skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Vincent van de Griend
Vincent van de Griend Bhic

Win een nachtje in de cel tijdens open dagen BHIC

Margot America
Margot America Bhic
23 augustus 2017
bijgewerkt op 31 augustus 2017
Drie keurige Brabantse dames uit de negentiende eeuw, maar pas op… schijn bedriegt!

Enig idee hoe het eruit ziet achter de tralies? Benieuwd hoe het moet voelen om in een koude cel te leven op water en brood? En hoe zou je de gevangenis eigenlijk kunnen ontvluchten? Tijdens Open Monumentendag én Maritiem ’s-Hertogenbosch organiseert het BHIC een speciale actie met prijzen die je de kans bieden dit van héél dichtbij mee te maken. Iedereen kan meedoen, jij ook. Maar daar moet je wel wat voor doen!

Losse handjes
Achter in de centrale hal van onze Citadel staan panelen met daarop drie foto’s van vrouwen die aan het einde van de negentiende eeuw in Brabant hebben geleefd. Deze op het eerste gezicht normale dames hadden alle drie iets op hun kerfstok. Eén van hen heeft op de avond van 1 oktober 1870 haar eigen moeder, Jaantje Wolvenga, mishandeld. En niet zo’n beetje ook. In de vitrine in de hal kan je lezen wat zij precies heeft uitgespookt. Als jij raadt wie van dit drietal ‘losse handjes’ had, val je misschien in de prijzen! Maar pas op, schijn bedriegt.
De hoofdprijs is naar keuze: een overnachting voor 2 personen in Hotel ‘het Arresthuis’ in Roermond óf deelname voor 2 personen aan de ‘prison escape’; een interactieve beleving in de Koepelgevangenis van Breda. En mocht de hoofdprijs niet voor jou zijn, dan valt er nog meer te winnen. Zo verloten we onder de deelnemers met het juiste antwoord tien stripboeken ‘Brabant daar brandt nog licht, de geschiedenis van Brabant in strip’.

Beeld en geluid in Citadel
Combineer deze actie in de weekenden van Open Monumentendag en Maritiem ’s-Hertogenbosch met een bezoek aan ons zeventiende-eeuws fort:

• De depotdeuren staan voor je open 
• Doorlopend films: over de Citadel in zijn oorspronkelijke functie als kazerne, maar ook over het Brabantse dorpsleven in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw en films over oude auto’s die rondreden in Brabant (www.deautovanmnopa.nl).
• In de studiezaal zitten deskundigen klaar om je alle beginselen van stamboomonderzoek te vertellen.

Bekendmaking prijzen
De winnaar wordt na Maritiem ’s-Hertogenbosch zo snel mogelijk op de hoogte gebracht en krijgt een persoonlijk bericht per e-mail. Dan worden ook de winnaars van de Brabant strips bekend bekendgemaakt.

Informatie
De activiteiten vinden plaats in de Citadel in ‘s-Hertogenbosch tijdens Open Monumentendag 2017 (zaterdag 9 september 10.00 – 17.00 uur) en Maritiem ’s Hertogenbosch 2017 (zaterdag 16 en zondag 17 september van 12.00 – 17.00 uur). De speciale actie vindt óók plaats in de week tussen Open Monumentendag en Maritiem ’s-Hertogenbosch (dinsdag 12 t/m donderdag 14 september van 10.00 – 16.00 uur).

*Als je wilt weten wat er tijdens deze evenementen verder allemaal te belevenis is in Den Bosch, kijk dan op de site van Open Monumentendag 's-Hertogenbosch en Maritiem 's-Hertogenbosch.

  Nooit ons laatste nieuws missen?   Meld je aan voor onze nieuwsbrief!