisca (Cisca), Johannes Gertrudis+ en Johannes Albertus. Cisca was werkzaam op klooster Nazareth in Ravenstein en verhuisde later naar Nuland. Johannes Gertrudis is als kind al overleden en Johannes Albertus was pater in de missie, ergens in Indonesië.
G van Dijk zei op 13 februari 2011 om 23:13

Een hele tijd geleden heeft Jos van Altvorst gereageerd op dit bericht.Jouw antwoord was me op de een of andere manier ontgaan en ik zag het pas onlangs.
Weet niet of de omstandigheden nog hetzelfde zijn en de eventuele informatie nog beschikbaar. Wij zijn per slot al weer bijna een jaar verder. Zou graag meer over deze familie weten ivm. de stamboom van mijn man.
Zelf ben ik gekomen t/m Casparus van Altvorst en Hendrina Driessen/Lamers en hun kinderen. Weet natuurlijk ook niet of dit bij de familie hoort die jouw familielid heeft onderzocht.Zou graag weten hoe ik aan meer informatie kan komen.
Hoop dat je hier nog eens reageert, want naar het emailadres, dat je opgeeft kan ik niets verzenden,vandaar dat ik het op deze manier probeer.

groet
Flip zei op 2 maart 2011 om 14:00
ik denk dat het altvo008 is voor de @
er moet nog een letter o voor die nul nul acht

Piet van Altvorst zei op 15 april 2018 om 11:22
Ben op vakantie geweest met "Corendon" vliegmaatschappije.
Kwam op de site van Corendon de medewerker Peter Altvorst tegen.
Ben geïnteresseerd in deze naamgenoot, welke tak (USA?)
Op een mailtje naar Corendon is nog niet gereageerd
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 18 april 2018 om 10:26
Beste Piet, bedankt voor je reactie. Waarschijnlijk zul je via de vliegmaatschappij Corendon geen informatie ontvangen over deze medewerker. Aangezien het hier om een nog levende persoon gaat, mogen zij niet zomaar persoonlijke gegevens van hun medewerkers aan derden verstrekken.

Mocht je meer stamboomonderzoek willen doen naar de familie Altvorst, dan raad ik je aan om via stamboomsites te kijken of hier al onderzoek naar is gedaan. Wanneer ze in Brabant hebben geleefd, kun je natuurlijk ook op onze website terecht. Mocht je concrete vragen hebben, dan kun je ze hier op ons forum stellen. Veel succes met je onderzoek!
Gerard W. Ch. Lemmens
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 20 april 2018 om 12:06
Geeske,
Piet Lemmers uit Malden zou je beslit kunnen helpen denk ik, dus kijk eens in het telefoonboek en bel hem eens ! Hij is een geweldige genealoog en heeft vele genealogische boeken gepubliceerd! Zijn Lemmers familie stamt ook uit Megen.
Veel succes ermee,

Gerard
Jordy van Outvorst zei op 25 september 2019 om 09:48
Goedemorgen,

Ik ben op zoek naar goede kwaliteit familie wapen welke te zien is in het Familieboek van Altforts/Outvorst etcetera.

Kan iemand mij daar aan helpen?
G.W.Ch. Lemmens zei op 27 september 2019 om 10:21
Mariet, Dat is hetzelfde boek, dat ik hierboven al twee keer naar verwezen heb, maar ik denk dat het te veel moeite is het te vinden en in te kijken ?! Groet, Gerard
Jordy van Outvorst zei op 27 september 2019 om 11:14
Goedemorgen,

Ik heb dit boek thuis liggen, hier staat een familiewapen in afgebeeld, van deze afbeelding ben ik opzoek naar het origineel in hoge kwaliteit afbeelding.

Het boek vinden / lezen is geen probleem.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 27 september 2019 om 11:42
@Gerard, dat is het zeker niet, sterker nog, ik wilde het net gaan doen!
@Jordy, bedankt voor je reactie. Ik neem dus aan dat erbij de foto niet verwezen wordt naar een bron?
Gerard W. Ch. Lemmens
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 27 september 2019 om 12:44
Jordy, Een mogelijkheid zou geweest om wat je wilt hebben om dat bij het Centraak ureau voor Genealogie te bestellen maar helaas kan ik het daar niet voor je vinden !
https://cbgfamiliewapens.nl/
Maar met de afbeelding in het boek zou je het CBG alsnog kunnen aanschrijven en vragen ? Of je belt Piet Lemmers in Malden ???
Succes ermee, Gerard
HenkD zei op 27 september 2019 om 17:20
Dag Jordy,
Na vele goedbedoelde reacties zeg jij:
"Ik heb dit boek thuis liggen, hier staat een familiewapen in afgebeeld, van deze afbeelding ben ik opzoek naar het origineel in hoge kwaliteit afbeelding".
(Kern is: je hebt het boek dus gewoon).

Had het niet op jouw pad gelegen deze vraag gelijk/in eerste aanleg zo te stellen?
Het kan toch geen kwaad om ff wat meer info te geven zodat je mensen niet op het verkeerde been zet?
Verder hoop ik wel dat bovenstaande reacties je aan een hi-def copy van het orgineel kunnen helpen.
Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 28 september 2019 om 20:05
Bedankt allemaal voor jullie reacties! Het lag vast niet in Jordy's bedoeling om mensen op het verkeerde been te zetten. Soms blijkt pas achteraf welke informatie handig was geweest... Heel fijn dat jullie zo mee willen denken en Jordy, veel succes met je zoektocht!
Norah zei op 29 september 2019 om 11:45
Jordy, je kunt ook eens informeren bij www.geldersarchief.nl en daar vragen naar de -collectie Muschart-.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.