skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Joannes Loyens (Loijens)

Steven Loyens vertelde op 19 april 2017 om 16:01 uur
Voor mijn stamboomonderzoek ben ik op zoek naar het volgende.

Joannes Loyens (Loijens) was een militair in het Waals regiment. (Grenadiers doopboek). Hij was getrouwd met Margareta Nollet.
Zijn kinderen zijn o.a. in Breda, Doornik(b) en Sas van Gent aangegeven toen hij daar gelegerd was. o.a.:
- Joannes Franciscus Loijens 22-2-1770 Breda.
- Franciscus Josephus Loyens 5-12-1772 Breda
- Antonius Josephus Loyens 20-12-1774
- Gerardus Loyens 08-01-1780

Zelf was hij afkomstig uit Limburg, vermoedelijk Maastricht(al kan het ook Gulpen zijn).
Echter kan ik geen definitieve geboortedatum, geboorteplaats of voorouders van hem vinden. En ik heb echt veel gezocht.

Wie kan mij helpen?

Reacties (20)

Norah zei op 19 april 2017 om 17:01
Bij een paar dopen staat geschreven dat de vader uit Gulpen kwam. Hoeft daar niet persé gedoopt te zijn. In de buurt ligt Valkenburg, indertijd een garnizoensplaats.

Vond wel op de site van -allelimburgers- dat in Maastricht een dochter Anne/Anna overleden was 06-07-1804. Ze was 40 jaar oud, gehuwd, en geboren in Namen. Je komt dan (als het klopt) aan een geboorte ca. 1764. In ieder geval Margaretha Nollet( de moeder) kwam uit Namen, vermoedelijk is men daar ook getrouwd.
Mvg.
Steven Loyens zei op 20 april 2017 om 09:51
Hallo Norah,
Bedankt voor je reactie. Dit ga ik verder uitzoeken via Namen/Namur. Dit was ook een garnizoenstad dus mogelijk hebben ze elkaar daar ontmoet.

Het lastige is dat ik vrij zeker weet dat hij uit Maastricht moet komen, een aantal kinderen van hen zijn volgens BHIC ook daar gedoopt, maar kan ik niet terugvinden bij allelimburgers, kerkboeken, e.d.
Norah zei op 20 april 2017 om 10:40
Dag Steven,

Dat sommige kinderen in Maastricht gedoopt zijn, is niet verwonderlijk natuurlijk. Een der grootste garnizoenssteden in vroeger tijden.
Wanneer er een paar keer staat dat J. Loyens uit Gulpen kwam, zou ik toch opnieuw bij www.zoekakten.nl kijken. Dat hij in Maastricht gedoopt zou zijn, vind ik qua afstand te ver. Dopen in Maastricht waren meestal in de St. Martinuskerk(kazernes).
Dan de vernoemingen v.d. kinderen. Heel vaak heb je er wat aan, dat de doopgetuigen familieleden waren. Wanneer ik zo bij de dopen in Breda kijk, dan ben ik bang dat het geen familie was.
Hoop voor je dat je het huwelijk vindt.
Mvg.
Steven Loyens zei op 20 april 2017 om 11:18
Dank je wel voor de informatie.
Gulpen heeft echter geen archief van voor 1795, via zoekakten ook niet.
Via de vernoemingen van de kinderen ben ik ook al vrij ver. Ik heb veel mogelijke familietakken van voor 1740(meesten Maastricht e.o.) Joannes zijn geboorte en ouders zijn de ontbrekende schakel.
Norah zei op 20 april 2017 om 12:03
Ik weet niet wanneer het oudste kind geboren was?, maar stel dat Joannes(Jean) zo rond 1740 gedoopt is(schatting), dan kun je toch gewoon zoeken bij de R.K. dopen van Gulpen via zoekakten. 1740 begint vanaf image 387.
Ik zie zelfs protestante dopen erbij staan(lag aan de heersers in die tijd).

Rekening meehouden dat -allelimburgers- niet volledig is. Eén voordeel in Limburg, het waren al vaststaande familienamen, geen patroniemen.
Loijens/Loijen kan men wel anders uitgesproken hebben(dialect).
Kinderen Loijens-Nollet(Nolet) kunnen natuurlijk wel naar de grootouders vernoemd zijn.
Steven Loyens zei op 20 april 2017 om 12:28
Ha Norah,
Ik zag in eerste instantie alleen zaken na 1795. Dit was ook door Studiezaal Rijckheyt aan mij aangegeven.
Ik heb nu de hele film doorgezocht, zowel op tijd als op letter. En er staat geen Loijens of Loyens tussen. Wel Loison maar dat kan niet overeenkomen.
Helaas. Toch bedankt!
guus zei op 20 april 2017 om 14:43
Loijens kan een patroniem zijn van voornaam: Ludovicus of Loij, etc.
Waarschijnlijk zoek je enkel op achternaam Loijens (maar in de DTB moet je meestal op patroniem zoeken)
Norah zei op 20 april 2017 om 16:20
Loijens is afgeleid van Eligius > Eloy. De heilige Eligius was kerkpatroon van Schinveld. Loyson is afgeleid van Lodewijk(Louis).
Patroniemen kwamen meer voor in andere gewesten. Bij Limburg (zoals ik al zei) stonden ze al eeuwen vast, soms al in de 16e eeuw.
Loyson en Nollet > Waals of Frans. Nollet komt van Arnoldus.
-Jos Crott en Jo Hoen. Familienamen in Limburg-.

N.B. "Rijckheyt" mag zich eens achter de oren krabben;)
Steven Loyens zei op 21 april 2017 om 20:46
Hallo allen,

Bedankt voor de reacties!
T.a.v. dat patroniem. Loyens heeft als wapenspreuk Loy e Nos. Die is in iedergeval bewezen van voor 1640. Het familieverhaal is dat ze die spreuk mochten voeren vanwege hun juridische werk aan de wet aan het Franse hof in de 12de of 13de eeuw.
Het zoeken op patroniem leid ook niet tot meer zoekresultaten.

Ik heb zelf doorgezocht bij het Waals regiment en vindt daar de dopen van de al bekende kinderen terug. Helaas niet van het huwelijk.
Helena zei op 22 april 2017 om 00:38
Bij overlijden van Margaretha Nollet , in 1814 te Breda, werd haar leeftijd door haar zoon en kleinzoon aangeven als 76 jaar. Indien correct dan zou ze geboren kunnen zijn rond ca. 1738 [ in Namen]? Mogelijk was Joannes Loijens van dezelfde leeftijd of (zelfs veel?) ouder?

Het kan zijn dat de vader van Margaretha eveneens soldaat was in het Waalse regiment dan wel dat het gezin tegelijkertijd in eenzelfde plaats in garnizoen was en dat ze elkaar daar mogelijk zo ontmoet hebben. Ze kunnen dan 'overal' [ ergens in of nabij een garnizoensplaats] gehuwd zijn? Weet je al tot welk Waals regiment Grenadiers hij behoorde? Staat dat niet vermeld in het Waalse doopboek?

Uit eerdere topics hier wanneer het ging over soldaten in 18de eeuw weet ik dat de volgende link meestal eerst in de spammap blijft hangen bij het BHIC [ waar medewerkers het weliswaar een dag of wat later uit halen indien betrouwbaar..], maar wil je meteen zoeken dan zoek via deze site naar het regiment waartoe hij behoord kan hebben ; heb het in een tinyurl gezet misschien dat het dan wel meteen doorkomt? https://tinyurl.com/mjw4vvk

Voor zover ik kan lezen waren de kinderen gedoopt in de volgende plaatsen:
1770 - trajecti staat erbij genoteerd [mogelijk is hier Maastricht bedoeld ' Trajectum ad Mosam' alleen staat het niet voluit genoteerd]
1772 - Maastricht [Jezuiten kapel ]
1774 - Doornik [ parochie Maria Magdalena] - zie verkorte link naar oorspronkelijke inschrijving in Doornik : https://tinyurl.com/m5j8z9e . Je moet ingelogd zijn (gratis) om scan te kunnen inzien. Hierbij staat dat hij diende in regiment van de Heer Smissaert <-- Mogelijk bedoeld: Regiment Walen van Nassau-Usingen(Smissaert jr) en was IR 600a het regiment waar hij toen in diende?
1776 - Sas van Gent
1778 - Doornik [ Ecclesia R.P. Augustinorum? ]
1780 - Breda
1782 - Maastricht
Je kunt de andere dopen nog proberen na te gaan in de verschillende plaatsen; niet alles staat in index of online.
Bij de moeder staat bij doop in 1776 vermeld dat ze van Namen parochie B.Mariae Virginis was...(deze parochie zie ik niet in parochie-lijst onder Namen; misschien een kapel toegewijd aan de H. Maagd Maria bedoeld? Ofwel een vergissing en kan andere parochie bedoeld zijn? Wordt zoeken in doopboeken van Namen die helaas flink beschadigd zijn..)

IR600a in de volgende jaren in garnizoensplaatsen welke min of meer overreenstemmen met de plaatsen waar de kinderen gedoopt werden? Mogelijk is het echtpaar ook in een van deze plaatsen gehuwd in periode tussen ca. 1762-1770? Heb je in Namen en Maastricht al alle parochies doorgenomen? Niet alles staat in de index. Het kan ook zijn dat hij nog geen soldaat was toen er gehuwd werd...; dan vind je hem ook niet in dat Waalse DTB boek. Mogelijk in een van de parochiekerken van Maastricht of omgeving?
1760 Bergen op Zoom/Namen/Namen
1763 Vere, Zierikzee/Goes, Vlissingen/Namen
1764 Bergen op Zoom/Breda/Namen
1767 Namen
1768 Namen/Namen/Sluis
1769 Namen/Namen/Maastricht
1773 Vere, Zierikzee, Vere, Goes/Maastricht
1774 Breda/Breda/Doornik
1776 Breda/Breda/Sas van Gent
1777 Namen/Namen/Doornik
1779 Namen/Namen/Bergen op Zoom
1780 Sluis/Sluis/Breda
1782 Breda/Breda/Maastricht
Norah zei op 22 april 2017 om 12:05
Je schrijft dat men afstamt van een familie Loijens van ver vóór de 18e eeuw. Als je bent gestuit op Loijens-Nollet(Nolet) en niet verder komt, dan moet dit echter te bewijzen zijn...
-Loy e nos- slaat op - de wet en wij-, en niet op mensen die hun latere achternaam te danken hebben aan een patroniem > Eligius(Eloij).
De enige familie met een dergelijke familienaam in Gulpen was in die tijd Loijson(ook een heel andere uitspraak...), en dat zijn dan weer anderen dan Loijens/Loyens.
Het blijft moeilijk, sowieso met mensen die aan het leger verbonden waren om de oorsprong te bepalen. Familieverhalen van zo vreselijk lang geleden nooit geloven, worden altijd mooier gemaakt;)
Mogelijk kwam jouw Joannes uit de omgeving van Gulpen, b.v. Mheer, Margraten.
Mvg.
Steven Loyens zei op 22 april 2017 om 12:53
Hallo Helena.
Bedankt! Joannes Loyens zat inderdaad eerst bij Jan Carel Smissaert (junior) en na diens overlijden in 1775 bij David Grenier.
Ik ga met de links aan de slag! Thanks!!
Steven Loyens zei op 22 april 2017 om 12:57
Hallo Helena,
Bedankt voor je reactie! Joannes diende inderdaad onder Smissaert junior tot diens overlijden in 1775 en daarna onder David Grenier. De trouwboeken van Maastricht heb ik flink doorgespit. Maar met jouw nieuwe links ga ik nu aan de slag. Super!
Steven Loyens zei op 24 april 2017 om 14:39
Hallo Norah,
Wat jij zegt voer patroniemen is ook wat ik bedoel. Onze Loyens/Loijensstaamt niet(zeer waarschijnlijk) af van een patroniem.
Ik geloof het familieverhaal niet 1 op 1, behalve dat de wapenspreuk en wapenschild al gebruikt werden vroeg in de 17de eeuw(en mogelijk eerder).
Ik weet dat onze familie zeer waarschijnlijk oorspronkelijk uit Maastricht komt op basis van oude familiegeschiedenissen/verhalen.
Ik ga nogmaals door de doopboeken van omliggende parochiën heen. Op hoop van zegen.
Nogmaals bedankt!
S. van Grotenhuis Loyenga zei op 10 augustus 2023 om 16:18
Hallo Steven.

Jouw bericht is al van enige tijd geleden, dus ik hoop dat je deze reactie nog krijgt te lezen.
Zelf ben ik op zoek naar voorouders Lambertus Loijens te Maastricht, mogelijk was deze Loijens (-Nollet) er een broer van.
Msschn hebben we iets aan elkaars gegevens?

S.G.
Breda
Norah zei op 10 augustus 2023 om 19:53
Beste S.,

Omdat dit meer dan zes jaar geleden is, wil ik dit ook wel aanvullen.
Ik ben bang dat uw kant van de familie niets te doen heeft met de zuidelijke regionen.
U kunt zicht het beste richten op Friesland, eventueel Groningen.
Mvg.
S. zei op 11 augustus 2023 om 13:02
Hallo Norah

Dankjewel voor het bericht!
Maar ik weet inmiddels wel vrij zeker dat de (/een) familie Loijens te (omgeving) Maastricht wel degelijk met mijn voorouders hebben te maken.
Heb inmiddels al erg veel aanknoppingspunten gevonden en ook andere (Friese & overige) naamgenoten & ook andere Waalse Dragonders uitgezocht.

''In het kort'':
La(m)bertus werd in 1768 bij een doop bij de Waalse Dragonders te Maastricht vermeld als doopgetuige. Ook kom ik hem op een later tijdstip tegen als Waals Dragonder met daarbij zijn leeftijd die overeenkomt met mijn voorouder te Leeuwarden.
Deze Waalse Dragonders onder v. Bijlandt waren vanaf 1774 een aantal jaar in garnizoen o.a. te Leeuwarden en een aantal van hen zien we daar in de jaren daarop dan ook duidelijk terugkomen adhv bv dopen en huwelijken & o.a. voorouder Lambertus huwd aldaar in 1777 als R.K. soldaat ''Lammert Loyen'' met Anna van Waterschoot én ze kregen zelfs een zoon nog vlak vóór hun huwelijk.
E.e.a. sluit dus perfect aan op het verblijjf vd Waalse Dragonders aldaar.
En in de loop van tijd is de naam daar uiteindelijk veranderd naar het (inderdaad) Friese ''Loijenga''.
Bij de doop van zijn kinderen waren (wrschnlk én maar) 2 getuigen met dezelfde achternaam en dus zeer wrschnlk wél familie; een ''Looij/Loije/Loij'' (3x) & een ''Joannes'' (1x).
(Veel vd andere getuigen hadden overigens te maken met het leger; ook hen heb ik vrijwel allemaal kunnen achterhalen).
Loij(e) heb ik ondertussen, ook als Waals Dragonder, nog op 2 andere tijdstippen kunnen achterhalen als ''Eloij'' en als ''Louis'' en het ziet er naar uit dat hij verder is getrokken met deze Waalse Dragonders, door naar de volgende garnizoenssteden (terug) in het Zuiden.
En van Joannes vermoed ik dat deze msschn overeenkomt met de Joannes gehuwd met Nollet, later te Breda, temeer omdat óók hij als één van de weinige Loijens én rond dezelfde tijd in hetzelfde boek van de Waalse Dragonders wordt vermeld.
Maar over verdere familie van hen, dus ook van de ouders, heb ik nog niets gevonden waaruit inderdaad blijkt dat ze familie waren...
Vandaar.

Mocht je dan verder nog mogelijkheden zien en/of nog vragen hebben, dan verneem ik dat heel erg graag!


Mvg
Norah zei op 11 augustus 2023 om 17:21
Dag S.,

Je kunt best gelijk hebben. Tenslotte ben jer langer mee bezig dan ik.
Wat mij wel opviel was het feit dat ene Lammert Rinties Loinga op 09-04-1747 te Leeuwarden met Janke Synes Abbema trouwde(ned. herv.)....... Als ik het zo in de gauwigheid bekijk, zouden er twee gezinnen met een dergelijke naam geweest zijn?

Op dit forum wordt er steeds op "gehamerd" dat men veel heeft aan vernoemingen van de kinderen naar de grootouders(eerste plaats) en andere familieleden. Ik ben het daar ook mee eens.
Maar in jouw geval geef ik je het voordeel van de twijfel.
Mvg.
S. zei op 12 augustus 2023 om 18:16
Hoi Norah

Er was inderdaad ook nog een andere oudere Lammert Loinga ook wel Lambertus/ Lambartus en Loyenga/ Lojenga/ Loijinga.
Hij huwde idd 9apr1747 en overleed 4okt1779 te Leeuwarden, zijn echtgenote Janke van Abbema werd daarbij weduwe, dus duurde dat hwlk in ieder geval 32jr.
Zij was in 1733 ook al eens gehuwd. Kan zijn dat Lammert vóór 1747 ook al eens was gehuwd en dus kinderen, b.v. rond 1740 een zoon Lambertus, heeft gehad, maar daar ben ik nog niet achter gekomen.
Deze persoon lijkt te maken te hebben met een leertouwer Frederik Reinders Reinharn waarvan o.a. een gelijknamig kleinkind de naam Lojenga kreeg. Hier lijkt de naam afkomstig te zijn van het beroep, net als bij meerdere personen ''Loijenga'' te Friesland die b.v. leertouwer of schoenmaker én meestal Hervormd waren.

Maar wat sowieso opvalt, en ook bij anderen (later genaamd:) ''Loijenga'', is dat hun naam begin 1700 al met ''-GA'' op het eind werd vermeld, terwijl dit bij voorouder Lambertus pas veel later was, en verder was hij Rooms Katholiek én soldaat:

(- de Lábertus/ Lambertus in 1768 vermeld als getuige bij de doop van een kind van een Waalse Dragonder werd ''Lábertus LOIJEN'' genoemd).

- 30sept1777 soldaat Lambertus LOOYENS bij R.K. doop zoon Cornelius, met getuige Looy Looyens.
Voor zover ik uitgebreid al ben nagegaan komt de naam van deze 1e zoon, Cornelius, niet in de betreffende familie v.Waterschoot voor en moet die wrschnlk dan ook bij de Loijen's worden gezocht, áls hij tenminste naar een familielid is vernoemd.

- 18okt 1777 ondertrouw Lambert LOIJEN met Antje Kristoffels
& 9nov1777 hwlk Lambert LOIJEN met Antie Cristoffels (van Waterschoot).
(Antje was overigens al de 4e generatie v.Waterschoot te Leeuwarden; haar voorvader Christoforus werd 26aug1663 geboren te Zele bij Dendermonde).

- 1dec1779 Lambert(us) LOOJENS bij R.K. doop zoon Chrijstoffel/ Stoffel, met getuige Joannes Loojens. (mogelijk de Loijens gehuwd met Nollet...?)
Christoffel is als 2e zoon vernoemd naar moeders vader.
(Mogelijk is deze zoon trouwens in 1815 met geb.datum 6dec1782 vermeld als Christophe Loinga, Fries militair onder Napoleon & anders dan is er dus nog in 1782 toevallig rond zelfde datum een 2e zoon met vrijwel identieke naam geboren).

- 19dec1781 Lammert LOYER/ LOIJER bij R.K. doop zoon Johannes, met getuige Michiel Hermans.
Mogelijk is deze 3e zoon vernoemd naar een/de broer van de vader; bovenstaand doopgetuige?
(Herkomst getuige nog niet zeker. Wrschnlk overleden 4apr1792 te Breda als Mathias Hermans, ex. Kesselt uit het leger v. Graaf v.Byland? óf 1803 als kwartiermeester Michel Harmens te L'warden?).

- 8okt1784 Lammert LOYER/ LOIJER bij R.K. doop zoon Augustinus (Auke), met doopheffer Loye Loyer (Loije Loijer).
Kan zijn dat Augustinus als 4e zoon naar zijn grootmoeder Baukje v.Waterschoot-Hendriks is vernoemd óf naar zussen van de moeder die zelf naar weer hun grootmoeder Auckien v.Waterschoot-Heres werden vernoemd...

- 25jan1787 Lammert LOYER/ LOIJER bij R.K. doop zoon Everhard,
met doopheffer Claas Schofselen.
Herkomst van deze 5e zoon's naam Everhard is onbekend; de naam komt niet in de betreffende familie v.Waterschoot voor en moet wrschnlk dan ook bij de Loijen's worden gezocht, áls hij tenminste naar een familielid is vernoemd).
(Herkomst getuige nog niet achterhaald, maar wel lijkt die naam rond die tijd ook vooral in het Zuiden (en Limburg) voor te komen en komt er bv eerder bij de Waalse Dragonders een persoon Lambertus Schuflen/ Schufnlen/ Schoffelen/ Schoeffelen/ Schoofelen voor uit Guijlikerland (omgeving Maastricht), gehuwd 1739 te Bergen op Zoom).

- 17jan1789 Lammert LOYER/ LOIJER bij R.K. doop zoon Everhardus,
met getuige/doopheffer Jacobus Falcanaar.
Ook herkomst van deze 6e zoon's naam Everhardus is dus onbekend.
(Getuige Jacobus blijkt in 1759 te Gors-Opleeuw, Belgisch Limburg te zijn geboren. Huwde 1788 te L'warden, was daar o.a. korporaal en overleed er in 1814. Lijkt mij verder júist erg aannemelijk om mensen uit oorspronkelijk eigen streek als getuige te vragen).

- 17jun1790 Lammert LOYER/ LOIJER bij R.K. doop dochter Catharina, met getuige Jacoba van Dam.
Herkomst van deze 1e dochter's naam Catharina is onbekend; de naam komt niet in de betreffende familie v.Waterschoot voor en moet wrschnlk dan ook bij de Loijen's worden gezocht, áls zij tenminste naar een familielid is vernoemd).
(Getuige Jacoba was Jacoba of Jetske Joannes/ Lieuwes/ Leeuwes 1764 te L'warden gehuwd met soldaat Josephus van Dam die 1781 overleed.
(Doop)getuigen werden in die tijd wel vaker met de naam van hun (eventueel overleden) echtgenoot vermeld.
Jacoba is o.a. in 1770 getuige bij de doop van een dochter van Arnoldus Essenaer (afkomstig van Sint Troijen/ Truiden) te Leeuwarden).

- 1jan1792 Lammert LOYER/ LOIJER bij R.K. doop zoon Everhardus/ Evert, met getuige Jan Baddorph.
Ook herkomst van deze 7e zoon's naam Everhardus is dus onbekend.
(Getuige Jan komt met vele variaties van zijn achternaam voor, huwd als soldaat in 1789 te Bolsward en zij wonen al vrij snel erna te L'warden en komen later o.a. in Amersfoort, Groningen en Amsterdam terecht).

- 30sept1794 Lambertus LOYINGA (Lamberti LOIJINGA) bij R.K. doop zoon Lambertus, met doopheffer Loij Loijinga.
Herkomst van deze 8e (& laatste) zoon's naam Lambertus lijkt v.d. vader zelf te komen; de naam komt verder niet in de betreffende familie v.Waterschoot voor.

De achternaam van Lambertus blijft dus sinds de 1e vermelding in Leeuwarden nog erg lang redelijk gelijk aan LOIJEN.
Lambertus overlijd in ieder geval als soldaat Lammert LOOIJENGA op 6apr1806 te L'warden.
('lijk' aangegeven (pas?) 12apr...), 66jr oud, wat maakt dat hij rond 1740 moet zijn geboren,
wat overeenkomt met de Waalse Dragonder Lambertus Loeijens;
''Gemeten'' op 25mrt1781 (in garnizoen te Doornik) oud 41jr, geboorteplaats: ''Maastrigt''.
Hij is hier per jan1780 bij de Compagnie v. Majoor Turcq, 1e Bataillon Regiment Infanterie onder Lieutenant Generaal Van Raders.
Hij was in ieder geval van 30aug1759 tot 23feb1786 in Staatse dienst en eerder dus blijkbaar onder v.Bijlandt.


In ieder geval waren het hwlk én alle dopen te Leeuwarden, met Loij(e) en Joannes als enigste familie ''LOIJEN''.
Ben dus nog erg benieuwd naar zoektochten van anderen wat betreft LOIJEN(S) te Maastricht én Brabant die er vrijwel zeker op aan lijken te sluiten...


Thnx & mvg

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.