skip naar content skip naar hoofdnavigatie spring naar service navigatie
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic
Menu
sluit
Hulp nodig?

Chat is online op maandag t/m vrijdag van 10.00 - 16.00 uur en van 19.00 - 22.00 uur.

Op dit moment zijn we offline. Je kunt je vraag stellen via e-mail of WhatsApp: 06-12887717 (alleen berichtjes)

Meer informatie over de chat-service? Klik hier

Online op dit moment

Stel je vraag

Mariët Bruggeman
Mariët Bruggeman Bhic

Ouders Jan Jansen uit 'sHertogenbosch

Suzette Jansen vertelde op 21 februari 2015 om 21:11 uur
Hallo,
Ik ben al jaren op zoek naar de ouders van Jan Jansen. Hij huwde te Hoek (Zeeuws-Vlaanderen) 1719 als jongeman geboren van 's Hertogenbosch met Maaijken de Hondt. Samen kregen ze minstens 11 kinderen. De vader van Jan Jansen was Willem Jansen en ik vermoed dat zijn moeder Geertrui heette. In Hoek waren de meeste mensen toentertijd Nederduits Gereformeerd. Wie kan mijn aan de geboorte of doopdatum van Jan Jansen helpen of de namen van zijn ouders. Of weet u waar ik zoeken kan naar meer informatie over Jan Jansen die vanuit 's Hertogenbosch naar Zeeuws-Vlaanderen trok circa 1719. Al bij voorbaat dank :)

Reacties (11)

Dorethé zei op 22 februari 2015 om 17:14
Voor Den Bosch kun je ook zoeken op www.stadsarchief.nl (Stadsarchief Den Bosch). Of in de Bossche Encyclopedie (http://www.bossche-encyclopedie.nl/).

Heb je de doopgetuigen al nagetrokken? Vaak was dit familie. Kun je ook de namen van de kinderen nog noemen en de doopgetuigen?
Norah zei op 22 februari 2015 om 17:29
Jan Willemsz. Jansen zou van oorsprong R.K. zijn geweest(gedoopt).Dit volgens:
www.vandersande.org/Reports/SAVS/ancscott08.htm
Iets "gemakkelijker" zoeken bij DTB-boeken 's-Hertogenbosch via -zoekakten.nl-
Mvg.
Suzette zei op 27 februari 2015 om 16:18
Dank je voor het meedenken. Ik heb geen doopdatum of getuigen dus die kan ik niet noemen. Jan Jansen en Maaijke de Hondt kregen minstens 10 kinderen; daarvan heb ik namen en doopdatums: Levinus, Johannes, Jacobus, Jacobus, Geertruit, Cornelis, Pieter, Gelein, Adriaantje, Abraham en wellicht was hun oudste zoon Willem. Daar kan ik echter geen doopdatum van vinden dus die zekerheid heb ik niet. Wel is er een Willem die trouwt met Maria Isenbaart en zij krijgen een zoon Jannis en de doopgetuigen daar zijn Jan Jansen en Maaijke de Hondt. Ook is er ene Willem Jansen als aangever van het overlijden van Maaijke de Hondt en hij is tevens voogd en erfgenaam dus waarschijnlijk toch een zoon. Namen van doopgetuigen leveren verder niets op. Hopelijk vind ik dus de doop van hun zoon Willem ook nog een keer maar ik hoop toch ook te kunnen achterhalen wie de ouders waren van Jan Willemsz Jansen
Norah zei op 27 februari 2015 om 20:00
Doopdatum van zoon Willem is moeilijk te vinden. Als je zoekt bij de dopen Hoek via -zoekakten-, is er toch een hiaat in die tijd. Ik bedoel hiermee de periode vanaf het huwelijk v.d. ouders.
Jan Willems Jansen zou... katholiek zijn geweest, bij naam van zijn vader wordt het dan vaak Guilielmus i.p.v. Wilhelmus in de katholieke kerk.
Index BHIC bij -mijn stamboom- > 's-Hertogenbosch. Staat toch een paar keer Willem Jansen met zoon Jan eind 17e eeuw. Geen moeder die Gertrudis heette.
Suzette zei op 27 februari 2015 om 20:20
Norah je hebt gelijk. Er zijn enkele hiaten in het doopboek van Hoek. Ik sluit niet uit dat hij van katholieke afkomst zou zijn maar eerlijk gezegd denk ik het niet. Ik ben momenteel de gereformeerde trouwafkondigingen van 's Hertogenbosch aan het doorspitten in de periode dat Jan Jansen zijn ouders wellicht getrouwd zijn in de hoop op een Willem Jansen en een Geertruijt te vinden. De geboortedatum of doopdatum van zoon Willem Jansen, die niet in het doopboek van Hoek staat is misschien ergens te vinden waar je het normaliter niet zoekt en wat iemand misschien per 'toeval' is tegengekomen.
Ik heb de gegevens van Scott van der Sande inmiddels en zal die morgen nog verder bekijken en vergelijken. Dank je wel.
Dorethé zei op 27 februari 2015 om 21:30
Zoeken in de provincie Zeeland is soms erg lastig, omdat bij het bombardement op Middelburg in WO II veel DTB-boeken verloren zijn gegaan. Via de website van het Zeeuws Archief (www.zeeuwengezocht.nl) is een overzicht te downloaden van de boeken die bewaard zijn gebleven.
Geraldine zei op 27 februari 2015 om 21:53
Je hebt al veel gevonden Suzette. Onderzocht je de doopheffer bij Levinus? Elizabeth Klaes gehuwd met Willem Jansen. Dit echtpaar kreeg kinderen in 1713 en 1716. Overigens waar vond je het overlijden van Maatje?
Met vriendelijke groeten
Suzette zei op 28 februari 2015 om 15:06
Geraldine het overlijden van Maatje d'Hond heb ik in de weesboeken van Terneuzen gevonden. Daar wordt overigens ook zoon Willem genoemd. Ik heb het net nog nagezocht (ging toch twijfelen, haha)

Dorothe, ik weet dat het heel lastig zoeken is soms in Zeeland want de meeste van mijn overgrootjes komen uit Zeeuws-Vlaanderen.
Geraldine zei op 28 februari 2015 om 15:36
Over het zoeken in Zeeland: ken je deze pagina’s?
Zoekakten.nl
Bergen op Zoom
DTB trouwen
MMBZ-353 Trouwen 1748-1810; Diversen 1572-1810 Retroacta Zeeland
Van pag. 360 tot 456
Dorethé zei op 28 februari 2015 om 18:16
Geraldine, bedankt voor de tip! Deze was ik nog niet eerder tegengekomen.
Suzette zei op 28 februari 2015 om 18:22
Geraldine, dankje!!

Reageer op dit verhaal

Heb je al een account? Log in met je gegevens.

Heb je nog geen account? Plaats zonder inloggen, of Registreer een account

Help spam voorkomen en los de volgende som op:
Geef mij een andere som.