skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Archieven

-

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
-
Erfgoedstuk
7128 Notarissen in Grave, 1648-1935
168
1822
Erfgoedstuk
Vindplaats origineel:
Den Bosch
Oude Orde:
2377
Ga naar dit stuk:
Nadere toegang:
Volgnummer:
20 van 99
515
55/3 3/8
1
„ minderjarige zoo in de Bruids Eerste, als in dit aanstaande huwelijk verwekt, dezelve tot hunne meerderjarigheid op roeden, en onderhouden, zullende bij de meerderjarigheid aan ieder kind, door hem moeten worden uitgekeerd hun kindsge: „deelte in de helft der nalatenschap zoo als dezelve zich bij het overlijden van de Bruid zal hebben bevonden. — quinto: Dat indien de Bruid, voor den Bruidesom mogt komen te overlijden nalatende kind of kinderen uit dit aanstaande huwelijk verwekt en het kind of kinderen uit dit aanstaande huwelijk verwekt voor den Bruidegom Kidamer te overlijden, ofte wel gene kinderen uit dit aanstaande huwelijk erwekt zijnde; in dit geval denzelve de vrijen beschikking zal hebben bij uiterste wil, of andersin over Een kindsgedeelte van de nalatenschap blijvende het ovrige voor de kinderen in het Eerste huwelijk van de Bruid verwekt gere „serveerd en bij deze aan dezelve toegekend. — Sexto. Bij aldien bij het afsterven van de Bruid noch kind uit het vorig noch uit dit huwelijk mogt aanwezig zijn, zoo geent de Bruid aan den Bruidegoms generaal alle goederen welke bevonden worden haar op haar stervdag toe te behoren, om de vrijen beschikking hier over te hebben. Verklarende de verloofde Eindelijk, uitdrukkelijk en onherroepelijk dat al zit in deze bepaalde Wederkerig en alzoo Eenstemmend van woord tot woord, zoo op hem Bruidegom, als op de Bruid zal toeparselijk zijn even als of hetzelfde van woord tot woord bij deze stond herhaald. gedaan te reek den ses en twintigste Julij achtien honderd tween twintig in bijwezen van Jan van Haren schipper wonende te nederasfelt, en joachin van Vagt landbouwen, wonende te Beschem en Zijndetans beiden alhier; welke deze J: akte voorgelezen:/ met den Bruidegom, uitgenomen de Bruid als welke op onze daartoe gedane aanvrage verklaarde niet te kunnen schrijven:) getekend hebben, met ons notaris Gegardus schippers Jan van Haaren, W: W: J: D: Weulen I:v: va9
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer
r6 „ minderjarige zoo in de Bruids Eerste, als in dit aanstaande huwelijk verwekt, dezelve tot hunne meerderjarigheid op roeden, en onderhouden, zullende bij de meerderjarigheid aan ieder kind, door hem moeten worden uitgekeerd hun kindsge: „deelte in de helft der nalatenschap zoo als dezelve zich bij het overlijden van de Bruid zal hebben bevonden. — quinto: Dat indien de Bruid, voor den Bruidesom mogt komen te overlijden nalatende kind of kinderen uit dit aanstaande huwelijk verwekt en het kind of kinderen uit dit aanstaande huwelijk verwekt voor den Bruidegom Kidamer te overlijden, ofte wel gene kinderen uit dit aanstaande huwelijk erwekt zijnde; in dit geval denzelve de vrijen beschikking zal hebben bij uiterste wil, of andersin over Een kindsgedeelte van de nalatenschap blijvende het ovrige voor de kinderen in het Eerste huwelijk van de Bruid verwekt gere „serveerd en bij deze aan dezelve toegekend. — Sexto. Bij aldien bij het afsterven van de Bruid noch kind uit het vorig noch uit dit huwelijk mogt aanwezig zijn, zoo geent de Bruid aan den Bruidegoms generaal alle goederen welke bevonden worden haar op haar stervdag toe te behoren, om de vrijen beschikking hier over te hebben. Verklarende de verloofde Eindelijk, uitdrukkelijk en onherroepelijk dat al zit in deze bepaalde Wederkerig en alzoo Eenstemmend van woord tot woord, zoo op hem Bruidegom, als op de Bruid zal toeparselijk zijn even als of hetzelfde van woord tot woord bij deze stond herhaald. gedaan te reek den ses en twintigste Julij achtien honderd tween twintig in bijwezen van Jan van Haren schipper wonende te nederasfelt, en joachin van Vagt landbouwen, wonende te Beschem en Zijndetans beiden alhier; welke deze J: akte voorgelezen:/ met den Bruidegom, uitgenomen de Bruid als welke op onze daartoe gedane aanvrage verklaarde niet te kunnen schrijven:) getekend hebben, met ons notaris Gegardus schippers Jan van Haaren, W: W: J: D: Weulen I:v: va9

Kenmerken

Toegangsnummer:
7128
Inventarisnummer:
168