Stem op ‘Wat staat daer?’ voor de Geschiedenis Online Prijs!

9 januari 2017

 

Goed nieuws! 'Wat staat daer?', de online oefentool om spelenderwijs oude handschriften te leren lezen, maakt kans op de Geschiedenis Online Publieksprijs. Dit is dé prijs om via jouw stem waardering te tonen voor de meest vernieuwende, verrassende of best toegankelijke Nederlandse historische website of app.

'Wat staat daer?' is belangrijk voor archiefonderzoekers, maar bovenal gewoon leuk voor iedereen die van geschiedenis houdt. Er zijn verschillende soorten oefeningen voor zowel de beginners als de gevorderden, teksten ontcijferen achter je laptop of puzzelen met woorden op je mobieltje. Een brief van Vincent van Gogh, een belediging van de koning of een recept voor frikadellen. Op ‘Wat staat daer?’ is voor ieder wat wils. Vastlopers leggen leesproblemen voor op het forum, doorzetters zetten hun tanden in de paleopuzzel.

‘Wat staat daer?’ is vernieuwend en slaat een brug van vroeger naar nu. Traditionele onderzoekvaardigheden op een digitale manier aangeleerd. Het BHIC, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven en Regionaal Archief Tilburg sloegen hiervoor de handen ineen.

Vind jij dat ‘Wat staat daer?’ in de prijzen moet vallen? Klik dan op het plaatje hieronder en stem!

Stem nu op Wat staat daer | Online oefentool voor het lezen van oude handschriften

 

Let op: vergeet niet om je stem te bevestigen. Je krijgt daarvoor een e-mail met een link toegestuurd. Zonder bevestiging wordt je stem niet geteld.

Lees hier wat anderen over onze website zeggen. 

We rekenen ook op jouw stem! Stemmen kan van maandag 9 januari t/m donderdag 9 februari 2017. Dan zorgen wij dat er in de tussentijd nog een prachtige oefentekst of paleopuzzel online komt. :-)

Geschiedenis Online Prijs 

De Geschiedenis Online Prijs wordt iedere twee jaar uitgereikt en is een initiatief van De Ree Archiefsystemen, de Koninklijke Bibliotheek, Archieven.nl en Delpher.

 

Nooit ons laatste nieuws missen?   Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Deel dit op:
  • Pinterest
  • Tumblr
  • Toevoegen als favoriet
  • Afdrukken