Overlijdensakten Duitsland (NRW) 1874-1938 gedigitaliseerd

vertelde op 8 mei 2019 om 14:58 uur

Onze oosterburen in Nordrhein-Westfalen zijn goed bezig geweest de laatste tijd. De overlijdensakten in het Rijngebied over de periode oktober 1874/januari 1876 t/m juni 1938 zijn gedigitaliseerd. Het archief is helaas nog niet klaar met het inrichten van de website, daarom moet er met een kleine omweg toegang tot de data gevonden worden.

Hier twee mogelijkheden:
Mogelijkheid 1: ga naar http://familienbuch-euregio.eu/guest.html . Klik dan op de link Historische Listen (iets links van het midden van de pagina). Helemaal onderaan onder het kopje "Archivbestände" bevindt zich de link: "Sterbeurkunden NRW / Rheinland 1876 bis 1938". Deze aanklikken en er opent zich een nieuwe pagina. Drie filters maken het mogelijk om stad en jaar te selecteren. Klik dan rechts de link aan en een dfg-viewer van het landesarchief met de betreffende scans wordt geopend.

Methode 2:
Direkt op deze link klikken: http://familienbuch-euregio.eu/genius/php/ewoPage.php?tam=Kahlen&sub=PublicAll&cat=60&top=84&list=296&page=1365&tree=0:1:2:3:4&step=0&sid=&yTopic=65&tm=1557319312417 .
Drie filters maken het mogelijk om stad en jaar te selecteren. Klik dan rechts de link aan en een dfg-viewer van het landesarchief met de betreffende scans wordt geopend. De meeste jaargangen schijnen aan het eind een alfabetisch overzicht te hebben, die het zoeken vergemakkelijkt.

Het archief heeft nog wat problemen, dus het loopt nog niet allemaal vlekkeloos en in de nabije toekomst zullen ze waarschijnlijk hun eigen toegang ter beschikking stellen.

Hier is meer informatie direct van het archief zelf: http://www.archive.nrw.de/lav/abteilungen/rheinland/bestaende_duesseldorf/index.php. En over het project: http://www.archive.nrw.de/lav/abteilungen/rheinland/BilderKartenLogosDateien/PA3103_EinleitungDigitalisatpraesentation.pdf . Alles wel in het Duits.

Overigens heb ik onlangs al in een forumbericht gezegd dat voor Keulen veel meer scans van de burgelijke stand beschikbaar zijn, ook geboorten en huwelijken. Ga daarvoor naar: http://historischesarchivkoeln.de/lav/index.php . Ook hier geld dat zoeken nog niet mogelijk is, maar ze zijn druk bezig met indexeren.

Veel succes ermee.

Reacties (2)

Bram zei op 8 mei 2019 om 15:09 uur

P.S. steden beginnend met F-Z worden waarschijnlijk later gedigitaliseerd. Een enkele zit er al tussen omdat ze tegenwoordig een andere stad toebehoren.

Hilde Jansma
Hilde Jansma bhic zei op 9 mei 2019 om 08:47 uur

Bedankt voor het doorgeven Bram, nu zijn we niet alleen op de hoogte van het harde werk dat onze oosterburen hebben verzet, maar kunnen we er ook nog gebruik van maken.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: