skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

kantlijn

Norah vertelde op 3 oktober 2019 om 19:54 uur
Het valt me steeds weer op dat vragen die buiten dit genealogische forum liggen steeds weer in de vergetelheid verdwijnen. Ik probeer ze te beantwoorden, maar soms wanneer de vragensteller geen enkele reactie geeft is het moeilijk het betreffende onderwerp terug te vinden. Is hier werkelijk niets aan te doen?
Dit is aan het BHIC.
Mvg.

Reacties (16)

HenkD zei op 3 oktober 2019 om 23:09
Hoi Norah,
Er zijn inderdaad twee verschillende fora hier bij BHIC.
Ik gebruik eigenlijk alleen dit forum.
Dat is te bereiken via:
Onderzoeken -> forum.
En dan zie je de bekende lijst met onderwerpen, de vraagsteller etc. En het heeft een zoekvak waarmee je in alle teksten die ooit geschreven zijn kunt zoeken op onderwerp/bergrip/naam.

Wat jij bedoelt is het "forum" dat je kunt bereiken via:
Ontdekken -> verhalen
Dan zie je een scherm waar geen onderwerpenlijst staat maar elk "verhaal" met een foto. Daar zijn ook mogelijkheden om te selecteren en te sorteren.
En ook een zoekvakje om een onderwerp/bergrip/naam te zoeken.

Er zijn dus meer ingangen naar de verhalen/onderwerpen dan de "kantlijn" ;-)
Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 3 oktober 2019 om 23:14
Hoi Norah,

Geen medewerker maar verricht graag een wederdienst.

Kleine tip : van de 336 pagina's kan je sorteren door je eigen inlognaam in het zoekvenster in te voeren. Hierna blijven er 165 pagina's over waar je op gereageerd hebt. 50% gereageerd in al die jaren, goed bezig :)

Tevens kan je per kolom sorteren, hierbij zijn er nogal wat forum posten te zien waar nooit iemand op gereageerd heeft. klik maar eens op het spraak ballonnetje rechtsboven de forumlijst die de reacties weergeeft die er op de post zijn gekomen
Dit is met elke 5 kolommen mogelijk.

meest bezochte forumpost brabantquiz 2013 met 442 posten.

En 8 pagina's waar niemand op de forum post heeft gereageerd (of Dubbele posten geplaatst, je kan nog even vooruit als het even rustig is op het forum :)

indien je ingelogt zou zijn kan je bij <mijn BHIC> , <mijn notificaties> bekijken. Alle posten waar je een instelling van hebt die je wilt volgen. Als je deze sorteert op laatste reacties is deze lijst een stuk korter. Indien je op een post gereageerd hebt volg je deze post automatisch tot dat je die post weer uitzet (link naast Reageer op dit verhaal)

Mogelijk heeft Cristiaan nog aanvullende tips ?
Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 3 oktober 2019 om 23:24
Onder tabblad <ontdekken> heb je andere ingangen:

<Mijn plaats> alle verhalen gesorteerd per gemeente.

Bij de 9207 <verhalen> tot op heden is deze te sorteren op <nieuwste>
Norah zei op 4 oktober 2019 om 00:05
Volgens mij begrijpen we elkaar verkeerd.
HenkD zei op 4 oktober 2019 om 00:10
Dan wachten we rustig de reactie van het BHIC af.
Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman bhic zei op 4 oktober 2019 om 11:50
Ik geef deze vraag even door aan Christian :). Wordt vervolgd.
Helena zei op 5 oktober 2019 om 05:25
Mogelijk is dit een voorbeeld van een vraag die in de vergetelheid kan geraken? Je moet er maar toevallig tegenaan lopen. Misschien bedoelt Norah zoiets?
https://www.bhic.nl/ontdekken/praat-mee/toebak
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 5 oktober 2019 om 09:00
Dag allemaal,

Vermoedelijk bedoelt Norah inderdaad, zoals HenkD en Helena al bedachten, berichten die op een van de zogenoemde lokale forums werden gepost.

Naast het forum voor historisch en genealogisch onderzoek, zijn er ook per gemeente lokale fora. Dit is bijvoorbeeld de lokale pagina van Grave:

https://www.bhic.nl/ontdekken/mijn-plaats/plaatsen/grave

Daarop staat een blokje met de laatste berichten/reacties, wat leidt tot dit lokale forum:

https://www.bhic.nl/ontdekken/praat-mee/terms=150

Zo'n lokaal forum bestaat, anders dan het forum voor historisch en genealogisch onderzoek, niet alleen uit berichten en reacties daarop, maar ook uit verhalen uit die plaats en reacties daarop. Zo'n lokaal forum is daarmee dus ook een verzamelpunt voor alle reacties op verhalen uit die plaats.

Al die lokale fora bij elkaar zijn gebundeld in het 'praat mee' forum:

https://www.bhic.nl/ontdekken/praat-mee

Aan de urls zie je al, dat een lokaal forum simpelweg het 'praat mee' forum is, gefilterd op een 'term'. Term nummer 150 staat bijvoorbeeld voor Grave.

Het bericht 'toebak', het voorbeeld van Helena, is geplaatst op het lokale forum van Hooge en Lage Zwaluwe:

https://www.bhic.nl/ontdekken/praat-mee/terms=234

In principe gaat het om twee verschillende 'werelden' ('forum' en 'praat mee'), maar die raken elkaar wel een beetje (en zien er bovendien erg hetzelfde uit), want op de een of andere manier in het verleden, zijn op de pagina met laatste reacties op het forum...

http://www.bhic.nl/onderzoeken/forum/reacties

...in de rechterkolom, waar de nieuwste onderwerpen staan, óók de nieuwste berichten op de lokale fora, dus het 'praat mee' forum komen te staan. Zoals dat bericht 'toebak'.

Dat is toen eens geconstateerd, ook dat het niet helemaal logisch was, maar het leidde er in positieve zin wel toe, dat deze berichten nu beter onder de aandacht kwamen van een grotere groep mensen. Dus ik heb het zo maar gelaten. Met in het achterhoofd de wens om in de toekomst de fora verder te verbeteren en dan ook dit punt daarin mee te nemen.

Norah, hopelijk is dit wat je bedoelt? Of bedoel je toch iets anders?

Tot slot, over verbeteringen gesproken: op dit moment wordt er heel hard gewerkt aan het responsive (mobielvriendelijk) maken van de website. Voor de vorderingen, zie:

https://responsive.bhic.nl

Let op, deze testversie van de website is niet 'actueel', dus je vindt er niet de nieuwste onderwerpen enz. En ook wordt er nog flink aan gesleuteld, dus soms staan er dingen op rare plaatsen of werken links nog niet. Maar je kunt al wel zien dat de leesbaarheid en bruikbaarheid van de website én het forum op met name telefoons met sprongen vooruit gaat. En op andere apparaten blijft het zoals het was.

Ook in dat laatste komt overigens verbetering: als dit project om de website responsive te maken gereed is, starten we met een andere wens: het laten toevoegen van plaatjes/bestanden aan berichten en reacties op het forum.

Nou goed, weer een hele lap tekst. Maar het is dan ook een regenachtige zaterdagmorgen ;-) Goed weekend allemaal!
Frank->clericus.nl
Frank->clericus.nl zei op 6 oktober 2019 om 13:13
Hoi Cristian,

Vraagt dus om wat verbetering zoals Norah al aangaf :)
Norah zei op 6 oktober 2019 om 16:09
Mee eens, Frank.
Christian, ik zal het wat specifieker doorgeven:
Rechterdeel >>> Je gaat naar -bekijk alle reacties- , klik je aan. Dit wordt -nieuwste onderwerpen-, klik je ook aan. Dit wordt -bekijk alle onderwerpen-, aanklikken. En dan wordt het als laatste klik -laatste reacties-. En dan ben je weer bij voren af aan.
M.a.w. je komt niet verder met de onderwerpen, wel met de reacties op de genealogische vragen, daar kun je sowieso bij scrollen. Of in het vakje -onderwerp- iets invullen. Geen moeite mee.
Het klopt echter wel dat het voornamelijk slaat op "de verhalen". En daar sommige mensen totaal niet reageren of bedanken op al het werk dat wij verricht hebben, kom je zo niet verder. Het verdwijnt in het niet. Verder ga ik me niet in alle bochten wringen om op hun vraag + antwoord(en) terug te komen, en aan te vullen.
Mvg.
Helena zei op 6 oktober 2019 om 22:04
Doe hetzelfde -> Laatste reacties -> bekijk alle reacties -> klik aan -> en ga je dan verder zoals Norah hiervoor aangaf dan ben je weer bij af. Klopt.

Maar na het aanklikken van 'bekijk alle reacties' -> ga dan naar de linkerkant waarin alle forum reacties staan en scroll langs de onderwerpen dan kom je het onderwerp vanzelf wel weer tegen. Niet alleen de genealogische vragen. Ook die uit 'Verhalen'. Daar staat de naam van de auteur elke keer erbij. Soms moet je hiervoor naar een volgende of zelfs 3e of 4e pagina om een onderwerp terug te vinden.
De vragensteller/ster of iemand die op de vraag gereageerd heeft zal een mailtje gekregen hebben wanneer er een volgende reactie gekomen is want ook bij Verhalen staat de optie "Stuur mij een bericht als er nieuwe reacties zijn'. Dat een vragensteller/ster daarop dan niet meer gereageerd heeft..tja, die kan het bijv. zelf niet teruggevonden hebben indien deze optie 'ontvinkt' werd..? Ofwel die kan een paar dagen geen gelegenheid gehad hebben. Ofwel voor lief nemen dat iemand een en ander opzoekt zonder daar verder bij na te denken. Dat gebeurt in het 'genealogisch' forum evengoed wel eens. Daar wordt soms ook niet meer gereageerd. Jammer... [ al is bevestiging of een kort dank-je natuurlijk wel aardig].
HenkD zei op 6 oktober 2019 om 22:54
Ik denk eigenlijk dat al die mysterieuze schermen en omleidingen alleen maar bedoeld zijn om Norah hier op ons eigen forum geconcentreerd te houden.
Het BHIC zal dus niet gauw met een oplossing komen....
En terecht :)
Norah zei op 6 oktober 2019 om 23:43
Kijk, een charmante man, bijna uitgestorven in deze tijd;) Dank je wel, Henk!
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 7 oktober 2019 om 08:28
Dag allemaal,

Norah, ik begrijp je verwarring nu beter. En Helena, je hebt gelijk met hoe het werkt.

Er zijn eigenlijk maar twee schermen: eentje (dat is ook het startscherm) met daarop links alle onderwerpen, en rechts een paar reacties met knop om alle reacties te zien, en (als je op die knop klikt) eentje met daarop links alle reacties, en rechts een paar onderwerpen met knop om alle onderwerpen te zien. Die knoppen laten je dus wisselen tussen beide schermen. Maar inderdaad, klik je op de knop voor de reacties, dan verschijnen die links, en niet rechts (waar de knop stond). Even zo voor de onderwerpen. Wellicht is dat het verwarrende; je klikt op een knop in het rechterbalkje en verwacht in dat balkje dan ook hetgeen te zien waarvoor je klikte. Maar dat is dus niet zo.

Nou goed, als je het eenmaal weet, is het hopelijk best duidelijk :-) En inderdaad Helena, op het scherm met daarop alle reacties, daar zie je al bladerende ook alle reacties op verhalen en onderwerpen op het 'praat mee' forum passeren.

Nou goed, zoals gezegd, er is zéker verbetering mogelijk. Tegen de tijd dat het huidige project om de website responsive te maken is afgerond, en er weer ruimte komt voor nieuwe projecten rond de website, ben ik sowieso van plan via een kleine enquête wensen rond het forum te inventariseren. Want misschien is er wel méér te verbeteren. Denk aan het toevoegen van rubrieken, een tag 'opgelost', optie voor privéberichten enz. enz. Ik ben benieuwd naar ieders ideeën en mening daarover. En zo bouwen we ieder jaar een stukje bij.
Norah zei op 7 oktober 2019 om 19:59
Christian, ik "zeur" toch even door:

Blauw balkje rechts:
bekijk alle reacties > bekijk alle onderwerpen > bekijk alle reacties > bekijk alle onderwerpen, en vice versa.
In mijn ogen is dit een vicieuze cirkel, je komt zo niet verder. Persoonlijk vind ik dit geen foutje, maar een fout. En als ik me goed herinner, is dit er opeens ingeslopen. Het moet er toch uit te halen zijn...?
Mvg.
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 7 oktober 2019 om 20:51
Dag Norah,

Je kunt gerust zijn, want er is geen sprake van een fout, zelfs niet van een foutje. Het zijn simpelweg twee schermen, die allebei een knop bevatten om bij het andere scherm te komen.

Je start op het beginscherm van het forum. Dat is dit scherm:

http://www.bhic.nl/onderzoeken/forum

Dat scherm bevat aan de linkerkant alle onderwerpen van het forum voor historisch onderzoek en genealogie, zeg maar wat de meesten onder 'het forum' verstaan. Onderaan die lijst staan bladerknoppen, daarmee kun je helemaal terug tot 2007, als je zou willen. En er is de zoekfunctie.

Op datzelfde scherm worden aan de rechterkant alvast een paar van de laatste reacties op die onderwerpen getoond. Wil je álle reacties zien, dan druk je op de knop 'bekijk alle reacties' daaronder.

Je komt dan op het tweede scherm. Dat is dit scherm:

http://www.bhic.nl/onderzoeken/forum/reacties

Dat scherm bevat aan de linkerkant alle reacties - daarvoor had je geklikt - niet alleen van het forum voor historisch onderzoek en genealogie, maar dus ook reacties op lokale verhalen en 'praat mee' fora. Onderaan die lijst staan weer bladerknoppen, daarmee kun je zelfs helemaal tot 2006 terug.

Op datzelfde scherm worden aan de rechterkant nu alvast een paar van de nieuwste onderwerpen getoond. Wil je álle onderwerpen zien, dan druk je op de knop 'bekijk alle onderwerpen' daaronder.

Je komt dan weer op het eerste scherm. Met dus aan de linkerkant alle onderwerpen - daarvoor had je nu geklikt.

Kortom, het onderwerpenscherm bevat tevens een paar van de laatste reacties en een knop om álle reacties te zien. Het reactiescherm bevat tevens een paar van de nieuwste onderwerpen en een knop om álle onderwerpen te zien.

En serieus, dit is toch echt al jaren zo...

Ik denk dat je misschien even te veel op die kantlijn bent gefixeerd. Je klikt daar op een knop voor bijvoorbeeld alle reacties, en jij verwacht die reacties dan ook in die kantlijn te krijgen, maar krijgt in plaats daarvan onderwerpen. En als je dan op de knop voor alle onderwerpen klikt, krijg je in die kantlijn ineens weer reacties. In jouw ogen kom je zo dus niet verder. Maar je moet dus niet alleen naar de kantlijn kijken. Als je daar op een knop voor alle reacties drukt, dan komen die dus niet in de kantlijn, maar komen die aan de linkerkant, die krijgen dan natuurlijk de 'hoofdruimte' op het scherm, inclusief bladerknoppen en al.

Mocht het je nog steeds duizelen, dan geef ik toe, ik kan het niet beter uitleggen dan dit. Dan kunnen we beter een keertje bellen.

Groeten uit de Citadel.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: