skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Overlijdensakten Duitsland (NRW) 1874-1938 gedigitaliseerd

Bram vertelde op 8 mei 2019 om 14:58 uur
Onze oosterburen in Nordrhein-Westfalen zijn goed bezig geweest de laatste tijd. De overlijdensakten in het Rijngebied over de periode oktober 1874/januari 1876 t/m juni 1938 zijn gedigitaliseerd. Het archief is helaas nog niet klaar met het inrichten van de website, daarom moet er met een kleine omweg toegang tot de data gevonden worden.

Hier twee mogelijkheden:
Mogelijkheid 1: ga naar http://familienbuch-euregio.eu/guest.html . Klik dan op de link Historische Listen (iets links van het midden van de pagina). Helemaal onderaan onder het kopje "Archivbestände" bevindt zich de link: "Sterbeurkunden NRW / Rheinland 1876 bis 1938". Deze aanklikken en er opent zich een nieuwe pagina. Drie filters maken het mogelijk om stad en jaar te selecteren. Klik dan rechts de link aan en een dfg-viewer van het landesarchief met de betreffende scans wordt geopend.

Methode 2:
Direkt op deze link klikken: http://familienbuch-euregio.eu/genius/php/ewoPage.php?tam=Kahlen&sub=PublicAll&cat=60&top=84&list=296&page=1365&tree=0:1:2:3:4&step=0&sid=&yTopic=65&tm=1557319312417 .
Drie filters maken het mogelijk om stad en jaar te selecteren. Klik dan rechts de link aan en een dfg-viewer van het landesarchief met de betreffende scans wordt geopend. De meeste jaargangen schijnen aan het eind een alfabetisch overzicht te hebben, die het zoeken vergemakkelijkt.

Het archief heeft nog wat problemen, dus het loopt nog niet allemaal vlekkeloos en in de nabije toekomst zullen ze waarschijnlijk hun eigen toegang ter beschikking stellen.

Hier is meer informatie direct van het archief zelf: http://www.archive.nrw.de/lav/abteilungen/rheinland/bestaende_duesseldorf/index.php. En over het project: http://www.archive.nrw.de/lav/abteilungen/rheinland/BilderKartenLogosDateien/PA3103_EinleitungDigitalisatpraesentation.pdf . Alles wel in het Duits.

Overigens heb ik onlangs al in een forumbericht gezegd dat voor Keulen veel meer scans van de burgelijke stand beschikbaar zijn, ook geboorten en huwelijken. Ga daarvoor naar: http://historischesarchivkoeln.de/lav/index.php . Ook hier geld dat zoeken nog niet mogelijk is, maar ze zijn druk bezig met indexeren.

Veel succes ermee.

Reacties (7)

Bram zei op 8 mei 2019 om 15:09
P.S. steden beginnend met F-Z worden waarschijnlijk later gedigitaliseerd. Een enkele zit er al tussen omdat ze tegenwoordig een andere stad toebehoren.
Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 9 mei 2019 om 08:47
Bedankt voor het doorgeven Bram, nu zijn we niet alleen op de hoogte van het harde werk dat onze oosterburen hebben verzet, maar kunnen we er ook nog gebruik van maken.
kim zei op 28 februari 2020 om 07:12
Hoi,

Enig idee hoe ik iemand moet vinden in duitsland.
Mijn overgrootvader zou naar duitsland zijn gegaan maar nooit teruggekomen uit den tweede oorlog.
Norah zei op 28 februari 2020 om 10:31
Dag Kim,

Volgens mij gaat en ging het Rode Kruis daar over. Kijk ook eens bij www.cbg.nl > verzamelingen.
Heeft de familie nooit inlichtingen ingewonnen?
Mvg.
erna zei op 28 februari 2020 om 12:38
kijk eens op oorlogslevens.nl daar kun je veel vinden over mensen die in kampen enz hebben gezeten in de oorlog
Dorethé zei op 28 februari 2020 om 13:13
Kijk eens bij ITC Arolsen : https://arolsen-archives.org.

The Arolsen Archives are the world’s most comprehensive archive on National Socialist persecution. The documents were collected to help clarify the fates of the victims of persecution. They contain information on victims of the Holocaust and concentration camp prisoners, on foreign forced laborers and on the survivors who were trying to rebuild their lives as displaced persons.

Today, over 30 million original documents are listed on the UNESCO‘s Memory of the World documentary heritage register. They are an important source of knowledge while at the same time serving as a warning for society today.

More and more holdings are being published in the online archive and the number of searchable names and keywords is also growing all the time.
clericus.eu
clericus.eu zei op 29 februari 2020 om 13:02
Hartelijk dank Bram. Kan nog eens kijken of ik met mijn Opper Gelre takken verder kan komen in de 10de-11de generatie <1750 in de plaatsen Wegberg / Uvenkoven / Niederkruchten/ Breijel verder kan komen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.