skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

BHIC en Regionaal Archief Tilburg vieren 10-jarig jubileum met 24-urige chatathon!

Margot America
Margot America Bhic
11 februari 2020
Tijdens nachtelijke uurtjes je slag slaan en… chatten maar!

 

Wist je dat de chatdienst van het BHIC en het Regionaal Archief Tilburg al tien jaar bestaat? Dat jubileum vieren we op donderdag 20-02-2020 met een heuse chatathon: 24 uur lang kun je met ons chatten. Woon je aan de andere kant van de aardbol? Sla dan je slag. Terwijl heel Nederland slaapt, krijg jij op maat informatie over jouw historische onderzoeksvraag.

Op donderdag 20 februari 2020 vanaf 10.00 uur ’s ochtends tot vrijdag 21 februari 10.00 uur zit het vaste team van twaalf archivarissen en archiefmedewerkers voor je klaar om in toerbeurten al je vragen te beantwoorden. Ben je onderzoeker, genealoog of geïnteresseerd in de Brabantse geschiedenis? Woon je bij ons om de hoek of ver weg in bijvoorbeeld Australië, Amerika of Canada? Profiteer dan van deze 24-urige chatathon! Stel je vraag via het chatvenster op de website van het BHIC en Regionaal Archief Tilburg. Je krijgt snel antwoord op je vragen, wat je verder helpt in je onderzoek of waardoor je meer te weten komt over die ene bron, een verhaal of oude foto. Heb je altijd al achter de schermen willen kijken bij het BHIC of bij Regionaal Archief Tilburg? Meld je dan tijdens deze chatathon aan en wie weet ben jij een van de winnaars van de 'meet and greet' met rondleiding.

Chat historie
Naast een bezoek aan de studiezaal, een e-mail versturen of een telefoontje plegen, kun je al een hele poos chatten met een archiefmedewerker via de website van beide instellingen. Meteen een vraag stellen en antwoord krijgen is een snelle en efficiënte vorm van dienstverlening die onze gebruikers zeer op prijs stellen. Het begon in 2010 bij het BHIC met een chatservice in de avonduren, na sluitingstijd van het archief. Niet lang daarna sloot Regionaal Archief Tilburg aan. Door de bundeling van krachten is een veel groter bereik gecreëerd. Een vraag kan een antwoord opleveren uit het gehele werkgebied van het BHIC en Regionaal Archief Tilburg samen. Inmiddels is de chatservice van beide instellingen een essentieel onderdeel van de dienstverlening en zijn we ook overdag actief op de chat. Met meer dan 30.000 chats in die tien jaar (en afgelopen jaar meer dan 6.000 chats) hebben we inmiddels ruime ervaring opgebouwd in het chatten met websitebezoekers. Veel van de vragen die gesteld worden gaan over stamboomonderzoek, foto's uit de collectie, uitleg over de website of de aanwezigheid van bepaalde archiefstukken.

Kortom, voor alles wat je altijd al wilde weten over Brabant maar waar je geen tijd voor had: doe mee aan de 24-urige chatathon op donderdag 20 februari vanaf 10.00 uur, via www.bhic.nl en www.regionaalarchieftilburg.nl 

    

Nooit ons laatste nieuws missen?   Meld je aan voor onze nieuwsbrief!