skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Ans Holman
Ans Holman RA Tilburg

Huisregels forum

Op het forum delen onderzoekers kennis en ervaring en helpen ze elkaar met vragen. Om iedereen zo veel mogelijk plezier aan het forum te laten beleven, zijn er een paar huisregels die de gebruikers van het forum en wij van het BHIC belangrijk vinden.

Respect voor elkaar

   • Ons forum is er om elkaar te kunnen helpen met historisch onderzoek, genealogie, de website van het BHIC of de geschiedenis van Brabant in het algemeen. Stel daarom gerust al je vragen op het forum.
   • De belangrijkste huisregel is natuurlijk, behandel elkaar met respect, zoals je zelf ook behandeld wilt worden.
   • Er zijn ook ook nieuwkomers op het forum. Zij zullen het zeker op prijs stellen als zij door andere gebruikers worden geholpen in hun onderzoek. Help hen op weg, wijs ze op de zoekfunctie en laat ze zich welkom voelen.
   • Plaats je een onderwerp op het forum wat al eerder aan de orde is geweest, vermeld dit dan in je vraag en geef aan wat je nu nog graag zou willen weten. Zo weten de andere forumgebruikers dat er al ooit onderzoek naar gedaan is en kunnen zij hun antwoord daar op aanpassen.
   • Soms begint een nieuw onderwerp over het een, maar verplaatst de discussie zich gaandeweg naar iets anders. Dat is een van de charmes van het forum. Vind je dat een onderwerp te veel afwijkt van een bestaande discussie? Start dan een nieuw onderwerp.
   • Soms kan een reactie voor jou persoonlijk oud nieuws zijn. Maar bedenk dan, dat het voor andere gebruikers juist nieuw en leerzaam kan zijn, of kan bijdragen aan het oorspronkelijke onderwerp.
   • Bedenk dat de aanwezigheid op ons forum voor de meesten van de gebruikers een hobby en vrije tijd is. Zo nu en dan een bedankje na geboden hulp zal door hen zeker op prijs worden gesteld.

Hoe komt mijn bericht over?

   • Berichten kunnen anders geïnterpreteerd worden dan dat ze bedoeld zijn. Reageer nooit fel, maar ga uit van ieders goede intenties.
   • Het gebruik van smileys kan helpen bij het aangeven van de emotie waarmee je wilt dat je bericht gelezen wordt.
   • Zie je iets wat je niet bevalt? Of vind je dat iemand je niet prettig bejegent? Stuur ons een email op forumbeheer@bhic.nl. Het werkt meestal averechts als gebruikers van het forum elkaar gaan corrigeren.

Privacy

   • Dit is een openbaar forum. Dat betekent dat alles wat je hierop plaatst ook online gevonden kan worden. Denk aan je adres, e-mail, telefoonnummer en privé-gegevens. Om deze reden verwijderen wij deze gegevens, mochten wij ze op het forum tegenkomen.
   • Bij het publiceren van gegevens, bijvoorbeeld op dit forum, dien je rekening te houden met de privacy van nog levende personen. Dit recht op privacy is uitgewerkt in de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het Centraal Bureau voor Genealogie en de Nederlandse Genealogische Vereniging geven hierover meer informatie.

Moderatie door het BHIC

   • Medewerkers van het BHIC hebben een modererende rol op ons forum. Wij kunnen antwoord geven op vragen, grijpen indien nodig in bij discussies en verwijderen spam en privacygevoelige informatie.
   • Ook kunnen wij, indien nodig, reacties die niet in overeenstemming zijn met onze huisregels verwijderen. Bij inhoudelijke reacties zullen wij hier terughoudend in zijn. Voor het aanbieden van producten of diensten voor geld, voor agressie en obscene taal is echter geen plek op ons forum.
   • Je kunt met al je vragen en opmerkingen over het forum terecht bij forumbeheer@bhic.nl of bel ons even op: 073-6818500