Hackens

vertelde op 3 oktober 2010 om 16:17 uur

Naar een vrij lange pauze in speuren ben ik recent weer begonnen, ditmaal wil ik eens gaan speuren in aktes e.d. Helaas moet ik aktes/testamenten e.d. uit Middelbeers hebben, ik weet alleen niet waar die opgeslagen zijn en wat ik moet doen om ze in te zien.

Reacties (1)

Rik zei op 3 oktober 2010 om 17:38 uur

Middelbeers valt onder RHC Eindhoven (http://www.rhc-eindhoven.nl/).

Als je in http://www.rhc-eindhoven.nl/zoekinarchief.html zoekt onder gemeente Middelbeers, krijg je overzicht van alle documenten van Middelbeers in het archief van RCHe.

Gegevens van aktes (DTB en burgerlijke stand) zijn te vinden in http://eindhoven.digitalestamboom.nl.
Scans van de aktes van burgerlijke stand zijn hierin ook (gratis)beschikbaar. In bezoekerscentrum (TOEN) van het RCHe in Eindhoven zijn microfiches van DTB-aktes in te zien.

Bij het zoeken in de database kan je gebruikmaken van zogenaamde 'wildcards', zodat je verschillende spelwijzen van namen kan afvangen. Als je bijvoorbeeld zoekt op familienaam "Ha*ken*", krijg je zowel gegevens over "Hackens", "Hakens", "Haken", "Haeckens", etc. (zie: http://eindhoven.digitalestamboom.nl/nl/help.htm).

Originelen van Memories van successie uit Oirschot (hier valt Middelbeers onder) zijn volgens mij gearchiveerd in het BHIC; RHC Eindhoven heeft van meeste documenten kopieen.

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op: