skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Archieven

-

Uitleg bij archieftoegang

Een archieftoegang geeft uitgebreide informatie over een bepaald archief.

Een archieftoegang bestaat over het algemeen uit de navolgende onderdelen:

• Kenmerken van het archief
• Inleiding op het archief
• Inventaris of plaatsingslijst
• Eventueel bijlagen

De kenmerken van het archief zijn o.m. de omvang, vindplaats, beschikbaarheid, openbaarheid en andere.

De inleiding op het archief bevat interessante informatie over de geschiedenis van het archief, achtergronden van de archiefvormer en kan ook aanwijzingen voor het gebruik bevatten.

De inventaris of plaatsingslijst is een hiërarchisch opgebouwd overzicht van beschreven archiefstukken. De beschrijvingen zijn formeel en globaal. Het lezen en begrijpen van een inventaris behoeft enige oefening en ervaring.

Bij het zoeken in de inventaris wordt de hiërarchie gevolgd. De rubrieken in de inventaris maken deel uit van de beschrijving op een lager niveau. Komt de zoekterm in een hoger niveau voor, dan voldoen onderliggende niveaus ook aan de zoekvraag.

beacon
 
 
Inventaris
-
Erfgoedstuk
7637 Notarissen in Sint-Oedenrode, 1642-1935
30
1822
Erfgoedstuk
Vindplaats origineel:
Den Bosch
Oude Orde:
4992
Ga naar dit stuk:
Nadere toegang:
Volgnummer:
41 van 313
gedeelte en J„mo Eene Huizinge - - - stal „linge schuur Schaapskooi, Pakhuis, varkenskooi en Turfschap, met daaroy gelegen Tuin, Teel en Groeslanden, staande en gelegen binnen de gemeente S=t Oedenrode onder het gebucht olland en Houtum groot ongeveer drie Bunders, vier en zestig Roeden, twaalf Ellen /: twee en twintig Lopensen voor het geheel; belend aan de eene zijde of oostwaards aan de goederen van Martinus vercant„ „voort, westwaards aan die van Johannes Oren„ sen zuidwaarts aan die van de erve Dierk van Melissant, de weduwe Mathys Versantvoort en anderen noordwaarts aan de Gemante, zynde hier ook by houkwas. 10 „ „ Als voor in Een perceel Teelland net Groeskanten en Houtwas gelezen ter voor „schreven plaatse, genaamd het tot groot voor het geheel ongeveer twee Bunders veertien Roeden Zestien Ellen /: dertien Lopensen belend aan eene zyde willem der Kinteren de andere zyde Johannes van der Heijden, het eene einde Hetenius Versantvoort, het andere einde Mickiel Habraken. 3=le Als voor in Een perceel Teelland, Troeze en beide gelegen als voor genaamd de Berzen Koppel groot voor het geheel ongeveer drie Bunders een en dertig Roeden twee Ellens twintig Lopensen:/ belend aan eene zijde en een einde de kivier den Dommel, de andere zyde den Armen van f=t Oedenrode en Johannes rensen, het ander
Coel
einde Dirk de Koning. 4:o Als voor in Een perceel Teelland, Troeze en Houtwas, gelegen ter meergemelde plaatse, genaar de Bredenkant graot voor het geheel ongeveer drie Bunders, zeven en negentig Roeden drie en twintig Ellen / vier en twintig Lopensen:/ belend aan eene zyde Diek de Koning, Calharina van de Laar en anderen de andere zyde Johannes Vrer„ „sen, Lamberk van der Heyden en anderen, het een einde eenen mistwig het andere einde de weduwe Thamas van Roofmalen 5„o Als voor in Een perceel Teelland Troeke en Houtwas, gelegen als voor, genaamd de Hooge weide, groot voor hiet geheel ongeveer eenen Bunder acht en negentig roeden, een en zestig Ellen twaalf Sopensen / belend aan eene zyde Adriaan van de aar en Hendrik Hulze de andere zyde de heer de Cassemager, het eene einde Dork de Koning en Thomas van Alphen het andere eende Dork de Koning en anderen 5=e Als voor in Een perceel Proeze en Houtwas gelegen als voor, genaamd het Broekland, groot voor het geheel ongeveer drie en dertig soeden en Tien Ellen /: twee Lopensen:/ belend aan eene zyde de gemeente de andere zyde de weduwe An „tony van de Meerakker als mede het eene einde het andere einde eenen mestwek Om Als voor in Een perceel Groezen, en Hout „was, gelegen als voor genaamd de Reeken, groot voor het geheel ongeveer zestien Roeden vyf en vyftig
Voorbeeld : Klik op de tekst voor meer

Kenmerken

Toegangsnummer:
7637
Inventarisnummer:
30