skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Stef Uijens
Stef Uijens RA Tilburg

Wat betekent het versoepelen van de coronamaatregelen voor het BHIC?

Margot America
Margot America Bhic
11 mei 2020
Sinds de persconferentie van 6 mei krijgen wij natuurlijk regelmatig de vraag, wanneer het BHIC zijn studiezalen weer opent voor onderzoek. In dit bericht geven we de huidige stand van zaken en een perspectief voor de toekomst.

Om met de deur in huis te vallen: het is onbekend vanaf wanneer het BHIC weer ‘gewoon’ open zal zijn. 

Een terugblik
Sinds de sluiting van onze studiezalen op 16 maart hebben wij alles op alles gezet om zoveel mogelijk dienstverlening door te laten gaan: niet alleen worden alle e-mails beantwoord, ook wordt er van ’s morgens tot ’s avonds gechat, worden alle fora beheerd en bovendien worden zoveel mogelijk onderzoekers via scannen-op-verzoek geholpen. 

Op twee dagen in de week en sinds afgelopen week op drie dagen is een klein groepje medewerkers op de Citadel aanwezig om schriftelijke vragen te kunnen beantwoorden waarvoor raadplegen van archief noodzakelijk is en om archiefstukken te scannen. Uiteraard allemaal met inachtneming van de nodige richtlijnen, want de gezondheid van deze medewerkers staat voorop. Verreweg de meeste medewerkers werken dan ook vanuit huis. 

De huidige situatie
Om toch weer onderzoek mogelijk te maken zijn wij vorige week voorzichtig gestart met bezoek-op-afspraak. Deze afspraken volgen in eerste instantie alleen op onze uitnodiging, want vanwege de benodigde veiligheidsmaatregelen is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. De betrokken studiezaalmedewerkers hanteren criteria voor wie in deze fase voor een afspraak in aanmerking komt: 

  • Het onderzoek is dringend
  • De archiefstukken zijn niet via scannen-op-verzoek te raadplegen (bijvoorbeeld bij beperkt openbaar archief)
  • Het onderzoek is te tijdrovend voor de studiezaalmedewerkers om zelf uit te voeren

Let op: niet iedereen kan dus zomaar een afspraak maken. De studiezaalmedewerkers bepalen in deze fase per dag en aanvraag of een afspraak mogelijk is. Of niet. 

Een toekomstperspectief
Als in deze fase blijkt dat het door ons opgestelde protocol voor bezoek-op-afspraak in de praktijk goed werkt, dat de gezondheid van bezoekers én medewerkers voldoende gewaarborgd is, en wanneer de landelijk geldende richtlijnen dat toelaten, zullen wij onze dienstverlening stap voor stap verder uitbreiden. Daarover communiceren we dan tijdig op onze website. 

Verreweg de meeste mensen kunnen wij digitaal helpen en ook bezoek-op-afspraak biedt in sommige situaties een welkome oplossing. Desondanks beseffen we, dat nog niet iedereen geholpen zal kunnen worden. Neem voor vragen daarover contact met ons op (info@bhic.nl). 

We rekenen op je begrip en ontvangen je zo snel mogelijk – maar niet éérder dan mogelijk – weer op onze prachtige Citadel. In de tussentijd: blijf zelf gezond, en zorg goed voor de ander.

 

Nooit ons laatste nieuws missen?   Meld je aan voor onze nieuwsbrief!