skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

FORUM in HOOFDLETTERS

Joop du Plessis vertelde op 11 april 2012 om 14:16 uur
Hallo Christian van der Ven, BHIC

Bijna een half jaar ben/was ik bezig met het onderzoek naar de stamboom van mijn familie, alle sites (dacht ik) omtrend dit onderwerp had ik grondig doorzocht en doorgebladerd. Ondanks dat mijn onderzoek steeds grotere vormen aannam kreeg ik een belangrijke geboortedatum maar niet ingevuld zodat ik niet verder kon. Ik had er veel voor over om hier achter te komen. Ik had het eigenlijk al een beetje opgegeven en omdat ik geen forum-mens ben, en er op deze site niet direct de aandacht op gevestigd werd, kwam ik niet verder. Tot dat ik(via een tip van een andere enthousiaste bezoekster) gisteren een onderwerp plaatste op dit Forum.
Ik wist niet wat me overkwam, een zeer bedreven en bekwame onderzoekster op dit forum melde me binnen enkele uren de gegevens (en nog een beetje meer) waar ik zo lang op heb zitten wachten. Dankzij haar, kan ik weer een nieuwe uitdaging aan om verder te zoeken.

Hartelijk dank, dat dit mogelijk werd gemaakt op deze prachtige site.

Groeten J. du Plessis.

PS: Geef het Forum nog meer aandacht op deze Site.

Reacties (5)

Christian van der Ven, BHIC zei op 12 april 2012 om 09:20
Hallo Joop,

Wat geweldig dat je flink vooruit bent geholpen met je onderzoek! Heel fijn om te lezen dat een aantal forumgebruikers je hier goed mee hebben kunnen helpen. Gerard roemde Norah al als 'kanjer' en dat heeft ze dik verdiend. Maar op dit forum zijn meerdere van die kanjers actief hoor!

Het is ongelofelijk mooi om te ervaren hoe mensen elkaar via het forum ontmoeten, helpen, informatie uitwisselen en soms bijna een familie van genealogen lijken. Zo wordt genealogie een groepshobby.

Wat de plek van het forum op de website betreft: we werken aan een nieuwe website en daarin krijgt het forum weer een belangrijke plaats. We zullen dit forum ook beslist meer in het oog laten springen, want dat heeft niet alleen het forum verdiend, maar vooral de gebruikersgroep die hier actief is.

Hopelijk blijf je dit forum volgen en kun je op jouw beurt anderen ook weer helpen met je kennis. Ook jij lijkt me een schat aan gegevens te hebben, waaraan andere onderzoekers veel plezier kunnen beleven.

Succes met je onderzoek, Joop! En veel plezier vooral.
J. du Plesis zei op 12 april 2012 om 14:21
Dag Christian,

Bedankt voor je vriendelijke bericht.

Als beginneling komt er tegenwoordig via de computer heel wat op je af, een wirwar van allerlei sites over stamboom onderzoek die wel of niet commercieel zijn ingesteld. Gelukkig springen er een paar goede uit zoals deze mooie website. Deze site straalt rust en vertrouwen uit.
Ik woon in Doetinchem en ben via onderzoek naar mijn familie in Bergen op Zoom terrecht gekomen. En ik denk niet dat ik overdrijf, om te zeggen dat ik inmiddels meer van deze mooie stad afweet dan menig inwoner. Ik ben nog nooit in Bergen op Zoom geweest maar ik ben een beetje van deze stad gaan houden. Hoe leerzaam kan een genealogisch onderzoek zijn!

Je hebt het over meerdere kanjers op dit forum, nou daar ben ik inmiddels achter. Ook viel me op dat ze ondanks hun enthousiastme, voorzichtig zijn en elkaar aanvullen, net wat je zegt bijna een genealogen familie.

Ik hoop met behulp van deze bekwame enthousiaste forum-mederwerkers eens zover te komen dat we naast de bekende geboortedatum en geboorteplaats (die inmiddels bekend zijn) van Pieter du Plessis, de belangrijke DOOPGEGEVENS zullen vinden van een van mijn verre voorvaderen.

Ben erg benieuwd hoe de nieuwe site er binnenkort uit gaat zien! Ik heb er alle vertrouwen in.

Hartelijke groeten en veel succes met de opbouw van de nieuwe website.

Joop du Plessis

Tip: Laat het forum meer spreken door er een naam aan te verbinden.
Misschien een leuke suggestie om de medewerkers en de bezoekers een naam te laten bedenken.

Eric zei op 13 april 2012 om 01:51
Ik bezoek dit forum al zo'n vijf jaar en heb hier al veel hulp gekregen bij de enkele vragen die ik stelde.
Naast Norah zijn Dorothe en Helena ook "kanjers" maar ik wil in het bijzonder Willie Damen vd Mosselaer bedanken voor haar inzet om de archieven van Sint-Oedenrode toegankelijk te maken.
Christian van der Ven, BHIC zei op 13 april 2012 om 09:13
@Joop: De nieuwe site laat nog wel even op zich wachten hoor. Een nieuwe naam voor het forum, daar hebben we trouwens niet aan gedacht. Wél hebben we de gebruikers door middel van een korte vragenlijst gevraagd naar hun mening over het forum, en naar mogelijke verbeteringen. Zie <a href="http://www.bhic.nl/index.php?id=227&amp;id_nieuws=211
">http://www.bhic.nl/index.php?id=227&amp;id_nieuws=211</a>;

En ja, Bergen op Zoom is inderdaad een prachtige stad! ben er laatst nog met een familie-uitje geweest.

@Eric: Je noemt een paar bekende namen op. Leuk dat je ze zo in het zonnetje zet!

Het werk van Willie aan de archieven van Sint-Oedenrode is inderdaad fantastisch. Wist je dat haar indexen (en die van veel anderen) inmiddels ook via de website van het BHIC doorzoekbaar zijn? Zie <a href="http://www.bhic.nl/index.php?id=12952">http://www.bhic.nl/index.php?id=12952</a>;
Willie zei op 13 april 2012 om 10:52
Heeeeeeeeeeel fijn, af en toe zo'n reactie.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.