Bezoekers opgelet: Orthenbrug héle maand september afgesloten

15 augustus 2019

Na onderzoek is gebleken dat het dek van de Orthenbrug vervangen moet worden

 

Ben je van plan om in september het BHIC te bezoeken? Dan willen we je er graag op wijzen dat de Orthenbrug (de brug tussen de Citadellaan en de Jan Heinsstraat) in verband met herstelwerkzaamheden is afgesloten van maandag 2 september tot eind september 2019.

Kom je te voet, dan kun je via het Brugplein en de Sortiebrug wél onze Citadel bereiken. Je kunt nu trouwens ook gebruik maken van het voetgangersbruggetje tussen de Zuid-Willemsvaart en de Citadel. Dit bruggetje was er eigenlijk alleen gelegd voor het evenement Maritiem. Maar omdat de Orthenbrug nu niet bereikbaar is, laat de gemeente 's-Hertogenbosch deze ponton nog even liggen. 

Als je met de auto komt vanuit de Zuid-Willemsvaart / Jan Heinsstraat, dan kun je niet over de Orthenbrug en zul je helaas een flink stukje om moeten rijden. Dit zorgt voor veel vertraging. Als je te voet komt, kun je via het Brugplein en de Sortiebrug wél onze Citadel bereiken.

Veel bruggen en tunnels in ’s-Hertogenbosch zijn lang geleden gebouwd. De normen en eisen voor het ontwerp en de bouw van bruggen in steden zijn aangepast. Dat is nodig omdat er nu veel meer en ook veel zwaarder verkeer over de bruggen rijdt. Na onderzoek is gebleken dat het dek van de Orthenbrug vervangen moet worden.

Het ziet er naar uit dat de Orthenbrug eind september weer open gaat. 

 

 

Nooit ons laatste nieuws missen?   Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 

Deel dit op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken