skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Brabant kiest ‘Het Brabantse Voetbalelftal van de Eeuw’!

Margot America
Margot America Bhic
9 mei 2017
Het publiek kreeg de afgelopen weken de eervolle taak om in de schoenen van de bondscoach te gaan staan en de opstelling van ‘Het Brabantse Voetbalelftal van de Eeuw’ mee te bepalen...  

 

Enkele weken geleden kreeg voetbalminnend Brabant van ons de eervolle taak om in de schoenen van de bondscoach te gaan staan en de opstelling van ‘Het Brabantse Voetbalelftal van de Eeuw’ mee te bepalen. Vanwege ons nieuwe item ‘Betaald voetbal in Brabant’ had het BHIC een voorlopig voetbalelftal geselecteerd, gekozen uit alle historische voetbalhelden uit Brabant die ooit hebben geschitterd bij het Nederlands Elftal. Ruim een maand later (en veel meningen en discussies verder) zijn alle stemmen van voetballiefhebbers en sportcritici geïnventariseerd en verwerkt. Hiermee is de opstelling van ‘Het Brabantse voetbalelftal van de Eeuw’ een feit. 

‘Voetbal Inside’ in het kwadraat

Het was allesbehalve een gemakkelijke opgave, want stel je het beste Brabantse voetbalelftal aller tijden samen dan weet je dat er volop discussie is over namen, techniek en methodiek. Mag bijvoorbeeld meer dan de helft van de spelers afkomstig zijn uit één betaalde club? Is die ene speler niet beter, omdat hij meer professionele wedstrijden of een WK op zijn naam heeft staan? Hoe zit het eigenlijk met persoonlijke voorkeuren? Kortom, het was een ‘Voetbal Inside’ in het kwadraat. Toch heeft het aantal voorkeursstemmen van het publiek voor een bepaalde speler altijd de doorslag gegeven om opgesteld te worden in dit historische voetbalteam. Vanzelfsprekend is daarbij rekening gehouden met de kwaliteiten en de positie van de speler. Maar ook dat hebben de kenners ruimschoots aan ons geventileerd. Voetbalhelden die in onze samenstelling ontbraken, maar die volgens voetballiefhebbers en sportcritici absoluut geselecteerd moesten worden, zijn onder meer Berry van Aerle, Kees Rijvers, René van de Kerkhof en Wim Suurbier.

Gelukkig hebben lang niet alle voetbalprofs uit onze eerdere selectie het veld hoeven ruimen. Zo blijven Willy van de Kerkhof, Phillip Cocu, Ruud van Nistelrooy, Joris Mathijsen en Willy van der Kuylen verzekerd van een vaste plek in de basis. Sommige voetbalhelden, zoals bijvoorbeeld Wim Suurbier, waar net niet vaak genoeg op is gestemd, verdienen, denken wij, ook een plaats op het veld maar zitten voorlopig op de reservebank. 

Op www.bhic.nl/voetbalelftal vind je dé opstelling van ‘Het Brabantse Voetbalelftal van de Eeuw’ gekozen door alle Brabantse voetballiefhebbers. Klik je daar via de link op de naam van de gekozen ‘prof’, dan snap je misschien waarom deze speler in deze ultieme Brabantse opstelling thuishoort.