skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Jaël Jonkman
Jaël Jonkman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Jaël Jonkman
Jaël Jonkman RA Tilburg

Wat is je meest memorabele vondst?

Brigitte vd Broek vertelde op 3 december 2012 om 20:19 uur
Hallo Allemaal,

Ik zag dit item op een andere site en vond dit zo leuk dat ik het idee geleend heb. Ik ben ook benieuwd naar jullie leukste en minder leuke vondsten. Ik zal het spits afbijten.

Het echtpaar Marinus van den Broek en Maria Cooijmans (4rde graads bloedverwanten, hun overgrootouder zijn broers vd Broek) krijgen 2 zonen nl. Jan en Hendrikus.
Hendrikus krijgt een zoon Marinus die in WOII krijgsgevangenen is geweest en later in het verzet heeft gezeten en hiervoor in 1948 een Bronzen Kruis van Verdienste kreeg uitgereikt door Prins Bernard.
Jan heeft een kleinzoon Harrie die beroepsmilitair was.
Harrie heeft een zoon Marcel die ook beroepsmilitair was en een hoge pief bij de landmacht is geweest. Marcel zit in de commissie die beslist wie deze medaille krijgt uitgereikt.
Omdat de broers Jan en Hendrikus niet bij elkaar in de buurt woonden zijn hun kinderen en kleinkinderen het contact met elkaar verloren. Hun nazaten wisten dan ook niks van elkaar en het opmerkelijke toeval wat betreft hun militaire achtergrond. Ik heb de 2 families met elkaar in contact gebracht. Opmerkelijk is ook dat er nog een foto is waarop Marinus en Maria staan en hun oudste zoon Jan en verder de ouders van Marinus (geb 1802 en 1810)
Op deze foto is Jan ca 2 jaar oud en deze foto zal dus ca 1868 gemaakt zijn.

In een stamboom die ik voor iemand anders aan het maken ben kwam ik het volgende tegen: Echtpaar van Dinther-Gloudemans kregen in totaal 15 kinderen.
Kind 2 was N.N. en kind 7 t/m 15 waren N.N. Er waren dus in totaal 10 kinderen N.N.

Als laatste nog 1 anekdote. Broers Piet en Jan en zus Mien zijn alle 3 ongehuwd en wonen bij elkaar. Zus Mien overlijd. De pastoor zei tegen Piet nu Mien is overleden moest je toch maar eens gaan trouwen. Piet is dan 61 en vind een vrouw die 20 jaar jonger is en gaat trouwen.
Toen hij 63 was kreeg hij een zoon en op zijn 68ste een dochter. Broer Jan bleef bij hem wonen. Piet heeft zijn kinderen zien opgroeien en zijn zoon zien trouwen en de geboorte van 2 kleinkinderen meegemaakt. Piet was 92 toen hij overleed in 1898.

Groetjes

Reacties (1)

Deborah zei op 4 december 2012
7 halfbroers en zussen van mijn opa via online historische kranten gevonden. De volgende stap is om te achterhalen of mijn vader nu nog halfnichten of halfneven heeft die nog leven. Ik snap niet hoe een man (mijn overgrootvader dus) een zwangere vrouw met 6 kinderen in de steek kan laten voor een ander (het laatste kind is overleden met 9 maanden). Wat daar nog bij komt is dat in elke generatie na hem ook een scheiding heeft plaatsgevonden (mijn grootouders, mijn tante, haar dochter). Dat zijn 4 opeenvolgende generaties van gescheiden echtparen met kinderen! Mijn ouders zijn overigens al meer dan 40 jaar getrouwd gelukkig en mijn andere grootouders waren ca 55 jaar getrouwd toen mijn oma overleed.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: