skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic
Menu
sluit
Hualp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Lisette Kuijper
Lisette Kuijper Bhic

Dennenboomsche hoeve

Jos van Bilsen vertelde op 21 mei 2011 om 15:10 uur
Wie kan mij iets vertellen over de boerderij "de Dennenboomsche Hoeve" en de Van Bilsen die hierop woonachtig is geweest?

Reacties (14)

Leo Bemelmans zei op 21 mei 2011 om 19:58
Lag dit in Schijndel?
Jan Toirkens zei op 22 mei 2011 om 15:44
In Schijndel was er een, in Oirschot eveneens.
jos van bilsen zei op 22 mei 2011 om 16:33
Leo,
Bedankt voor je reactie. De door mij bedoelde Dennenboomsche Hoeve was inderdaad gelegen in Schijndel. Hij werd bewoont door Adriaan van Bilsen. Wij praten hier over het jaar 1780 - 1790. Was Adriaan van Bilsen de huurder en Mevrouw Sorreth geboren Van Montfoort de eigenares?
Graag reacties.
jos van bilsen zei op 22 mei 2011 om 16:44
Jan,
Bedankt voor je reactie. Bedoelt is de Hoeve in Schijndel. Jouw achternaam kom ik ook tegen in Oirschot. Hier was Henrick henrick jan Toerken (Toirkens) gehuwd in Oirschot op 9 oktober 1614 met Aleijden Dr. Mr. Willem Gerard van Bilsen. Zij is geboren in Oirschot of Munsterbilsen in 1575 of 1590 en overleden in 1640 of 1660. Hij is geboren in Oirschot in 1590 en aldaar overleden in 1650. Hij was kerkmeester en fabrieksmeester van de St. Pieterskerk in Oirschot. Klopt dit een beetjke? Weet jij misschien waar de van Bilsens uit Oirschot zijn gebleven?
Graag reacties.
Jan Toirkens zei op 22 mei 2011 om 17:46
Jos, dat klopt niet alleen een BEEETJE maar bijna helemaal en ik heb die gegevens ZELF uitgezocht. Die van Bilsen heeftte eerder Fabri en kwam uit het belgische Bilsen en is in Oirschot aan de pest overleden, Gerard was basconter in Oirschot. Niet ZIJ, Aleijt Toirkens, maar HIJ van Bilsen kwam uit Bilsen. Mij is niet bekend dat hij kerkmeester was, maar dat zou ik alsnog na kunnen gaan. Meester Willem van Bilsen is volgens mij rond 1587 overleden te Oisrchot maar dat zou ik ook na kunnen kijken. Zie overigens de uitgebreide regesten van mijn hand over de periode 1463 tot 1640 voor Oirschot, daar vind je alles over de van Bilsens. Ik heb als je wilt een beperkte gedcom, daar kun je mogelijk mee verder. Laat maar weten via email.
jos van bilsen zei op 23 mei 2011 om 15:58
Jan,
Ik zat dus toch een beetje verkeerd. Ik ben niet zo'n computerfreak dus zou ik willen vragen waar vind ik de uitgebreide regesten van jouw hand over de periode 1463 tot 1640 voor Oirschot. Ook zou ik graag de beperkte gedcom willen om verder te kunnen komen. Alvast bedankt.
Jan Toirkens zei op 23 mei 2011 om 16:21
Jos, de regesten zitten op van Papier naar Digitaal, zoeken onder Oirschot. De andere website is van Hein Vera, die heeft ze ook opgenomen. Stuur me je emailadres, want dat heb ik niet. Het mijne is <jantoirkens@gmail.com>
Overigens was ik wat snel in mijn reaktie, er zit een fout in van mijn kant. Maar dat leg ik nog wel uit.
Verder was er al iemand anders met van Bilsen bezig.
jos van bilsen zei op 23 mei 2011 om 17:19
Jan,
Mijn emailadres is: bilsen.a@home.nl
graag tot horens
A. Wolters zei op 23 mei 2011 om 19:12
Mijn moeder vertelde vroeger dat er familie van haar woonde op de Denneboom in Schijndel. Volgens mij lag het tegen de grens van Sint Michielsgestel aan. Haar moeder heette Eijkemans, mogelijk was het een tante van haar (een zus van haar oma).
Het was meer een landhuis, ik denk niet dat ze het zelf bezaten of huurden, misschien woonden ze er als personeel. Zou hier nog iets van te vinden zijn? Mijn moeder was van 1914, het zou om die periode gaan.
Wat ik heb van mijn stamboom van Eijkemans staat op www.awolters.nl bij Stamreeks Eijkemans. Het zou om 7.3 Dien Eijkemans kunnen gaan, getrouwd mat van den Boogaard.
Jos van Bilsen zei op 23 mei 2011 om 21:16
A. Wolters,
Je suggestie zou heel goed waar kunnen zijn. Ik ga dit verder uitzoeken. Ik heb nog niet op je stamboom gekeken maar misschien heb ik een aanvulling t.w. Petrus Johannes Wilhelmus Wolters gehuwd met Catharina Maria Dionicia van Bilzen. Volgens mij hadden zij 3 kinderen. Mocht je hier eventueel meer van willen weten, laat het mij dan weten.
A.Wolters zei op 24 mei 2011 om 11:05
Jos,
ik heb even gekeken op Genlias.nl, daar staat het echtpaar op dat jij noemt, maar het is geen familie. Mijn familie komt uit Didam in Gelderland.
Jef van Veldhoven zei op 27 mei 2011 om 20:30
Schijndel den 9e december 1806
Het gemeentebestuur van Schijndel aan de Heeren en Mrs. M.Bowier en J,H.Verhoeven
Mijn Heeren
Wij zenden aan UL hier neevens het request aan den schout civiel en schepeen van Schijndel gepresenteert voor d eheeren Cornelis Johannis Zorreth en Jan Baptist van der Schueren woonagtig te Vugt daarbij verzoekende voor zoo veel des noods authorisatie om Georg Eberts en deszelfs vrouw met de sterke hand van hunne hoeve genaamd DE DENNENBOOMSCHE HOEVE gelegen onder de jurisdictie van Schijndel te delogeeren; item het schriftelijk belang door voorn. Eberts en deszelfs vrouw en het contrabelang van de supplianten aan ons ingedient en overgegeven.
Wij hebben nodig geacht alvoorens op het verzoek der supplianten bij 't voors. request gedaan te disponeeren advies in te neemen en verzoeken UL de goedheid zullen hebben ons zoo spoedig doenelijk met terugzending van't voors. request, belang en contrabelang te adviseeren, hoedanig wij na rechten zouden behooren te disponeeren; waarmede mijn heeren hebben wij de eer ons met achting te noemen
het gemeentebestuur voornoemt
ter ordonnantie van hetzelve
G. van Beverwijk secretaris

Gezien bij scheepene van Schijndel de requeste met annexe relaas van den geregtsbode van Schijndel door C.J.Zorreth en J.B. van der Schuuren woonagtig te Vugt aan deselve ingediend, daar bij om geallegeerde redenen verzoekende voor zoo veel des noods authorisatie om Georg Eberts en desselfs huysvrouw met de sterke hand van henne hoeve genaamd DEN DENNENBOOM of DENNENBOOMSCHE HOEVE geleegen onder deze jurisdictie te delogeeren als mede gezien het schriftelijk belang van gemelde Georg Ebertt en desselfs huysvrouw daartegen overgegeeven en ingediend en eindelijk het contrabelang van de supplianten en op alles wel en rijpelijk gelet, meede gehad het preadvies van twee onpartijdige regtsgeleerde, scheepen voorn. verleenen aan de supplianten de verzogte authorisatie om ten hunnen particule de voor. Eberts en desselfs huysvrouwe, voor zooveel des noods met een sterke hant van de voors. hoeve te delogeeren.
Actum etc. dat scheepen van Schijndel in het voors. geval aldus zouden kunnen en behooren te disponeeren gedraagt het advis van de ondergeteekende regtsgeleerden.
'sBosch den 17e december 1806.
Bowier en Verhoeven.

Uit :
http://www.henkbeijersarchiefcollectie.nl/historisch_onderzoek/Schijndel_oud_archief/SBS.385.doc
Jos van Bilsen zei op 28 mei 2011 om 13:21
Jef,
Bedankt dat je de moeite hebt genomen om deze gegevens aan mij door te sturen.Ik ga hier zeker gebruik van maken. Nogmaals bedankt.
wdb zei op 6 september 2011 om 13:23
neem contact op met de huidige bewoners, de fam van rijckevorssel die kan alles over de hoeve vertellen, veel info gr wdb

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.