skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

Wouw en van Iersel voor Eric

M. van Iersel vertelde op 28 november 2020 om 14:50 uur
Van Eric Schoenmakers uit Californië kreeg ik het volgende verzoek, wie kan helpen, ik stuur de antwoorden door.

Zoals ik je in onderstaand schema (het tweede) laat zien, kan ik me voorstellen dat ik (op DNA niveau) (ver) verwant ben met wat van Iersels (via Pieternel Lucas van Iersel en haar man Gerardus van de Wouw). Ik zou graag mijn verwantschap met de van de Wouw lijn wat meer body geven, en ben dus erg geïnteresseerd in het vinden van personen waar ik op DNA niveau mee verwant ben, en die dit zelfde ouderpaar (of “hogerop”) gemeenschappelijk hebben. Ik weet niet of je ook “op DNA niveau” actief bent, maar misschien dat je kan tippen (ik heb overigens nog niet terug gehoord van Jolanda van Iersel).

Dit is misschien een gevolg van het feit dat ik nog niet zo vlot navigeer op de diverse websites: Johanna Jansen (persoon nummer 3049 in onderstaande kwartierstaat, en de ongehuwde moeder van Willem Jansen) werd in 1801 in Moergestel gedoopt als dochter van Peter Jansen en Henrica Adriani de Brouwer, en overlijdt in 1832 in Helvoirt (ik stuur de akten mee). Ik zou erg graag weten waar ergens in Moergestel Peter en Henrica woonden (en waar Johanna dus waarschijnlijk geboren is), maar heb geen idee of en hoe ik hier achter zou kunnen komen. Peter zijn (Franse) overlijdensakte uit 1812 (2 pagina’s, bijgesloten) geeft geen indicatie, en die van zijn vrouw in 1822 (bijgesloten) ook niet. Wat ik er WEL uit kan afleiden is dat Adriaan Wolfs een nabuur was… Overigens treedt Adriaan Wolfs ook in de geboorteakte van Willem (1831) op. Heb jij enig idee waar ik mogelijk iets zou kunnen vinden mbt de woonplaats van het gezin Janse-de Brouwer?

Johanna Jansen is natuurlijk een (tragisch) geval op zich: eerst raakt ze als ongehuwde vrouw, terwijl ze dient in Udenhout zwanger (van wat wel eens een getrouwde man zou kunnen zijn), en als haar zoontje nog geen twee jaar oud is, komt ze in Helvoirt te overlijden. Werd ze misschien in Udenhout “ontslagen” toen bleek dat ze onzedelijk was geweest? Wie zal het zeggen. In ieder geval trekt ze naar Helvoirt (en dat is natuurlijk niet per se ver weg…), want daar overlijdt ze uiteindelijk. Maar WAAR in Helvoirt? Ik zie in haar overlijdensakte alleen dat Adriaan Vermeer en Theodorus van der Heijden naburen van haar waren…

Reacties (1)

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper bhic zei op 8 december 2020 om 11:13
Bedankt voor je vraag, M. van Iersel. Er is nog geen reactie gekomen, maar ik ben bang dat wij je ook niet direct kunnen helpen. Voor de verblijfplaats(en) in Moergestel zou je navraag kunnen doen bij het Regionaal Archief Tilburg, maar mogelijk heb je dit al gedaan. Verder zou je nog kunnen zoeken in onze database met notaris- en schepenakten voor Helvoirt: http://www.bhic.nl/onderzoeken/notaris-schepen-en-andere-akten. Hopelijk zijn er andere bezoekers op deze website die je nog meer tips kunnen geven.

Veel succes met je onderzoek!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.