Zoeken naar foto's

Je kunt op twee manieren naar foto's in onze database zoeken:

  1. Typ in het zoekveld één of meer woorden en druk op 'Zoeken' (of toets 'Enter').
  2. Gebruik de filters die onder de zoekbalk staan.

Je kunt deze twee manieren ook combineren, bijvoorbeeld door eerst op een woord te zoeken en daarna met filters het resultaat te verfijnen.

Slim zoeken

Je kunt gebruik maken van enkele slimme opties om specifieker te zoeken:

* = zoekt op meerdere letters op de plaats van de asterisk

Voorbeeld: zoeken op kerk* geeft als resultaat onder andere foto's waarin de woorden ‘kerk’, 'kerkstraat' en 'kerkelijk' voorkomen in de beschrijving. Je kunt een asterisk ook vooraan of middenin een woord gebruiken.

? = zoekt op verschillende letters op de plaats van het vraagteken

Voorbeeld: zoeken op sta?ion geeft als resultaat onder andere foto's waarin de woorden ‘stadion’ en ‘station’ voorkomen in de beschrijving.

Je kunt * en ? ook combineren. Voorbeeld: zoeken op fran?e* geeft als resultaat onder andere foto's waarin de woorden 'francen', 'fransenstraat' en frankeren' voorkomen in de beschrijving.

“ ” = zoekt op meerdere woorden in precies dezelfde combinatie

Voorbeeld: zoeken op “Johannes van de Ven” geeft alleen foto's als resultaat waarin de woorden 'Johannes', 'van', 'de' en 'Ven' in precies dezelfde combinatie, dus achter elkaar, voorkomen.

Foto's downloaden

Veel foto's in onze database kun je gratis downloaden. We stellen het op prijs als je er de bron bij vermeldt. Bij iedere foto staat, voor zover bekend, de auteursrechthouder en/of maker genoemd.

Voorbeeld bronvermelding: fotograaf Jan de Cameraman, collectie BHIC

Helaas kun je niet álle foto's downloaden. Er berust (waarschijnlijk) nog auteursrecht op deze foto's en wij hebben geen toestemming van de rechthebbende om deze foto's te laten downloaden.

Het BHIC doet zijn uiterste best om van elke foto de rechthebbende te achterhalen en afspraken te maken. Als je meent rechthebbende te zijn en je vindt dat dit niet of onjuist is vermeld, neem dan contact met ons op. Dat kan ook als je vragen hebt: info@bhic.nl

Reacties en foto's welkom

Verbeteringen en aanvullingen bij de foto's zijn welkom. Bij iedere foto kun je direct reageren.

En heb je zelf (oude) foto's van Brabant die je wilt laten scannen of schenken aan het BHIC? Wij maken onze fotocollectie digitaal beschikbaar voor alle Brabanders en bewaren ze voor toekomstige generaties. Neem gerust contact met ons op: info@bhic.nl

Zoeken naar foto's

Zoek op plaats, straat, periode etc.

Nu zoeken