skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

wapen geslacht van Uden-en de plaats "Cuijck"

Henriette Boutens vertelde op 12 februari 2011 om 18:54 uur
Goede middag, weet iemand waarom het wapen van de familie "van uden" zoveel lijkt op het wapen van de stad "cuijck(kuyk)? mvg Henriette Boutens van Uden

Reacties (51)

Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 14 februari 2011 om 13:55
Dag Henriette,

Heb je het CBG (www.cbg.nl) geraadpleegd ? Daar zie ik heel veel over van Uden wapens en o.a. dit :
Familiewapen Strick
Wapen: In goud drie zwarte merletten.
Helmteken: een uitkomende zilveren zwanehals en -kop met rode snavel tussen een zwarte baniervlucht.
Dekkleden: zwart, gevoerd van goud.

Wapenvoerder: Dit wapen - zonder kleuraanduiding en helmteken - werd gevoerd door Aert Goyaerts Strick de Jonge, overleden 1482. Hij was de kleinzoon van Goyaert Goyaerts Strick van Uden, de broer van Aleid's vader Hendrik Goyaerts; het helmteken komt voor op de grafzerk in de St. Janskerk te 's-Hertogenbosch van Hans Strick, overleden 27 september 1645, die eveneens bovengenoemd wapen voerde. Dit wapen is in 1993 door de aanvrager aangenomen t.b.v. de nakomelingen van Aleid Hendricks Strick hierna genoemd; het is gebaseerd op het wapen Strick en als breuk zijn andere kleuren en helmteken vastgelegd. Geregistreerd op verzoek van Wilhelmus Lambertus Strick (naamswijziging op bevel van de Officier van Justitie d.d. 3 mei 1989), geboren Oss 12 december 1916, wonende aldaar, zoon van Wilhelmus Strik en Anna Maria van Egtelen. Aanvrager stamt af van Rutger Arnts Essensoen van Harleweijde en Aleid Hendricks Strick, kleindochter van Goijaert Strick van Uden, overleden voor 19 juni 1419.

Uitgiftedatum: 26 april 1994

Bron 1:
Lit.: J.P.A. Pennings en W.L. Strick, Genealogie Strick van Uden (Oss 1994).


Afbeelding: Strik01

Ik denk dat de familie van Uden misschien geparenteerd zijn aan de adellijke familie van Cuijk.

Groeten,

Gerard Lemmens
Henriette Boutens zei op 14 februari 2011 om 16:16
Beste Gerard, hartelijk dank voor je informatie: ik heb de web van cbg geraadpleegd, maar geen beschrijving komt overeen met het wapen (tegel) die ikzelf heb van de familie van mijn moeder. Groeten Henriette Boutens van Uden.
Ing. Gerard W. Ch. Lemmens zei op 14 februari 2011 om 17:28
Dag Henriette,

Dan staat er niets anders te doen dan een genealogie optestellen van jouw moeders van Uden familie en de wapendrager die inet CBG noemt in die genealogie weer te vinden. Trouwens het CBG geeft wel een heel andere zetting in het van Uden wapen van de Merletten dan dat der van Cuyks.

Veel succes met je nasporingen,

Gerard
Henriette boutens van Uden zei op 14 februari 2011 om 20:43
Bedankt Gerard,


tot nog toe ben ik niet verder gekomen als tot de 16e eeuw met een zg,"Johannes philippi van Uden" (bijna allen rond Berlicum).mvg Henriette
Brigitte vd Broek zei op 14 maart 2011 om 03:22
Hoi Henriette,

Ik ben geinteresseerd in wat je hebt van Johannis Philippi van Uden.
Ik ben nl met die stamboom bezig.

Groetjes,
Henriette Boutens zei op 14 maart 2011 om 15:37
Beste Brigitte, dank voor de web, die ik ondetussen geraadpleegd heb,en inderdaad dit is bijna hetzelfde wapen wat ik van onze familie heb, dus wel afkomstig waarschijnlijnk van de familie van Cuyck.ons wapen heeft dezelfde merletten met 3 roosjes.
Ik had mijn wapen willen scannen , maar ik denk dat dit niet mogelijk is in dit forum. nogmaals met hartelijk damk Henriette Boutens(van Uden)
Rene van Uden zei op 23 september 2012 om 19:34
Jan van Cuijck is Heer van Uden geworden en heeft het wapen met wapenhoek en 7 merletten aangenomen. Dit wapen werd na navorsing tot ca 1200 door C.L.A. Van Uden gevoerd met een kwartier en 3 gouden mispelbloemen. Deze zouden zijn toegekend door de hertog van Gelre wegens bewezen diensten.
Henriette Boutens zei op 23 september 2012 om 19:53
Beste Rene, heel interesant de beschrijving en origen van het wapen van Cuijck /van Uden.Ik heb thuis een tegeltje van het familiewapen "van Uden" en dat ziet er precies zo uit.(dit betreft de familie van mijn moeder die in Dinther-Heeswijk woonden, en een genealogische lijn naar "van CUCK" hebben)
Bedoel je met Jan van Cuijck die getrouwd was met Jutta van Nassau? en wie is C.L.A van Uden die je vermeld.Hartelijk gegroet Henriette Boutens van Uden
Henriette Boutens zei op 23 september 2012 om 19:58
Beste Rene, Omdat jouw achternaam ook Van Uden is, heb je toevallig gegevens over het paar Johannes philippi Van Uden x Peterke wouter van Colen? mvg Henriette
Brigitte vd Broek zei op 23 september 2012 om 22:53
Hoi Henriette,

Ik heb wel gegevens over Johannes Philippi en Peterke Wouter van Colen en wil je die best geven maar mag ik eerst vragen wat de connectie is met jouw van Udens? Ik ben een afstammeling van hem en heb zijn stamboom uitgezocht. Ik heb hier eerder interesse in getoond maar heb toen helaas geen antwoord gekregen.

groetjes

Groetjes
Henriette Boutens zei op 24 september 2012 om 00:54
Hallo Brigitte,

Mijn moeder is ook een directe afstammeling van Johannes philippi x Peterke wouter van Colen.Mijn moeder;Maria antonia Van Uden,haar vader:Hendrikus van Uden x Adriana van Driessen(s),zijn vader Petrus van Uden x Adriana Merx,zijn vader Nicolaas van Uden x Elisabeth van Heinsbergen,zijn vader Petrus anthonij van Uden x Anna maria De Bresser,zijn vader:Anthonij petri van Uden x joanna maria van Helvoort,zijn vader:Petrus mathias van Uden x Eijken hendriks van Deursen,zijn vader:Willem Van Uden x Creintje van Swaenbergen,zijn vader:Philips johannes van Uden x Johanna Smulders,zijn vader:Johannes philippi x Peterke peter wouter van colen.Over dit laatste paar heb ik geen datas kunnen vinden,dus als je gegevens,heel graag welkom,hartelijk gegroet Henriette Boutens van Uden
Brigitte vd Broek zei op 24 september 2012 om 01:30
Hoi Henriette,

Ik ben heel benieuwd hoe jij Antonij Peter van Uden X Jennemie Hendrik van Helvoort gelinkt hebt aan Petrus Matthias van Uden. Ik heb dit bij meerdere mensen gezien zonder een duidelijk bewijs. Ik heb me een ongeluk gezocht naar zijn doop maar niet kunnen vinden. Er is een gat van 5 jaar bij dit echtpaar tussen kind 1 en 2 maar deze Antonij komt geen enkele keer voor als doopgetuige bij zijn vermeende broers en andersom ook niet. Is er "bewijs" en niet alleen vermoedens? Ik moet zeggen dat ik zelf dat vermoeden ook heb maar wegens gebrek aan bewijs niet in de stamboom heb opgenomen.

Dat familiewapen. Ik heb van meerdere mensen te horen gekregen dat er van deze tak een familiewapen zou zijn en sommige hadden er een voorbeeld van. Er is onderzoek gedaan en dat wees uit dat er geen relatie is gevonden tussen deze tak van Uden en de familie die dit wapen voerde. Het vermoeden rees dat men dit geopperd heeft om afbeelding van het wapen te verkopen.
Maar als jij meer weet hoor ik het graag.

Joannes Philippi van Uden X Peterken Peter Wouter Coolen van Roosmalen

Kinderen:

Aleijdis X Mattis Joannis van Nimegen
Agnes X Daniel Emberti Daniels van der Aa
Wilhelma X Joannes Joannes de Bitter
Philippus gedoopt: 07-11-1604 te 's-Hertogenbosch vermoedelijk jong overleden.
Petrus gedoopt: 15-08-1608 te 's-Hertogenbosch vermoedelijk jong overleden
Philippus gedoopt: 27-01-1613 te 's-Hertogenbosch X 1 Maria Joannis Nicolai vd Coevering, 2 Jenneke Matthei Antonij Smulders

Ik vermoed dat Joannes Philippi of zijn vader uit Uden kwam en zo aan de naam van Uden kwam. Er was waarschijnlijk geld in de familie want Philippus was in 1667 President Schepen in Berlicum.

Ik ben zeer benieuwd naar je antwoord.

Groetjes
Brigitte vd Broek zei op 24 september 2012 om 01:49
ps bij de doop van Philippus 1604 was Lijsken Philippi van Uden doopgetuige.

Bij de doop van Philippus 1613 was Ariken Wouters doopgetuige. Dit is mogelijk Ariken Michiels van Berlicum X Wouter Aerts van der Biezen (Schepen)
Zijn ouders zijn Aert Daniel vd Biezen X Elisabeth Wouter Coolen van Roosmalen.
jan van der Biezen zei op 24 september 2012 om 11:24
Even een correctie:
Wouter Aerts staat niet vermeld als een "van der Biezen", de nakomelingen van zijn zoon Marten Wouter Aerts kregen de naam van der Biezen zo rond 1700. De nakomelingen van Wouter Aerts kregen verschillende namen: Zo beschreven in het boek van de Familie van der Cammen, door Jan van der Heijden uit Geleen. Andere takken kregen de naam: Langenhuijsen ( in alle varianten), Verhoeven en Cuijpers.
Met vriendelijke groet
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 24 september 2012 om 11:57
Dag Henriette,

Met een naam zoals - van Uden - naar een stadje of dorp genoemd omdat ze daar vandaan kwamen - zijn er natuurlijk vele families met diezelfde naam die niet familie van elkaar zijn. Zo is er de kunstschilder - Thomas Carolus van Uden - waar niet veel over bekend is - en wiens familie uit het Land van Cuijk stamt.

Veel succes met je onderzoek,
Gerard
Brigitte vd Broek zei op 24 september 2012 om 13:51
Voor Jan,

Je hebt volkomen gelijk. Ik zal voortaan de juiste benaming gebruiken.
Ik gebruik voor mezelf de naam vd Biezen als verzamelnaam voor al deze takken vandaar. De andere namen zijn me bekend maar de naam Cuijpers hoor ik nu voor het eerst.

Groetjes
Henriette Boutens zei op 24 september 2012 om 16:20
Beste Brigitte, hartelijk dank voor je informatie; de kinderen van het paar Joannes Philippi van uden en Peterken had ik,alhoewel ik niet wist dat de achternaam van Peterke "Van Roosmalen is".Ook kende ik niet de achternaam van Daniel embert daniels "Van der Aa".Maar ken jij de ouders van Joannes Philippi Van Uden en Peterken wouter coolen van Roosmalen?

Verder ben ik alles opnieuw aan het uitpluizen, want ikzelf twijelde ook over de vader van Antonij peter van Uden.(nog geen originele scans online van)nogmaals dank en weten we meer dan laten we het elkaar weten hoop ik mvg Henriette
Henriette Boutens zei op 24 september 2012 om 16:22
Beste Jan , jij ook van dank voor de informatie betrefende "Van Biezen", nog meer om uit te zoeken.mvg Henriette Boutens
Henriette Boutens zei op 24 september 2012 om 16:25
Beste Gerard, uiteraard zijn niet alle van Uden meteen familie,en de lijn naar adelijke amilie van Cuyck loopt in mijn stamboom langs een andere lijn dan die "Van Uden",mvg Henriette Boutens
Henriette Boutens zei op 24 september 2012 om 16:28
Hallo Brigitte, nog even: als je geintereseerd bent ,zie mijn stamboom in "Geneanet" (ga naar Henriette Boutens van uden Pamplona (españa)
Brigitte vd Broek zei op 24 september 2012 om 17:13
Hoi Henriette,

De doop van deze Antonij Peter is tot nu toe helaas onvindbaar. Bij de doop van zijn zoon Antonius 1781 is Petrus Antonij van Uden getuige en dat zou mogelijk zijn vader kunnen zijn.
Maar van deze Petrus Antonij is ook niks meer te vinden in Berlicum. Mogelijk komen zij toch niet van Berlicum. Het blijft speculeren op dit moment.

Er is nog een mogelijkheid wat uit te pluizen maar dat zal zeer moeilijk worden. Bij het huwelijk van Antonij Peter van Uden en Jennemie Hendrik van Helvoort is er sprake van 4rde graads bloedverwantschap. Als je vanuit Jennemie van Helvoort terug kunt gaan naar de 1e graads is misschien te herleiden hoe de connectie met van Uden is. Je zou het kunnen proberen.
Er is op het internet het een en ander te vinden over deze familie van Helvoort.

De vader van Joannes Philippi heb ik niet kunnen vinden. Deze zal niet meer in de DTB's te vinden zijn en moet mogelijk gezocht worden in oude aktes bv een erfdeling. Mogelijk ook in Uden.
De ouders van Peterken van Roosmalen heb ik ook niet gevonden. Haar vader zal uiteraard zijn Peter Wouter Coolen maar met wie hij getrouwd is???
Ik heb wel een mogelijke zus van Peterken namelijk Henrisken X Roelof Peter Aerts.
Antonis Thomas van Roosmalen en Jan Flipsen van Uden zijn voogden over hun kinderen. Akte D594 jaar 1614. Er is ook een akte D 811 1608-1610 met namen van 2 andere voogden.

Verder is Joannes Philippi verschillende malen doopgetuige. Aan de hand hiervan heb ik geprobeerd familiebanden te ontdekken maar zonder resultaat. Het lijkt erop dat deze connecties te maken hebben met het Schepen zijn. Ik heb het dan oa over de families Smulders en van Hedel.

Er is nog genoeg uit te zoeken dus je hoeft je komende winter niet te vervelen ;)

Groetjes
Henriette Boutens zei op 24 september 2012 om 17:34
Beste Brigitte,dank voor je uitgebreide informatie; zeker niet te vervelen deze herfst en winter.
Hopelijk kunnen we in de toekomst nog meer informatie delen.mvg Henriette
Brigitte vd Broek zei op 24 september 2012 om 17:38
Je mag me altijd mailen als je vragen hebt. brvdbroek@hotmail.com

Ik heb nog een boel gegevens die ik wel met je wil delen.

Groetjes
Henriette Boutens zei op 25 september 2012 om 19:46
Hoi Brigitte,´
ik heb alle gegevens nog eens op papier naast elkaar gelegd,alle getuigen erbij gehaald en kom toch tot de conclusie dat Petrus matthias van Uden de vader is van Anthonij Peter van Uden x met Jennemie van Helvoort:want..philppus matthei van Uden is peter bij de doop van Mathias van Uden *1728 en Mathias is een broer van Anthonij Petri Van Uden * 1729.En deze twee broers zijn kinderen van Petrus Mathias van Uden x Eyken hendriks van Deursen.Petrus Mathias van Uden*1695 Berlicum en Philippus Matthei *1687 beiden zonen van Willem van Uden x creintje van Swaenenberg,Bovendien was Philipus mathei ook peter bij Anna van Helvoort (dochter van theodori peeters van helvoort en wilhelmina philips van Uden).Volgens mij was philippus mathei van Uden getrouwd met Anna maria willems lamberts van Helvoort 19-2-1719 Berlicum.wat denk je ? mvg Henriette
Brigitte vd Broek zei op 25 september 2012 om 20:37
Hoi Henriette,

Je hebt bij Antonij Petri een geboorte jaar staan van 1729. Wat is de precieze geboortedatum en plaats want die heb ik niet. Als je die voor me hebt kom ik er op terug.

Ik heb als vrouw van Philippus Mathei en andere naam namelijk Anna Maria Willems van Gerwen met de zelfde huwelijksdatum. Dit klopt want ik heb de 4rde graads bloedverwantschap uitgevogelt en kom dan uit bij 2 zussen Nicola en Brigitta Walteri Tonissen Coolen als overgrootouders.

Anna Maria Willems van Gerven/Gerwen is gedoopt 18-04-1697 te Berlicum als dochter van Wilhelmus Peter Willem Thomassen van Gerven en Maria Marten Tijsen van de Veerdonck.

Groetjes
Henriette Boutens zei op 25 september 2012 om 23:00
Beste Brigitte

ik heb je gemaild met enkele schemas van mijn stamboom,ik hoop dat je het kan zien.verder is Anna maria willems wel "Van Gerwen" zoals je zei.
Anthonij Petri*1729 Berlicum+2911784 Berlicum,begraven 30-1-1784 Berlicum, mvg Henriette
Brigitte vd Broek zei op 25 september 2012 om 23:36
Hoi Henriette,

Ik heb naar je schema gekeken maar vind geen enkel bewijs dat Antonij Petri een zoon is van genoemde ouders.
Geen geboortedatum, hij is geen doopgetuige bij zijn vermeende broers en zus en andersom. Naar mijn mening is er niks wat hen met elkaar verbind.
Zijn geboortejaar 1729 waarop is dat gebaseerd?
Waarschijnlijk op zijn leeftijd bij overlijden vermoed ik. Helaas is dat niet erg betrouwbaar omdat ze qua leeftijd er nogal eens naast zaten.


Bij zijn huwelijk staat dat hij geboren is in Berlicum. Petrus en Eyken woonden in Heeswijk en daar zijn alle kinderen geboren en getrouwd.
Eijken leefde nog toen de kinderen van Antonij geboren werden. Waarom is zij geen doopgetuige? Ze is het wel bij de geboortes van andere kleinkinderen.

Ik ben niet overtuigd dan Antonij een broer is van Matthias.

Verder heb ik ook andere ouders van Jennemie van Helvoort en dus ook een andere geboortedatum.
Ik heb Hendrikus Theodorus van Helvoort en Maria Henrici Rombouts X 29-04-1736 te Berlicum
Ik heb dit gebaseerd op de doopgetuigen.

Onderzoek het bovenstaande maar eens en laat me weten wat je ervan vind aub.

groetjes
Brigitte vd Broek zei op 26 september 2012 om 00:03
Hendrikus Theodorus van Helvoort
gedoopt: 02-03-1708 te Berlicum
gehuwd met:
Maria Henrici Rombouts op 29-04-1736 te Berlicum

Kinderen

Anna 06-04-1737
getuigen Theodorus Jansen van Helvoort en Anna Henrici Rombouts

Jennemie
gedoopt: 16-10-1738 te Berlicum
getuigen Maria Dircks Rombouts en Henrica Abrams Glaudemans

Adrianus 06-09-1740
getuigen Evert Goeijerts Jansen en Mechtildis Dirckx van Helvoort

Anna 17-04-1742
getuigen Mechtildis Dirckx van Helvoort en Godefridus Henrici Rombouts

Hendrina 15-01-1744
getuigen Hendricus Dirks van Helvoort en Maria Everts (Maria Jansen Voets)

Wilhelmus 08-02-1748
getuigen Wilhelmus Henrici Rombouts en Theodora Joannis Fernandi Schouten

Theodorus 24-07-1750
getuigen Wilhelmus Theodori van Helvoort en Anna Wilhelmi van den Dunghen

Henricus 13-03-1753
getuigen Godefridus Henrici Rombouts en Mechtildis Theodori van Helvoort
Henriette Boutens zei op 26 september 2012 om 02:04
Beste Brigitte, hartelijk dank voor het snelle antwoord.(Sorry als mijn nederlands niet zo goed is, bijna 43 jaar dat ik niet in nederland woon).
Ik zal alles weer opnieuw rustig bekijken, maar toch toevallig dat bij verschillende kinderen van Jennemie van Helvoort x Anthonij petri van Uden peter zijn :Wilhelmus henrici van Helvoort Henrica henrici van Helvoort en bv. meter: Maria janse Westerlaken,wat de mogelijk geeft van de ouders die ik heb voor jennemie van Helvoort namelijk:Hendrici van Helvoort x Ana janse van Westerlaken,mvg Henriette
Brigitte vd Broek zei op 26 september 2012 om 19:22
Bij welk kind is Maria Janse Westerlaken de meter?

Groetjes
Brigitte vd Broek zei op 26 september 2012 om 19:48
Er zijn nog meer van Helvoorts doopgetuige bv Adrianus en Wilhelmus.
Als ik het goed heb hebben de door jouw gevonden ouders geen kinderen met deze naam. Die van mij wel.
Adrianus is gehuwd met Maria Jois Tiebos die getuige is bij Antonius 1781.

Jij hebt in 1772 twee kinderen Martinus en Petrus ik heb alleen Martinus. Ik heb nog een Gerardus 14-04-1777.
Bij geen enkel kind heb ik als doopgetuige Maria Janse Westerlaken.
Dus ik ben benieuwd bij welk kind zij getuige is.
Bij kind 1 Petrus heb ik als getuige Maria Henrici Rombouts waarvan ik denk dat het de moeder is van Jennemie.
Dit zijn de redenen waarom ik voor die ouders heb gekozen.

1. Petrus gedoopt: 09-08-1766 te ’s-Hertogenbosch St Jacobus kerk
getuigen Petrus Wilhelmi van Roosmalen en Maria Henrici Rombouts

2. Henricus gedoopt: 25-08-1768 te ’s-Hertogenbosch
getuigen Adrianus van Helvoort en Helena Penninx

3. Gerardus gedoopt: 22-09-1770 te ‘s-Hertogenbosch
getuigen Wilhelmus Henrici van Helvoort en Maria van Roosmalen

4. Martinus gedoopt: 23-06-1772 te ’s-Hertogenbosch
getuigen Martinus Wilhelmi van Roosmalen en Henrica Henrici van Helvoort

5. Maria gedoopt: 02-07-1774 te Berlicum
getuigen Joannes Wilhelmi van Roosmalen en Anna Maria Henrici van Helvoort
overl: 01-09-1838 te Berlicum X weijts

6. Gerardus gedoopt: 14-04-1777 te ‘s-Hertogenbosch
getuigen Henricus Henrici van Helvoort en Adriana Adriani Verhaegen

7. Antonius gedoopt: 23-01-1781 te ’s-Hertogenbosch
getuigen Petrus Antonii van Uden en Maria Jois Tiebos( X adriani henrici van helvoort)

Groetjes
Brigitte vd Broek zei op 26 september 2012 om 20:04
Nog een aandachtspunt is Petrus Antonij van Uden doopgetuige bij kind 7. Als Antonij Peter in deze familie van Uden zit moet deze getuige Petrus Antonij te verklaren zijn en dat is hij niet. Er is geen oom of neef met deze naam. De vraag is dus wie is dit?

groetjes
Henriette Boutens zei op 26 september 2012 om 20:37
Hoi Brigitte,
ik ben nog steeds bezig om alles na te kijken, en jouw namen vond ik al een tijd geleden in web "VAN SCHIJNDEL EEN FAMILIE UIT HEESWIJK"waar ook jouw namen in voorkomen,maar ik zag ook anderen zoals ik ze heb.Nog even geduld hebben........Maria janse van Westerlaken was meter(getuige) bij Jennemie van Helvoort- groetjes Henriette
Henriette Boutens zei op 26 september 2012 om 20:49
goede avond Brigitte,
nog even iets,waarom is er niemand getuigen (Peter o meter) van de familie Van uden bij de kinderen van Jennemie en Anthonij petri? bij kind 7 is wel peter Petrus anthonij van Uden die ik ook niet thuis kan brengen.
Brigitte vd Broek zei op 26 september 2012 om 21:01
Hoi Henriette,

Waarom er geen van Udens doopgetuige zijn is de grote vraag. Dit kan meerdere redenen hebben. bv Broers en zussen woonden te ver weg, hij had geen broers en zussen meer, hij was enigs kind, hij had geen contact met de familie etc. Ouders misschien ook al overleden. Kortom er kunnen veel redenen zijn.
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 18 november 2013 om 12:04
Goede morgen Henriette,

De wapens welke door de 's-Hertogenbosche van Uden's gevoerd werden staan op deze BIC web site onder Onderozek- Boeken- Broderschap wapenboeken- afgebeeld !
Ik denk dat die familie van uden vermoedelijk zijn oorsprong in Cuijk had en zodoende het Cuijkse wapen gedeeld voerden ??

Van de Cuijkse familie van Uden waar ik geinteresseerd in ben, heb ik nu een fragment genealogietje kunnen samenstellen, als volgt :
Een Familie - van Uden - te Cuijk

Het is helaas nog niet bekend of er een verband is tussen deze familie van Uden met die welke eerder voorkomt te ‘s-Hertogenbosch en welke in de regering van die stad zaten en een familiewapen voerden.
I. Peter van Uden, geb. ca. 1690, tr. N.N.
Uit dit huwelijk o.a.:
1. Nicolaus (Klaas) Peters van Uden, ged. Cuijk 6 mrt. 1720 , begr. Cuijk 16 juni 1788, tr. Cuijk 9 mei 1756 (get. Henrico Rutthen, en Elsiabetha Cuenen) Maria Wolt(h)ers Ceukens (Keuckens, Keuskes, Keukes, Keukens) , volgt II. (Bron: Rob Keukens- Geneanet)

II. Nicolaus (Claas) Peters van Uden, ged. Cuijk 6 mrt. 1720 , begr. Cuijk 16 juni 1788, tr. Cuijk 9 mei 1756 (get. Henrico Rutthen, en Elsiabetha Cuenen) Maria Wolt(h)ers Ceukens (Keuckens, Keuskes, Keukes, Keukens) , ged. Cuijk 12 dec. 1727, begr. Ald. 30 dec. 1797, dr.v. Wolter Keukens, Armmeester te Cuijk, en Derske (Theodora) Nelissen. (Bron: Jan Lange; Rob Keukens - Geneanet)
ORA Cuijk 417 dd. 5.2.1756: Marten Keukens en Ida van den Bergh e.l.; Jan Keukens en Derske Gerrits e.l., Lamert Peeters en Willemina Keukens e.l., MARIA en Helena Keukens meerderjarige dochters, voornoemde Jan Keukens wonende te St.Agatha en Jan Keukens te Cuijk als bloedvoogden over de onmondige Peeter Keukens alsmede Adriaen Aerts gehuwd met Johanna Geurts voorheen weduwe van Cornelis Keukens en tenslotte de eerstgenoemde comparant en Thoon Geurts als bloedvoogden over het minderjarige kind van genoemde Johanna Geurts bij genoemde Cornelis Keukens. Allen kinderen en erfgenamen van Wolter Keukens en Derske Nelissen in leven echtelieden, die met consent van de Ambtman van het Land van Cuijk d.d. 20 December 1755 hebben verkocht aan David van Hoijtema landschrijver en griffier van het Land van Cuijk: een huis, schuur, bakoven, put, moeshof en aangelegen bouwland bij de Zandbergh onder Cuijk, etc.
Zie ook ORA Sambeek 337 dd. 4.2.1756 Idem comp.

7 45.58 Index Ambtman van Grave en het Land van Cuijk (745.58), 13 aug. 1731
Antoni Jans, wonende te Heeswijk, geeft te kennen dat hij is genoodzaakt, tot betaling van de crediteuren en alimentatie van zijn kinderen, met zijn mede participanten, te perk te stellen twee perceeltjes land, het ene gemijnd voor f 150,-- en het andere voor f 35,--, in het eerste voor 1/5 en het andere 1/4 deel te mogen verkopen. Jan Jordens, zijn zwager, wordt tot momboir aangesteld. Ondertekend door Wolter Keukens en Derk van Kempen, armmeesters te Cuijk

745.59 Index Ambtman van Grave en het Land van Cuijk (745.59), 4 mrt. 1741, Inv.no. 59
Verslag, dat Andries Zeegers, schepen van Cuijk, anno 1739 door de pachter van de Boxmeerse en freule van Heumens tienden, zijnde o.a. Toon Driessen, Wolter Keukens en Teunis Jans, is achterhaald over het innen der tienden. De zaak moet nader onderzocht worden.

745.61 Index Ambtman van Grave en het Land van Cuijk (745.61), 14 juni 1749, Inv.no 61
Momboirs aangesteld over de onmondige kinderen van Deriske Nelissen, weduwe van Wolter Keukens te Cuijk.


7040.431 Index schepenprotocol Cuijk (7040.431), 20 juni 1753
Marten Keukens eerder weduwnaar van Johanna Theunissen, nu hertrouwd met Ida van den Bergh; Jacobus Theunissen, meerderjarig jm, Daniel Jacobs, momboir over de minderjarige Gerardus Theunissen, kinderen van wijlen Theunis Jacobs en Helena Hermens, broers van de overleden Johanna Theunissen. De ouders van Marten Keukens zijn Wolter Keukens en Dirske Nelissen. Marten Keukens en Johanna Theunissen waren in gemeenschap van goederen getrouwd. Hij is bij testament 21-11-1752 te Cuijk als enige erfgenaam genoemd. Besloten wordt tot een erfmagescheid. Marten Keukens krijgt in volle eigendom de goederen die hij tesamen met Johanna Theunissen bezeten heeft, alsmede een veertiende part die Dirske Nelissen nog in tocht bezit van Wolter Keukens. Hij neemt op zich de schulden te betalen van laatste boedel. Jacobus en Gerardus Keukens krijgen alle goederen, die Theunis Jacobs nog in bezit heeft van zich en als tochtenaar van Helena Hermens. Zij betalen schulden van deze boedel.

Uit dit huwelijk : (Bron BHIC; WieWasWie; Rob Keukens en R.Kapit - Geneanet)

1. Petrus van Uden, ged. Cuijk 29 juli 1757, get. Martinus van uden en Wilhelma Beckers, tr. Cuijk 6 mei 1785 Anneke (Anna) Martens, ged. Cuijk ?, volgt II.
2. Theodora van Uden, ged. Cuijk 9 okt. 1759 , get. Johannes Keukens en Petronilla van Uden, overl. Cuijk 11 juni 1818 tr. Cuijk 29 apr. 1804 Gerardus Nielen, ged. St. Anthonis 19 aug. 1760, overl. Cuijk 6 mei 1835, zn.v. Hendrikus Nielen en Antonia Jans van Dijk. Hendrikus Nielen is zn.v. Nicolaus Jans Lemmens en Joanna Jans Lemmens.
3. Wilhelma van Uden, ged. Cuijk 1 apr. 1761, get. Nicolaus Merkercken en Wilhelmina Keukens, verm. overl.v. 1763.
4. Wilhelm(in)a van Uden, ged. Cuijk, 14 jan. 1763, get. Nicolaus Stoerkerken, Bertha Brakx en Wilhelma Ceukens, overl. Cuijk 30 jan. 1814, tr. verm. Rutger van Ho(e)y
5. Petronilla van Uden, ged. Cuijk 23 juni 1766, get. Wilhelmus Coelen en Joa Beckers, overl. Cuijk 30 juni 1828, tr. Wilhelmus Martens.
6. Wendelina van Uden, ged. Cuijk 26 aug. 1769, get. Petrus Ceukens, Wilhelmum Coelen en Joanna Hermes, overl. Oeffelt 1 jan. 1833, tr. verm. ca. 1795 Lambert (Bart) Duijf.

III. Petrus van Uden, ged. Cuijk 29 juli 1757, get. Martinus van uden en Wilhelma Beckers, overl. Cuijk 5 aug. 1820, tr. Cuijk 6 mei 1787 Anneke (Anna) Martens, ged. Cuijk ?, overl. Cuijk 9 juli 1821, dr.v. Merten Willems en Ardin(a) Hendriks.
7040.402 Index schepenprotocol Cuijk (7040.402), 25 dec. 1646, Pag.82
Angenees van Erp en zijn zoon Jacop Hendricx verkopen aan Hendrick Crebbers en Hendricxken 2 percelen land, belendend de Groene Dijck, Juffr. Steenhuys, Thonis van Sent, Hendrick Crebbers, Merten Willems, Jan van Bijns, Jan Millis en de straat
Uit dit huwelijk : (Bron : BHIC; Rob Keukens)
1. Hen(d)ricus van Uden, ged. Cuijk 9 febr. 1788, get. Nicolaus van Uden en Adriana N.N.,overl. Cuijk 1 febr. 1847, tr. Cuijk 7 jan. 1821 Anna Gertrudis (Geertruida) van Duijnhoven, geb. Cuijk 3 mei 1796, get. Petrus Lemmens en Anna Raijmaeckers, overl. Cuijk 16 okt. 1872, dr.v. Thomas van Duijnhoven en Anna Barbara Lemmens.
2. Nicolaus van Uden, ged. Cuijk 4 okt. 1789, get. Martinus Willems en
Maria Ceukens, overl. Cuijk 16 mrt. 1870, tr. Cuijk 22 juli 1821 Wilhelmina Cremers, ged. St. Anthonis 4 febr. 1782, dr. v. Peter Cremers en Antonet Willems Gijsberts.

3. Petrus van Uden, ged. Cuijk 12 mrt. 1792, get. Arnoldus Derks en Theodora van Uden.
4. N.N. van Uden, geb. en begr. 15 mrt. 1794.
5. Adrianus van Uden, ged. Cuijk 30 aug. 1795, get. Petrus Martens en Wilhelmina van Uden.
6. Adriana van Uden, ged. Cuijk 31 aug. 1797, get. Antonius Gerrits en Elisabeth Martens.
7. Martinus van Uden, ged. Cuijk 15 sept. 1800, get. Theodorus Martens en Theodora van Uden.




Familiwapen der familie van Uden te
‘s-Hertogenbosch
Echter dit wapen met de Cuijkse merletten
duidt mijnsinziens op een herkomst van Cuijk ?


Hartelijke groet uit een heel erg nat East Sussex,

Gerard Lemmens
Henriette Boutens van Uden zei op 18 november 2013 om 13:48
Beste Gerard,

leuk om na z'on tijd weer een reaktie te zien.
Helaas zitten "mijn Van Udens" niet in deze tak,De web site van Den Bosch i.v.m.Van Uden kende ik,en heb tot nog toe geen verband kunnen leggen met mijn stamboom.
Maar in ieder geval Hartelijk dank voor je reaktie. Groetjes uit het koude en ook natte Noord-Spanje.
Henriette Boutens
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 18 november 2013 om 14:03
Ach Henriette,

Ik denk altijd - misschien in de toekomst kun je er mogelijk iets aan hebben, want wie weet of die verschillende twijgen van Uden toch van een en dezelfde familie stammen?

Met een achternaam stammend van een plaats naam is dat dus meestal niet het geval, maar je kunt nooit weten vooral er nu zoveel door het BHIC op het web wordt gezet.

Veel genoegen daar in Noord Spanje,
en kijk hier nog eens aan :

http://www.bhic.nl/index.php?id=14312&zoek=Lemmens&helewoorden=0&id_zoek=10097


Gerard
Henriette Boutens zei op 19 november 2013 om 01:29
Beste Gerard,

Ik heb de web die je aangaf geprobeerd ,maar daar komt niets uit,Ontbreekt er er iets?
Mijn eigen web (ongeveer 26.000 familieleden)staat op Geneanet-
Waar staat jouw stamboom?
Hartelijk gegroet
Henriette Boutens van Uden
Frans van Geel zei op 19 november 2013 om 09:53
Ik heb de lange link met behulp van www.bitly.com verkleind tot:

http://bit.ly/HWuoqa

Dat is eenvoudiger in gebruik, want anders moet je de héle link vanaf

http://... tot en met ..._zoek=10097

overnemen in je browser!

Frans.
Henriette Boutens zei op 19 november 2013 om 20:31
Dank je wel Frans.

mvg Henriette Boutens
Gerard W. Ch. Lemmens zei op 21 november 2013 om 21:06
Henriette,

het wapen der familie van Uden te 's-Hertogenbosch is het wapen van Cuijk meet een eerste kwartier dat ik denk is dat der "adellijke" familie van Dinter,

Groeten,

gerard
Henriette Boutens Van Uden zei op 21 november 2013 om 22:23
Dank je wel Gerard

mvg Henriette
Erwin van Uden zei op 29 april 2014 om 11:05
Goedenmorgen, Ik ben net over dit artikel gavllen. Ongeveer 16 jaar geleden ben ik begonnen met de voortzetting van het familie onderzoek van C.L.A. van Uden (Mijn opa) Toendertijd was ik de webmaster van www.vanudenstichting.com. Alle van Uden stichting publicaties die mijn opa toendertijd heeft uitgegeven zijn nog steeds in mijn bezit. Ik heb het nu na een lange tijd weer opgepakt. En zal alles wer online stellen via www.vanudenstichting.eu. Daar staat nu alleen de van Uden stamboom in text formaat maar gauw hoop ik een update te plaatsen. Groetjes uit Salzburg.

Erwin van Uden
Henriette Boutens zei op 30 april 2014 om 00:04
Beste Erwin,

Ontzettend aardig om deze web van jullie Vanudenstichting online te plaatsen. Ik heb gezien dat mijn Opa (Henricus van Uden )en mijn Oma (Adriana Driessens) er ook in voor komen.Dus veel dezelfde namen in mijn stamboom.Hartelijk gegroet vanuit Pamplona.
Henriette Boutens
G.W.Ch.Lemmens zei op 30 april 2014 om 09:12
Dag Edwin,

Ik heb even heel vlugtig gekeken op je web site, maar ik zie daar onder de Cuijkse van Udens enkele foutjes - afstammings en schriifwijze van achternamen.
Er woonde in Vortum-Mullem ook een Jan van Uden, die meer schiedkundig was dan genealoog.

Als wij weer terug zijn in Engeland zal ik je e-mailen !

Groetjes nu uit Bilthoven,
Gerard
Henriette Boutens zei op 30 april 2014 om 12:46
Beste Gerard,

Ik wacht op je aanwijzingen die fout zitten in mijn stamboom.
mvg Henriette
Brigitte vd Broek zei op 8 mei 2014 om 17:07
Hoi Erwin,

Ik heb op je site gekeken en wacht even de update af. Ik heb in de tak van Berlicum toch een aantal rare dingen gezien.

Groetjes
Henriette Boutens zei op 8 mei 2014 om 21:58
Beste Gerard ,Erwin en Brigitte,

ik had niet goed gekeken naar wie de laatste mails gericht waren, dus geloof ik dat mijn "Van Udens" toch goed zitten.mvg Henriette

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.