Zoekfunctie forum tijdelijk niet beschikbaar

vertelde op 11 maart 2019 om 13:27 uur

Dag allemaal,

Na de grote upgrade van de website afgelopen week, blijkt de zoekfunctie van het forum nu niet meer te werken. Erg vervelend, natuurlijk heb ik dit al doorgegeven aan de webbouwer.

In de tussentijd is er een alternatieve route: je kunt in Google zoeken, en dan met als extra parameter:

site:bhic.nl/onderzoeken/forum

Tik bijvoorbeeld in Google in:

jansen site:bhic.nl/onderzoeken/forum

Dan zoek je via Google naar alle forumberichten waarin het woord 'jansen' voorkomt.

Maar natuurlijk hopen we dat de eigenlijke zoekfunctie snel weer werkt. Sorry voor het ongemak!

Reacties (14)

Marianne zei op 13 maart 2019 om 10:57 uur

Christian van der Ven de chatbox werkt ook niet heeft dat ook met de grote update van deze site te maken? Ik heb zowel maandag tussen 19 en 21 uur geprobeerd een vraag te posten maar deze kwam niet op het chatscherm terecht. Ook heb ik het gisteren middag nogmaals geprobeerd maar ook toen kwam de vraag niet aan.

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 13 maart 2019 om 15:14 uur

Dag Marianne,

Nee, de chatfunctie werkt nog altijd prima. Het door jou ervaren probleem staat dus los van de upgrade. Maar het is even goed vervelend natuurlijk.

Je geeft aan, dat de vraag niet op het scherm terecht kwam, of niet aankwam. Wat bedoel je precies? Als je op de "stel een vraag" knop drukt, krijg je dan wel het chatvenster te zien? En kun je in het (kleinste) onderste vak dan wel een vraag intypen? Gaat het mis bij het versturen? Krijg je een foutmelding?

Als ik iets meer informatie heb, kan ik misschien achterhalen wat er misgaat.

Marianne zei op 15 maart 2019 om 14:35 uur

Waarschijnlijk heb ik zelf een fout gemaakt door te vergeten mijn naam en e-mailadres in te vullen het vergeten van het maken van de som.

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 15 maart 2019 om 16:33 uur

Marianne, bij de chat (rechtsboven in de hoek) hoef je geen naam, e-mailadres of som in te vullen. Dat hoeft alleen op het forum, zoals hier, en bij het reageren op verhalen. Dus dat kan het probleem niet zijn geweest... Wat dan wel, dat blijft vooralsnog een raadsel.

Marianne zei op 15 maart 2019 om 21:27 uur

Ik heb net nog geprobeerd om een test bericht te versturen maar deze komt niet aan.

Marianne zei op 15 maart 2019 om 21:31 uur

Ik heb net geprobeerd om aan uw collega Ilse Jansen de vraag testellen: mag ik even iets vragen? Maar deze vraag komt niet aan. Hij blijft bij mij hangen. Ik kan hem namelijk op het kleine scherm lezen en niet in het grote.

Marianne zei op 15 maart 2019 om 21:37 uur

In plaats dat mijn vraag in de chatbox aankom gaat de het knipperstreepje voor de woorden omlaag en blijft de vraag in het kleine vakje staan.

Marianne zei op 15 maart 2019 om 21:37 uur

In plaats dat mijn vraag in de chatbox aankom gaat de het knipperstreepje voor de woorden omlaag en blijft de vraag in het kleine vakje staan.

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 16 maart 2019 om 12:25 uur

Marianne, dan hoop ik dat het probleem is dat je een verkeerde knop indrukt, want anders zou ik niet weten wat er aan de hand kan zijn.

Naast het invoervak zit een knop om je bericht te verzenden. Drukken op 'Enter' werkt doorgaans ook, maar in jouw geval lijkt het erop dat je op 'Enter' drukt en dat je dan op een nieuwe regel komt in het invoervak. Ik zou dus de verzendknop eens proberen i.p.v. 'Enter'. Helpt dat?

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 21 maart 2019 om 16:15 uur

Misschien was het je al opgevallen, maar inmiddels is de zoekfunctie weer gerepareerd. En ook de zoekindex is weer gevuld. Dank voor jullie geduld!

Dorethé zei op 22 maart 2019 om 15:50 uur

Fijn dat het weer opgelost is. Dank!

Marianne zei op 22 maart 2019 om 18:48 uur

Christiaan Ik heb het nog niet geprobeerd. Ik ben even met de stamboom van mijn grootvader verder gegaan. Zij komen uit Rotterdam en de Zuid-Hollandse eilanden.

Marianne zei op 22 maart 2019 om 19:40 uur

Christiaan ik heb net nog geprobeerd om een vraag te stellen maar hij komt niet aan. In het scherm waar ik de vraag stel staat dat je na de vraag getypt te hebben op enter moet drukken. Dat doe ik en toch komt de vraag niet aan.

Christian van der Ven
Christian van der Ven bhic zei op 25 maart 2019 om 08:19 uur

Dag Marianne, ik weet helaas niet wat er misgaat. Het is de eerste keer, voor zover ik weet, dat iemand dit specifieke probleem ervaart. Ik zie ook dat er geen andere mogelijkheid is om een chat te versturen, dan door op 'Enter' te drukken.

Je kunt proberen of je de chatfunctie wel kunt gebruiken in een andere browser.

Als dat niet lukt, dan kun je het beste de chatfunctie maar links laten liggen. En ons gewoon een e-mail sturen: info@bhic.nl

Sorry dat ik je niet verder kan helpen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: