skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

leesvenster scans uitbreiden zoommogelijkheid met 75%

Gérard Derks vertelde op 14 augustus 2017 om 16:08 uur
Is het mogelijk om de zoommogelijkheid binnen het leesvenster (in de gewone stand, dus niet de fullscreen stand) voor de scans uit te breiden met een percentage van 75% ??

Daaronder zit 50%, is vaak net wat te klein, maar de eerstvolgende mogelijkheid is pas 100% en dat vind ik meestal weer te groot. Vrijwel altijd zou ik liever iets er tussenin willen, maar er is helaas geen tussenstap.

Ben ik de enige met deze wens of zijn er meer onderzoekers die dit graag zouden willen?

Reacties (8)

Norah zei op 14 augustus 2017 om 16:22
Sluit me hier bij aan, Gérard.
Guus zei op 14 augustus 2017 om 16:34
Nog fijner .... auto-zoom!!!
Maurice zei op 14 augustus 2017 om 18:19
Als je control ingedrukt houdt en dan het scrollwiel gebruikt, zou je ook moeten kunnen in-/uitzoomen. Alleen doe je dat dan via het browservenster (Firefox doet het in stappen van 10%), maar op zich is dat snel en gemakkelijk.
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 15 augustus 2017 om 09:47
Dag Gérard (en Norah, Guus en Maurice),

Je wordt op je wenken bediend, Gérard, alleen moet je er nog eventjes geduld voor hebben. Waarschijnlijk begin volgend jaar vernieuwen we onze genealogische zoekmachine, waaronder de viewer voor de scans. Daarin zit nagenoeg traploos in- en uitzoomen ingebouwd. Wij vinden dat zelf trouwens ook een hele vooruitgang.
Gérard Derks zei op 15 augustus 2017 om 23:31
Dat is goed nieuws. Zal mij vooral van pas komen bij het snel doornemen van bijvoorbeeld een schepenprotocol. Tenminste ...... wanneer je bij het doorbladeren ook kan kiezen voor een bepaald zoompercentage dat geschikt is voor het gescande archiefstuk. Als het scherm echter bij het doorbladeren bij iedere nieuwe pagina steeds weer terugspringt naar een niet gewenst standaard-zoompercentage als vertrekpunt schiet ik er nog weinig mee op, aangezien ik dan nog steeds bij iedere pagina opnieuw moet in- of uitzoomen..... ("Als u begrijpt wat ik bedoel")
Helena zei op 16 augustus 2017 om 00:12
.. maar dan zul je soms toch moeten switchen, Gérard, wanneer je diverse handschriften ziet op soms een en dezelfde pagina. De een schreef klein, de ander groot...al naar gelang men mogelijk zuinig wilde zijn op het kostbare papier?

Mijn wens aansluitend hieraan: twee pagina's tegelijk zichtbaar maken waardoor je - bij moelijk leesbaar schrift- sneller kunt vergelijken hoe iets bij andere dopen bijv. geschreven werd. Voooral wanneer er slechts enkele inschrijvingen op een pagina staan en je weinig vergelijk hebt op die ene pagina. [ dit is een van de redenen dat ik soms wel eens minder ' loyal' ben aan deze scans bij BHIC en dan via zoekakten iets nazie, omdat ik daar wel twee pagina's tegelijk kan inzien. Het nadeeel daarentegen is dat de scans aldaar te donker of soms zelfs niet volledig (marges vergeten) verfilmd zijn. M.a.w. ik switch wel eens heen en weer in deze...als u begrijpt wat ik bedoel ..
Helena zei op 16 augustus 2017 om 03:45
Zag zojuist in de testversie dat het switchen van ene scan naar andere wat sneller kan gaan; dan wordt mijn wens naar dubbele pagina wel wat op achtergrond geschoven. Goed kunnen inzoomen is belangrijker ..
Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 16 augustus 2017 om 11:04
De scans van de schepenprotocollen worden gaandeweg overgezet naar een ander systeem, hetzelfde als waar de notarisscans nu al in zitten. Hierin is traploos in/uitzoomen op dit moment al mogelijk, dus dat treft.

Twee scans naast elkaar zien, dat zit niet in de software ingebakken. Als alternatief zou je een tweede monitor op je computer kunnen aansluiten, waarop je twee vensters open zet met twee scans. Ik doe dat thuis ook wel eens.

Er moet iets te wensen overblijven hè :-)

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.