skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Familiewapen

F. Pluck vertelde op 16 januari 2011 om 11:58 uur
Weet iemand hoe ik kan zoeken naar een familiewapen? Ik zou graag willen weten of er ook een familiewapen is voor de familie Pluk/Pluck

Reacties (12)

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 16 januari 2011 om 16:39
Dag Frans ??<

Ik denk dat geluk hebt want ik denk dat er een familie wapen Pluck is en dat jij in het boek , deel I van Jan Lange moet kijken (het staat op de yahoo genealogische web site - Land van Cuijk). Het eenvoudigste is dat je daar (kostenloos) lid van wordt door mij een e-mail te sturen.In dat boek staan namelijk verschillende Gilden zilvers en ik meen dat op een daarvan een wapen Pluck staat.
Anders kun je ook proberen :
www.cbg.nl en daar Pluck of Pluk intijpen en misschien dat het daar staat.
Stuur mij maar direct een e-mail
Als je nu mijn hele naam , alle drie voornamen en achternaam in klein aan elkaar tijpt en dan apestaartje en dan yahoo.co.uk

Veel succes,

Gerard Willem Charles Lemmens
Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 16 januari 2011 om 16:48
Dag F. ?,

Ik heb voor je gekeken in Jan Lange's boek en er staat een Gilden Zilver van 1715 met een wapen Pluck op, het schild (kleur?) bestaan uit drie klaverbladen, geplaatst twee en een (dat betekent, twee boven in het schild links en rechts en daar onder in het midden van het schild een klaverblad) , het Helmteken is een klaverblad tussen een vlucht. Dit is hetzelfde wapen als de familie Lemmens uit Sonsbeck, welke ook op een Gilden zilver in Ravesteijn staat van Everardus Lemmens. Misschien zijn die families aan elkaar verwandt, helaas weet ik dat niet.

Groetjes,

Gerard Lemmens
Jan Lange. Nw.Vennep zei op 16 januari 2011 om 19:47
Na p. 70 in mijn Lange-boek Dl. I zie je 3 verschillende gilde-schilden:
1715 (zoals G. Lemmens dat beschrijft) en 1730 (honingkannetje ?), beiden van J.J. Pluck, Peelmeester en Coster tot Mill en een van Renders (Reijndert) Willems Pluck uit 1738 (met een ploeg erop)
Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 16 januari 2011 om 20:37
Fag F ?? en Jan,

Wel vreemd dat het Gilden Zilver van 1715 met het Pluck familie wapen met de drie klaverbalden, hetzelfde is als Everardus Lemmens van ca. 1712 te Ravensteijn !? Heb jij, Jan, daar een verklaring voor ??

Groeten,

Gerard Lemmens, Wadhurst, East Sussex
Ferdy Pluck zei op 16 januari 2011 om 22:00
Dank voor jullie reactie! Ik ben na mijn eerste vraag lid geworden van de genoemde yahoo groep. Ik heb reeds de vraag gesteld aan het BHIC of de schildjes nog ergens zijn. Tot nu toe nog geen reactie gehad.
Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 16 januari 2011 om 22:13
Hallo Ferdy,

Ik denk dat Jan Lange je misschien kan helpen met je te vertellen waar de Zilveren schildjes zijn, die moeten volgens mij bij het Gilde te Mill zijn , google eens - Gilde te Mill -

Gerard
Jan Lange zei op 16 januari 2011 om 23:21
Ja, bijna zeker te weten, dat ze in Mill zijn: informeer bij Myllesheem.
Het is mij ook een raadsel, hoe dat kan, de gelijkenis tussen Lemmens en Pluck, want een fam. verband heb ik niet kunnen ontdekken. Misschien, dat de smid voor beiden gewoon iets gecopieerd heeft uit zijn afbeeldingenboek ?
Waar de 3 klaverblaadjes/bloempjes naar verwijzen is ook niet duidelijk: haalde hij als peelmeester honing daaruit ? Dat deden er meer in De Peel.
Ook kan het zijn dat er een woord/beeldverwijzing is naar het "plukken" van...? Zoals de fam. De Bont uit Loon op Zand een bonte kraai in zijn wapen heeft en de appels van het De Quay-wapen een verwijzing zijn van de dubbele betekenis van het latijnse woord malus: appel en kwaad. Wie zal het zeggen ?
Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 17 januari 2011 om 09:35
Niet alle wapens zijn "sprekende" wapens, Jan. Ik denk dat klaverbladen verwijzen naar de landbouw in het grootste begrip daarvan. Het is een wapen teken dat heel veel voorkomt.

Ik denk dat Ferdy heel veel geluk heeft gehad om dat zo maar te vinden. Maar nu moet hij ook nog aantonen dat je naam van de persoon op het Gilde zilver tot zijn familie behoort, dus hij moet nu met een genalogie Pluck beginnen.

Veel plezier ermee,

Gerard Lemmens uit een heel nat East Sussex.
Annemarie van Geloven namens BHIC bhic zei op 17 januari 2011 om 15:20
Mijn collega Martien Veekens (specialist op het gebied van familiewapens) gaat volgende week op een bijeenkomst van het College Heraldiek van de NGV in De Lier deze discussie op het forum voorleggen aan de vergadering aldaar. Mogelijk volgt er nog een reactie van hem!
Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 17 januari 2011 om 16:44
Dag Annemarie,

Nu dan hoop dat er iets positiefs uit gaat komen want mijn opinie van het College Heraldiek van de NGV is nu niet bepaald hoog ! Meer zal ik dan ook maar niet schrijven hierover.Ik denk niet dat ze weten van het bestaan van het Pluck wapen uit Mill en het Lemmens wapen uit Ravensteijn, welke stammen uit Sonsbeck in Duitsland.

Met dank en groeten,

Gerard Lemmens
Ferdy Pluck zei op 17 januari 2011 om 21:10
ter info, ik ben bezig met het maken van mijn stamboom in my heritage.Ik ben al redelijk ver met wat ik tot nu toe gevonden of aangeleverd heb gekregen mede door dit forum. Het gaat nu terug tot Joannes Pluk/Pluck overleden op 24 maart 1698. De schildjes zijn van J.J. Pluck. Ik weet nog niet welke dit precies is.
Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 17 januari 2011 om 22:16
Dag Ferdy,

Ik raad je dan wel aan de twee boeken van Jan Lange door te nemen en die staan op de Yahoo genealogische web site- Land van Cuijk, want je moet weten hoe J.J. Pluck familie is van je directe voorvader Joannes Pluck.

Eerst dan kun je zeggen dat het drie klaverbladen familie wapen Pluck het jouwe is !

Veel plezier en veel genoegen met het zoeken,

Gerard Lemmens

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.