Site BHIC vernieuwd!

7 november 2007

Site BHIC vernieuwd!

Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) heeft zijn website vernieuwd. Vooral naar aanleiding van reacties van gebruikers is de vormgeving aangepast en is ook de functionaliteit verbeterd.

De openingspagina geeft aan dat we drie gebieden onderscheiden: lokale geschiedenis (geel), stamboomonderzoek (rood) en algemeen historisch onderzoek (groen). Aan elk gebied zijn aparte forums verbonden, er zijn meer mogelijkheden om direct commentaar te geven op verhalen en foto's, je kunt zelf een verhaal of foto insturen en er is een nieuwe beeldbank beschikbaar. Je kunt nu ook nieuws en wijzigingen door middel van rss-feeds bijhouden.

De belangrijkste wijzigingen vind je in het domein van de lokale geschiedenis. Maar natuurlijk zijn de vertrouwde databases met voorouders binnen en buiten Brabant nog steeds beschikbaar. ("Voorouders buiten Brabant" heet trouwens voortaan "Voorouders in heel Nederland".) En in het onderzoeksdomein kun je net  zoals in de oude site al onze archieven doorzoeken.

 Als je op je eigen website of bij je favorieten een directe link hebt gemaakt naar deze databases, dan moet je die link misschien aanpassen, zodat hij ook werkt met de nieuwe website.

De komende tijd zullen er nog veel kleine en grote aanpassingen plaatsvinden, zoals dat altijd gaat met nieuwe websites. Natuurlijk blijven we daarbij hopen op veel reacties van de gebruikers van de site, waaronder jullie. Stuur je opmerkingen naar: info@bhic.nl

Deel dit op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken