skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Luud de brouwer
Luud de brouwer RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Luud de brouwer
Luud de brouwer RA Tilburg

In onze schoen gevonden: opgeloste probleempjes met de website

Margot America
Margot America Bhic
1 december 2014
Afgelopen week is onze website voorzien van een update waardoor een fiks aantal probleempjes tot het verleden is gaan behoren. De laatste tijd hebben we vaker zo'n update gehad. Veel trouwe bezoekers van de site merkten deze oplossingen al op, maar hier een korte samenvatting van de belangrijkste of meestgevraagde zaken.

Afgelopen week is onze website voorzien van een update waardoor een fiks aantal probleempjes tot het verleden is gaan behoren. De laatste tijd hebben we vaker zo'n update gehad. Veel trouwe bezoekers van de site merkten deze oplossingen al op, maar hieronder een korte samenvatting van de belangrijkste of meestgevraagde zaken:

  • De zoekfunctie bij de inmiddels meer dan 5.000 verhalen is verbeterd. Het is nu makkelijker om binnen een eerdere zoekopdracht je resultaat te verfijnen door het aanklikken van 'tags' of extra zoekwoorden. En misschien heb je ook gezien dat we regelmatig drie verhalen in de kijker zetten, die passen bij de actualiteit. Op dit moment natuurlijk verhalen voor de feestdagen.
  • Op het forum worden links in berichten en reacties voortaan automatisch klikbaar gemaakt. Bovendien worden externe links voorzien van een speciaal icoontje en openen deze altijd in een nieuw venster. Dit laatste geldt trouwens voor de hele website. Ook is het systeem van notificaties via e-mail stabieler gemaakt, zodat nieuwe berichten beter te volgen zijn.
  • Na proefdraaien met verschillende varianten is uiteindelijk een captcha (beveiligingscode) gevonden die makkelijk is voor de mens, maar blijkbaar lastig genoeg voor spammers. Voor iedereen een opluchting!
  • De uitgebreide genealogische zoekfunctie is op diverse punten aangepast en de database is bovendien fors uitgebreid. Een probleem wat veel gebruikers bijvoorbeeld opmerkten was dat het weergeven van 1.000 treffers niet lukte. Dit is opgelost.
  • Daaraan gerelateerd is ook aan de kant van WieWasWie gewerkt: het koppelen tussen aktes in WieWasWie en scans op onze website verloopt nu beter en we hopen dat snel alle problemen hiermee zijn opgelost.
  • Weergaveproblemen (lege schermen) in het overzicht met gescande bronnen zijn opgelost. Bovendien zijn nu ook de kolommen op periode, toegangsnr. en inv.nr. sorteerbaar.
  • Niet door iedereen gebruikt, maar wel door een aantal zéér trouwe bezoekers: de rss-feeds. Ze zijn uitgebreid en verbeterd, waardoor je nu selectiever kunt zijn in wat je wel of niet wilt zien en er worden voortaan meer items in de feed getoond: alle items tot maximaal een maand en/of maximaal 100 items terug.

Maar voor de meesten zal toch het belangrijkste zijn: méér bronnen online! Wat dacht je bijvoorbeeld van het handelsregister van de Kamer van Koophandelstrafvonnissen van de rechtbankenschepenprotocollen en militieregisters? Nog te zwijgen van alle uitbreidingen op aktes van de burgerlijke stand die aan de genealogische database zijn toegevoegd. En er komt de komende tijd nog veel meer prachtigs aan, dus blijf ons volgen! Schrijf je bijvoorbeeld in voor onze nieuwsbrief (net als bijna 1.800 andere gebruikers van onze website!)

Maar kom je geen nieuwe bronnen maar in plaats daarvan nog een probleem met de website tegen? Dan geef dit aan ons door. Bedankt alvast!

Christian

Foto: Alternatieve aankomst van Sinterklaas in Reek, in een open eendje, 1984 (foto Ton Cruijsen, collectie BHIC, nr. 1903-001209)