Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Reacties (4)

Annemarie van Geloven
Annemarie van Geloven bhic zei op 9 maart 2017 om 15:39
Heel leerzaam voor de lezer Jeroen, net als het verhaal van Rini!
Ria en Jeroen zei op 9 maart 2017 om 12:44
Hallo Rini,
Leuk verhaal over het verwerken van het varken.
Over dat onderwerp is nog heel wat te vertellen.
Wij hebben diezelfde soort varkens: Mangalitza.Dat is een spekvarken,
en geen vleesvarken. Stamt nog uit de tijd dat vet duurder was dan vlees :
men moest calorieën hebben om zwaar te kunnen arbeiden!
Mooie is dat het vet van dit varken in tegenstelling tot het gewone varkens veel onverzadigde omega 3 vetzuren bevat. Gezonde vetten dus!
In Landidee van deze maand stond een artikel over onze varkens.
Ik ga proberen die te (laten) scannen, en dan door te sturen.
Rini ,bedankt voor je mail, we gaan proberen (Deo volente) deze zomer eens op dat archeologisch centrum langs te gaan.
Groetjes,
jeroen.
P.S. Er zijn hier vorige maand net tien biggetjes geboren.
Dus misschien heeft dat archeologisch centrum nog interesse?
Mike Verdonk zei op 21 november 2016 om 11:48
En tof verhaal!
Mooi om te lezen hoe dit voor ‘mijn’ tijd ging en toffe foto’s van de wolvarkens.
Mike Marketing & Communicatie, Eindhoven Museum
Hans Hovener zei op 12 november 2015 om 21:26
Nou Rien,
Wat een eer.
Mooi verhaal.
Ga het in ieder geval bewaren.
Groet,
Hans