Visscher = van Loon ????? Princenhage

vertelde op 27 september 2010 om 20:03 uur

Kan iemand mij vertellen of Visser (Visscher) en van Loon uit Princenhage misschien aliassen kunnen zijn???
Ik zit namelijk met Dominicus Gerrits Donckers getrouwd in 1713 met Marietje Aartsen van Loon,onder deze naam is alleen een kind gedoopt 2-2-1715 Adriana,met als doopgetuigen Cornelis Jan Ermen en Petronella Rombauts,welke namen wel weer in verband zouden staan met de andere kinderen van Dominicus waarvan de moeder opeens Maria Aerts Visscher of ook wel Maria Cornelis Visscher heet,de eerste al in 1713 !!! Maria 15-12-1713 als dochter van Domis Geert Domen en maria Cornelis Vischers,het tweede kind Gerardus 11-9-1716,zoon van Dominicus Gerit Donckers en Maria Aart Vissers.
Als Domus Gerridt Donkers weer hertrouwt 2-5-1723 wordt idd Maria Aart Vissers als vorige echtgenote genoemd,hij is dan weduwnaar.
Lang verhaal,maar in het kort dus is van Loon het zelfde als Vissers in Princenhage????

Reacties (1)

Inge Schepers zei op 28 september 2010 om 14:45 uur

Ik heb even naar de gegevens gekeken en het lijkt er inderdaad sterk op dat genoemde Maria's inderdaad een en dezelfde persoon zijn.

Keihard bewijzen is lastig, maar zou "van Loon" misschien een verwijzing kunnen zijn naar de plaats Loon? Dit zou de plaats kunnen zijn waar Maria en/of haar voorouders oorspronkelijk vandaan kwamen?

In mijn eigen kwartierstaat zie ik iets soortgelijks ook twee keer gebeuren, en daar heb ik inderdaad een link kunnen leggen met een plaats waar de persoon (of diens voorouders) vandaan kwamen. Er kunnen ooit wel een paar generaties tussen zitten, omdat dit soort "bijnamen" ooit lang bleven hangen.

Groeten,
Inge

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: