aanpassing website

vertelde op 21 maart 2009 om 22:56 uur

Met de nieuwe website kan ik geen enkele van mijn voorouders meer vinden. Het betreft de achternamen: Dussij/ Dosaij/ Decie/ de Cij/ de Zie/ du Zie. Zijn niet alle gegevens al overgezet?
Het vorige zoeksysteem was trouwens ideaal om varianten in schrijfwijzen te achterhalen en ik heb daar dankbaar gebruik van gemaakt. Nu lijkt dat helaas niet meer mogelijk te zijn. Jammer.

Reacties (4)

Christian van der Ven bhic zei op 23 maart 2009 om 11:47 uur

Hallo Els,

Dat is vreemd inderdaad, want in principe zijn alle gegevens overgezet. Ik zal jouw bericht even doorsturen naar mijn collega, die de database beheert, en dan hoor je weer van me.

Binnenkort hopen we trouwens de oude synoniemen of "klinkt als" zoekfunctie in oude luister te herstellen. Tot die tijd kun je als tussenoplossing met jokertekens (? en *) zoeken.

Christian van der Ven bhic zei op 23 maart 2009 om 13:50 uur

Hallo Els,

Bij deze al het antwoord: de bewuste gegevens zijn niet goed geconverteerd. Dat moeten we dus opnieuw doen en helaas duurt dat even. Sorry!

Maar bedankt voor het doorgeven, anders was deze fout er nooit uitgekomen.

Willy Ivits Gemert zei op 23 maart 2009 om 18:48 uur

hallo Els,

een van mijn voorouders is Daniel Jacobus Dussy uit Nistelrode (geb, den Bosch), en als ik mij niet vergis is hij je rechtstreekse voorvader en heb ik enige jaren geleden hierover gecorrespondeerd met jou. Is er wat bekend over zijn Bossche voorgeslacht?

groeten

Els Danen zei op 23 maart 2009 om 19:53 uur

Dag Willy,
Ik meen me je inderdaad te herinneren.
Ik heb nog wat gegevens verzameld en ben terug tot 1686. De oudst bekende persoon die ik heb gevonden is Daniel Dosaij (en andere varianten in de schrijfwijze). Hij was een Engelse soldaat die in Den Bosch gelegerd is geweest. Ik weet wel tot welk regiment hij behoorde, maar het is niet duidelijk of hij Schots, dan wel Engels dan wel Iers was. Van zijn regiment is zelfs nog een museum in Schotland.
Mijn stamboom kun je o.a. vinden op: http://www.stamboomonderzoek.com/danen/
Via die site kun je me ook mailen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: