Trimbos, biljartmakers

vertelde op 7 december 2019 om 21:01 uur

Vanuit Bergen op Zoom rond 1660, dan naar Oosterhout (vanaf ca. 1880), dan Den Bosch (rond 1910) en vervolgens te Eindhoven rond 1930 en later daar opduikend. Wie heeft fotos van een van deze biljartmakers zelf of hun gezin, danwel hun nering?. De genealogie is me bekend, maar dit groepje Trimbos intrigeert me, men woonde ooit in de straat waar ik in Eindhoven opgroerde, n..l de Schootsestraat.

Reacties (6)

jan toirkens zei op 7 december 2019 om 21:48 uur

Waar ik hierboven schreef rond 1660 moet dit zijn rond 1860. In ieder geval is dit de rechte lijn van dit groepje ter verduidelijking:
1. Wilhelmus Johannes Trimbos, geboren 10 juni 1816 Bergen op Zoom. Huwt Anna Eva Schoorman
2. Constantinus Wilhelmus Maria Trimbos, geboren 31 december 1861 Bergen op Zoom. Huwt Pieternella Joosten
3. Hendrikus Antonis Trimbos, geboren 7 september 1884 te Oosterhout. Huwt Johanna Maria van Houtert. Vestigt zich in Den Bosch, Hinthamerstraat 83 (cafe, biljartmaker). Gaat rond 1930 in Eindhoven wonen, eerst aan de Boschdijk
4. Franciscus Henricus Cornelis Trimbos. Geboren 2 jan. 1913 Den Bosch. Huwt Den Bosch met Gerardina Lambooij. Boekdrukker, biljartmaker aan de Schootsestraat hoek Frederiklaan.

Norah zei op 8 december 2019 om 12:51 uur

Helaas geen foto's van deze familie kunnen vinden, wel dit:
www.ihesm.com/eindhoven1934/oudstrijp/ Hier staat ook een contactpersoon bij vermeld(mail).
Eventueel zijn er foto's aanwezig bij de heemkundekring Eindhoven?
Mvg.

jan toirkens zei op 8 december 2019 om 17:30 uur

Dank je wel Norah voor je tip, ik zal inderdaad eens kontakt opnemen met deze heer van die website, je weet maar nooit. Beste groet, Jan Toirkens

jan toirkens zei op 11 december 2019 om 17:07 uur

Er is in ieder geval een foto van het huis waar Franciscs Henrickus Cornelis Trimbos ooit woonde aan de Schootsestraat, hoek Frederiklaan, waar later de Rabobank kwam nabij het Trudoplein te Strijp Eindhoven. Indien iemand is geinteresseerd. laat maar weten. Mijn vraag nu is er een die ikzelf niet hebben kiunnen beantwoorden. Wanneer en waar is deze Franciscus overleden, geboren zijnde Den Bosch 2 januari 1913. Heb gezocht via *wie was wie* en via Delpher. Geen resultaat .... Wie helpt me verder? Met vriendelijke groet, Jan Toirkens

HenkD zei op 12 december 2019 om 11:21 uur

Beste Jan,
Was vroeger wel bezig met biljarten (en poolen) en ben wel vaak een "Trimbos" tegengekomen.
Delpher is natuurlijk een prima bron maar er zijn meer sites waar historische kranten te vinden zijn, zoals deze:
https://schiedam.courant.nu/issue/RD/1981-12-17/edition/0/page/5?query=

In dit artikel (van 1981) komt een Constant Trimbos voor, hoofdbestuurslid van de Koninklijke Nederlandse Biljart Bond (KNBB).
Ik denk dat je best wel wat zou kunnen achterhalen als je gewoon het telefoonboek er bij pakt.
Appels vallen niet ver van de boom - en bloed kruipt waar het niet gaan kan ;-)

jan toirkens zei op 12 december 2019 om 14:08 uur

@HenkD, dat doet me echt deugd te horen van dat voorzitterschap in 1981 van de heer Constant Trimbos van de Koninlijke Nederlandse biljartbond. Zeer waarschijnlijk een nazaat van de biljartmakersfamile te Bergen op Zoom. Leuk ook te horen dat je zelf nog ooit biljartte met ene Trimbos. Was dat In in Strijp of Eindhoven?. Herinner je je diens naam nog?. Zelf hoorde ik mijn oom Piet Toirkens nogal eens over Trimbos praten als collega-biljarter, oom Piet werd nog ooit kampioen (rond 1985 of zo), jammer genoeg kan ik hem niets meer navragen, hij kende de Strijpse familie van nabij. Ik heb de telefoongids van de KPN 1998 (op CD) er nog eens op nagekeken, geen Trimbos meer als biljartmakers, wel diverse privepersonen (uietraard). Dank je wel voor je attente opmerkingen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: