skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Familie De Wit-Reintjes

Van een tante kreeg ik deze foto, maar ze wist niet meer waar deze gemaakt is en bij welke gelegenheid. Op de foto staan o.a. mijn overgrootvader Marianus de Wit, Johannes de Wit met Carolina Reintjes en 2 van haar kinderen Bert en Mina.

Mijn overgrootvader en de andere leden van de familie De Wit zijn geboren in Uden. Mijn oma Carolina Reintjes kwam van Sint Anthonis.

Ook de andere foto komt uit de familie, maar daar weet ik nog veel minder van, al zou die goed in Sint Tunnis gemaakt kunnen zijn.

Ik zou heel graag willen weten waar deze foto is gemaakt en ik hoop dat er iemand is die mij daar meer over kan vertellen.

 

Reacties (11)

Annie van Rosmalen Reintjes zei op 5 maart 2012 om 15:31
Hallo,

Ik ben Annie van Rosmalen geboren Reintjes uit sint anthonis. een broer van mijn opa heette ook Bert en die was getrouwd met Tante Dina. Zijn dat misschien dezelfde als die op de tweede foto staan. Woonde die ook in Sint Anthonis. Ik ben als kind vaak naar tante Dina geweest. ze overleed in mijn vroege jeugd jaren. Mijn opa had een neef die heete louis de wit en woonde in grave. Hij is een paar jaar geleden overleden. Zou Caroline misschien een zus of tante van mijn opa geweest kunnen zijn.
Als ik meer van je weet kan ik de foto aan een tante laten zien, die weet nogal wat van vroeger.
groetjes annie van Rosmalen Reintjes
bert de wit zei op 6 november 2012 om 23:44
louis de wit is overleden en was geboren in rijkenvoort was getrouwt met tonnie of wel genoemt tonia damen uit escharen gemeente grave, louis heeft een dochter die carolien heet louis en tonia hebben samen zeven kinderen, zes jongens en een meisje,louis en tonia woonde in grave,inmiddels is tonia overleden in mei 2012. louis heeft ook een zus die dina heet,dina de wit was getrouwt met paul de klein uit sint anthonis, waar ik als kind ook altijd op vakantie ging,het boeren leven.annie heb ik je al iets op weg geholpen
Dorethé zei op 7 november 2012 om 20:12
Wat ik zo kan vinden hier bij BHIC: Louis de Wit heette voluit Aloysius Theodorus Johannes de Wit en was geboren in 1929. Hij had meerdere broers en zussen, waaronder Ardina Johanna Wilhelmina de Wit geboren in 1921. Hun ouders waren Josephus Johannes de Wit en Carolina Reijntjes. Overige broers/zussen noem ik niet omdat zij mogelijk nog in leven zijn (privacy).
Als je zoekt onder Stamboom > Voorouders binnen Brabant vind je 5 jong overleden kinderen, overleden tussen 1924 en 1940.
Via de website WieWasWie is het bevolkingsregister Beugen en Rijkevoort in te zien met daarin het gezin de Wit-Reijntjes.
Kees Wijnhoven zei op 15 november 2013 om 13:52
Dag Betsie,
Deze foto is gemaakt 1936 in Brussel bij het klooster gelegen in het stadsdeel Evere. van links naar rechts en van boven naar onder;
Hendrie Janssen, Hendrie Reintjes met x Wilhelmina van Oort, Piet Wijnhoven(van Herman Winhoven uit Oploo), Zijn zus Maria Chr.Wijnhoven, Bertha van Bree, Dina Verstraten met x Bert Reintjes, Hannes de Wit, Bert Nillesen, Jan Wijnhoven, Hendricus Beckers, zuster Lamberta Wijnhoven, zuster Petronella Wijnhoven, Herman Wijnhoven, Toon van Bree, ..Schamminee-Janssen, echtg. v.Martien Janssen, Bert Stiphout, onbekend, Grad de Bruyn, Francisca Janssen, broeder Louis Janssen, Alberdina Janssen, zuster Johanna Wijnhoven(tante van boven zittende zusters) Hanna Reintjes-Vervoort, Albert Janssen met x Johanna van den Berg, Sjef Stiphout.
UItleg voor de familie relaties kun je zelf wel maken! De zusters zijn in ieder geval allen geboren in Oploo.
betsie zei op 6 december 2013 om 20:04
Dank je wel Kees voor de uitgebreide informatie. Hier kan ik mee verder!
vrgr. Betsie
amfora uit cuijk zei op 17 februari 2014 om 06:55
Beste Kees

ben je dan ook verre familie van mij
th reintjes zei op 14 januari 2015 om 16:12
amfora ik ben theo reintjes woon in cuijk heb in totaal 2850 familieleden vanaf 1570 op de foto uit 1936 ken ik ze allemaal en van de 773 die op de foto staan ken ik er een niet van gr th
Frans de Wit zei op 26 september 2016 om 20:05
Wie kan de gegevens sturen van alle kinderen van de Wit & Reintjes?
Ik heb er 4, waarvan slechts 1 zoon Marinus Maria de Wit, volwassen is geworden.
Maar zoals ik zo lees moeten er veel meer geweest zijn. Wie wil ze me prive toe sturen ik voer ze enkel hier op mijn pc in, dus kom niet op internet. mijn email adres fldewit@tiscali.nl Bij voorbaat dank. vr.gr. Frans
Norah zei op 27 september 2016 om 11:05
Frans, als je bij de reactie van Dorethé hierboven(7-11-2012) kijkt, en Josephus Johannes de Wit invoert bij -WieWasWie-, dan zie je alle feiten. Ik dacht dat men 10 kinderen kreeg en nog 2 levenloos geborenen in 1939 en 1940.
Voor nadere informatie kun je ook nog een persoonskaart van J.J. de Wit aanvragen bij het CBG in Den Haag. Hier zijn wel wat onkosten aan verbonden.
Mvg.
theo reintjes zei op 27 september 2016 om 11:55
2 e foto ken ik op een na is gemaakt in t kloster in brussel de nonnen zijn zusjes wijnhoven je mag contact opnemen met theo reintjes theentje a g mail .com
Frans de Wit zei op 27 september 2016 om 14:16
Ik heb hun gezinskaart hoor, bedankt

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.

Lees ook deze verhalen