skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

Hack the horizon op onze Citadel

Margot America
Margot America Bhic
7 juli 2021
bijgewerkt op 12 juli 2021
Ook dit jaar toveren we ons terrein weer om tot openluchttheater tijdens Theaterfestival Boulevard

Van donderdag 5 t/m zondag 22 augustus 2021 vindt Theaterfestival Boulevard ’s-Hertogenbosch plaats. De 37ste festivaleditie telt ruim 120 verschillende voorstellingen, concerten, performances en installaties in theaters op unieke locaties en in het Zuiderpark. Ook onze Citadel maakt zich weer op voor deze gloednieuwe editie!

Onder het motto ‘Nader de ander’ bood het festival in 2020 – tijdens de alternatieve corona-editie ‘Afzender Boulevard’ – haar publiek een oefening in nabijheid. Dit jaar nodigt het festival uit om na te denken over de toekomst en de houdbaarheidsdatum van diepgewortelde opvattingen onder het festivalmotto: Hack the horizon. Theatermakers zijn daar onmisbaar in. Zij verbinden en wijzen op ongebaande wegen. Daarom nodigt Boulevard je uit om jezelf opnieuw te leren verhouden tot de natuur en het klimaat. Tot onze herkomst, zorg en gezondheid. Tot elkaar. Omdat een nieuwe periode niet zonder een nieuwe blik kan.

Programma op de Citadel

8 t/m 14 augustus 2021 Manuel of the Displaced – Dichter en muzikant Robin Block

Wat betekent het om je ergens thuis te voelen? Wat hebben de wortels van uiteenlopende uitheemse soorten met elkaar gemeen? In Manual of the Displaced gaat Robin Block, dichter en muzikant, op zoek naar zijn Indonesische voorouders. Hij duikt daarmee in de thematiek van ontheemding, thuisgevoel en het leven tussen culturen. De voorstelling begint met een hoorspel in de vorm van een audiowandeling. Robin Block neemt je mee op reis tussen twee continenten, Nederland en Indonesië, langs echo's van voorouders en een persoonlijke zoektocht in het hier en nu. Vervolgens betreed je een rituele ruimte waarbij je omringd wordt geluiden en spelers, onderdeel van het verhaal dat we met zijn allen maken.

Een live hoorspel met poëzie, muziek en de sierlijke Indonesische krijgskunst pencak silat, over je wortelen, over ergens vandaan komen en ergens naartoe gaan.

Locatie: Sortiebrug Citadel ’s-Hertogenbosch. Informatie over en kaartverkoop voor deze voorstelling.

21 en 22 augustus 2021 Electric Grand – Bart van Dongen en Antoon Versteegde

Een bamboekathedraal voor een piano - zomaar een lumineus idee uit de koker van beeldend kunstenaar Antoon Versteegde en pianist/componist Bart van Dongen. Het tweetal bouwde een muzikaal kunstwerk dat de luisteraar onderdompelt in de sacrale klanken van de piano. Elke toon van de vleugel heeft zijn eigen speaker. Deze vormen een grote cirkel waar pianist en publiek zich middenin bevinden. Achttien piramides van tien meter hoog, waar in totaal tweeënzeventig speakers hangen: de Electric Grand. Met betoverende composities, speciaal voor dit levensgrote instrument gemaakt, kun je niet anders dan je laten meevoeren over het water aan de Citadel, naar steeds grotere hoogten.

Een levensgrote bamboekathedraal met als center piece: de piano - Bart van Dongen op zijn virtuoost.

Locatie: Citadel ’s-Hertogenbosch. Informatie over en kaartverkoop voor deze voorstelling.

Programma en informatie
Hier vind je informatie over het complete programma, de voorstellingen en kaartverkoop.
Bezoekers van ons openluchttheater kunnen gebruikmaken van het parkeerterrein bij de Citadel. Voor bezoekers die met de fiets komen, worden extra fietsenrekken geplaatst.

 

Nooit ons laatste nieuws missen?   Meld je aan voor onze nieuwsbrief!